Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '08

 
Kategori
Pazarlama
 

E-posta pazarlama ne değildir ?

Günümüzde en yoğun kullanılan dijital mecraların başında e-posta geliyor. E-posta sayesinde iletişimimizi çok hızlı, pratik ve maliyetsiz bir biçimde sağlayabiliyoruz. E-posta'nın bu özellikleri bir çok kullanıcı tarafından çok cazip bir mecra olarak görünmesini sağlıyor. Peki bir tanıtım ve pazarlama aracı olarak e-postayı gerektiği gibi etkili bir biçimde kullanabiliyor muyuz ?

Maalesef hayır ! E-posta ile ürün ya da hizmetlerini kitlelere duyurmaya çalışan birçok şirket e-postayı toplu mesaj gönderme aracı gibi kullanıyor. Bu nedenle de kullanıcılar spam adını verdiğimiz istemedikleri ticari mesajlara maruz kalıyor.E-posta ile pazarlama son derece hassas bir biçimde ele alınması ve son derece dikkatli bir biçimde uygulanması gereken bir konudur. Ordan burdan elde ettiğimiz ya da üçüncü kişilerden satın aldığımız e-posta listelerine toplu mesajlar göndererek, alıcıların e-posta kutularında kalabalık yaratmanın ötesine geçemeyiz. Bu yöntemle boşa vakit kaybetmiş, çaba harcamış oluruz. Daha da kötüsü markamızın itibarını zedelemiş oluruz.

Öncelikle şunu bilmeliyiz ki e-posta bir satış aracından çok iletişim aracıdır. Şayet rastgele e-posta göndererek şirketimizin satışlarını ve karlılığını arttıracağımızı düşünürsek yanılgı içine düşmüş oluruz. Maalesef ülkemizde bir çok ticari kuruluş yeterli bilince sahip olmadığından e-posta ile pazarlama yerine e-posta ile spam yapmaya devam ediyor. E-postayı kitlemiz ile düzenli iletişim kurmak, müşterilerimizi firmamız hakkında güncel tutmak, kitlemizin nabzını tutmak ve gerçekten de ilgilenecekleri bilgileri ve mesajları doğru zamanda ulaştırmak amacıyla kullandığımız an bizim için eşsiz ve çok etkili bir araç haline gelecektir. Böyle bir altyapı ile marka değerini ve bunun akabinde satışlarımızı arttırmış oluruz.

 
Toplam blog
: 2
: 548
Kayıt tarihi
: 15.02.08
 
 

1978 Tokat doğumluyum. İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldum. 2 yıldır pazarlam..