Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Duymak istediklerimiz, yaşamak istediklerimiz

Duymak istediklerimiz, yaşamak istediklerimiz
 

Bazen öyle bir an gelir ki, sadece duymak istediklerimizi duyarız. Etrafımızdakilerin ne dediği çok da önemli görünmez. Adeta onların kelimeleri kulaklarımıza ulaşmadan evrende kaybolur gider. Biz sadece istediğimizi duyarız.

Bazı zamanlarda ise sadece istediğimizi görürüz. Gösterileni görmeyiz, görmek istemediklerimizi hiç görmeyiz, onlar oracıkta var olmaya devam etseler de. Onlara baktığımızda gözümüzde perde oluverir.
İşte yaşamak da böyle. Ama tersine işleyişle. İstediğimiz yaşamayız çoğu zaman. Başkalarının isteklerini, kalıplaşmış inançlarımızın isteklerini yaşarız. Şu soruyu hiç bir zaman sormayız kendimize: Niçin istediğimi duymayı ve istediğimi görmeyi seçiyorum da, istediğimi yaşamayı seçmiyorum? Cevap sadece kendimizde. Aslında tüm yaşadıklarımızı biz seçtik farkında olarak ya da olmayarak. Burada "farkındalık" dediğimiz kavramın önemi ortaya çıkıyor. Gerçek bütünün ve bizim hayrımıza olacak, hayat amacımıza uygun yaşamlar mı seçiyoruz? Farkındalıklı yaşıyorsak "evet" Farkındalıklı yaşamak ne demek? Farkındalık aslında an'da yaşamak. İçinde bulunduğunuz anı yaşamak, geçmişi ya da geleceği değil. Sade o anı yaşamak ve keyfine varmak yaşamın. Sadece bu kadar mı? Hayır, dahası var... Düşüncelerimizin farkındalığına varmak çok önemli. Ne düşünürsek onu ifade ederiz. Yani olmasını istemediğimiz şeyleri düşünmeyeceğiz ve konuşmayacağız. Her zaman hatırlamalıyız, ne düşünürsek onu mutlaka yaşarız.

Esra Eray 

Spiritüel Yaşam Koçu & Nefes Koçu & Reiki Grand Master/Teacher & Akaşa & Kişisel Gelişim Danışmanı & Şifa Terapisti & Telkin Terapisti & Sembol İletişim Uzmanı & İnsan Kaynakları Uzmanı

hayatrehberleri@gmail.com 

İşiniz su gibi rast gitsin, yolunuz su gibi aksın, hayatınız su gibi ferah olsun, ışığınız bol olsun

 
Toplam blog
: 78
: 839
Kayıt tarihi
: 19.03.13
 
 

Spiritüel Yaşam Koçu & Nefes Koçu & Reiki Grand Master/Teacher & Akaşa & Kişisel Gelişim Danışman..