Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

Düz Gelmek

Düz Gelmek
 

Dört gün arayla iki Fenerbahçe-Sivasspor maçı izledik ve ikisinden sonra da sarı lacivertli taraftarlar tam anlamıyla mest oldu. Sadece skor değil oynanan oyun ve ortaya konan mücadeleden sonra herkesin aklına şu cümle geldi "Fenerbahçe her maç böyle oynasa açık ara şampiyon olur." Zira rakip Turkcell Super Lig'in lideri ve en iyi mücadele eden takımı, üstüne üstlük halihazırda Fenerbahçe'den tam 5 puan önde olan Sivasspor. Böyle ir takımı ilk maçta dört dün de üç gol atarak mağlup etmek hele hele bu seneki Fenerbahçe için, kabul edilmeli ki, beklendik neticeler değil. Peki bu işin sırrı nedir?

Futbolda bir kavram var; ters gelmek. Hoş bu kavram eskiden daha sık kullanılırdı ve şimdilerde cazibesini kaybetmiş gibi görünüyor ama ben bu tabire sonuna kadar inanırım, tabi tam tersine de. Elbette bu iş sadece takımların ismi ile değil oyun sistemleri ile ilgili olduğunda geçerli. Şöyle ki Sivasspor'un kalabalık bir orta alanı ve savunması var ancak hücumda fazla çoğalamıyorlar. En iyi yaptıkları şey de rakibi önce durdurmak ve kontra ataklarla galiiyetlere ya da puanlara ulaşmak. Diğer taraftan Fenerbahçe'nin ise bu sezon en sıkıntılı yeri savunması ile orta alan arasındaki mevki. Ancak hücumda fazla adam tutmayan Sivasspor'un sarı lacivertlilerin bu zaafından faydalanması pek mümkün olmuyor. Bu itibarla Sivasspor'un Fenerbahçe'ye tabiri caizse düz geldiğini kabul etmek gerekir ki son maçların neticeleri de bu düşünceyi doğrular nitelikte.

Diğer taraftan Sivasspor'un ters geldiği takımlar da oldukça fazla. Buna örnek olarak Galatasaray'ı verebiliriz. Hatırlanacağı üzere bu iki takım arasında neredeyse üstüste oynanan üç maçın ikisi beraberlikle sonuçlanmış birini de kırmızı beyazlılar kazanmıştı. Çünkü Sivas ekibinin oyun anlayışı sarı kırmızılılar için oldukça tersti ve bu itibarla iki takım bir üç maç daha yapsa muhtemelen sonuçlar eskisinden çok farklı olmayacaktır.

Sezar'ın Hakkı Sezar'a

Dün akşam Fenerbahçe en az haftasonu oynanan maçta olduğu kadar iyi ve etkili olsa da son vuruşlarda cumartesi günkü kadar başarılı olamayınca maç uzunca bir süre golsüz devam etti. Her ne kadar Deniz'in golü perdeyi açsa da maçı asıl koparan adam oyuna sonradan giren ve son iki golde payı büyük olan D.Güiza oldu. İspanyol oyuncunun bu seneki performansı malum ancak Güiza'nın hırsı ve bazı maçlarda ön plana çıkan performansı bu oyuncu ile ilgili ileriye dönük umutların yeşil kalmasını sağlıyor.

Sivasspor

Kırmızı beyazlıların son iki maçı farklı kaybetmeleri ister istemez moralleri bozacaktır ancak kanımca bu yenilgiler Sivasspor'un düşüşünden değil, oyun sistemlerinin azizliğinden kaynaklanıyor. Dolayısı ile kırmızı beyazlıların lige kaldıkları yerden devam etmelerine ve Trabzonspor ile birlikte şampiyonluğun en büyük adayı olmalarına şu an için hiç bir engel yok. Bu nedenle haftasonu oynanacak Ankaraspor maçının Sivasspor 'un bundan sonraki gidişatı için anlamı oldukça fazla. Zira bu maçta alınacak galibiyet tün sıkıntıları ortadan kaldıracakken olası bir ters sonuç takımın gerçekten düşüşe geçmesine neden olabilir.
 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..