Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '06

 
Kategori
e-Ticaret
 

E-ticaret'te nasıl hızlı büyüyorlar

E-ticaret'te nasıl hızlı büyüyorlar
 

Son yapılan bir araştırmaya göre (Marketing Sherpa 2006) e-ticaret sitelerinin çok hızlı büyüme sebebi arama motoru optimizasyonu ve ödemeli arama reklamları. Bu sitelere giden trafiğin %51’i de arama motorlarından gidiyor.

Peki e-ticaret site sahibi bu durumda ne yapmalı?

#1. Optimizasyon

Sayfa ve site yapısı, anahtar kelime kullanımları ve linkler gözden geçirilmeli. Arama motorlarının robotları insanların en çok aramam yaptığı kelimeler içeren siteleri öncelikle indekslerler. Bu yüzden aramalarda en çok kullanılan kelimeleri tüm mecralarınızda kullanın. Ör. E-mail mesajlarınızda, basın duyurularınızda, işbirliği programlarında vb.

#2. Ödemeli Aramalar

Doğru kelimelere yatırım yaparak trafiğinizi artırabilirsiniz. Örneğin bedava kelimesine çok fazla kişi yatırım yapar ama bedava müzik gibi özelleştirirseniz daha çok ziyaretçi çekersiniz.

Doğru kelimeyi aldığınızı anlayabilmek için önce ucuz fiyatlı sonrada yüksek fiyatlı önerileri kısa süreli olarak test etmelisiniz. Verilecek reklamlarda kullanılacak metinlerde ürün ve mağazaya odaklanılmalı ürünün avantajlı olduğu nokta ile ilgili mesaj verilmelidir. Bu mesaj belirlenirken ürününüzü arayacak kişilerin beklentilerini mutlaka hesaba katmalısınız.

Sonuç olarak eğer bebek arabası arıyorsanız güvenli, hafif ve kolay kullanımı olanı bulmanız gerekir. Bunu bulduğunuzda da alırsınız.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..