Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '16

 
Kategori
Sınavlar
 

Edebiyat çalışan Öğrenciler en çok nelerden yakınıyor?

Edebiyat çalışan Öğrenciler en çok nelerden yakınıyor?
 

- “Bu kadar çok sanatçı var, yapıt var, kahraman var, karakter özellikleri var, dönemsel özellikler var bunların hepsini nasıl aklımızda tutacağız?”

- “Çalışıyorum ama öğrendiklerimi kısa bir süre sonra unutuyorum.”

Öğrenilenlerin unutulması son derece doğal karşılanması gereken bir durumdur. Öğrendiklerimizi unutmamanın yolu tekrar yapmaktan geçiyor. Ama bu tekrarın ritmik bir şekilde yapılması çok önemli. Düzenli bir şekilde tekrarı yapılan konuların unutulması zordur. O yüzden edebiyat çalışırken önce konuyu çok iyi anlamalı hemen ardından periyodik tekrarlar yapmalıyız. Bu yapılmazsa bilgilerin aklımızda kalması çok zor olacaktır.

Zamanında yapılmayan tekrar sonraki dönemlerde işimizi daha da güçleştirir ve verim kaybına neden olur. Periyodik olarak mutlaka tekrar yapılmalı.

Üniversite adaylarının  “Konu çalışmaya mı teste mi ağırlık vermeliyim?” şeklinde bir ikileme düştüklerini görebiliyoruz. Bu son derece yanlıştır. Öncelik konunun iyi öğrenilmesidir. Sonra sorular üzerinde konu iyice pekiştirilmeli, sorudan yola çıkarak eksiklikler giderilmelidir.

 
Toplam blog
: 60
: 233
Kayıt tarihi
: 09.10.12
 
 

Her türlü eğitim yazıları, özellikle sınavlara hazırlık sürecinde öğrencilere gerekli olan bilgil..