Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '18

 
Kategori
Magazin
 

Edis'ten Örnek Ziyaret

Edis'ten Örnek Ziyaret
 

‘Buradaki gençlerin gelecek hayallerine ses veriyorum'
 
SERUMLA SAHNEYE ÇIKTI AMA YİNE DE YIKTI GEÇTİ! 
 
Değerli Okuyucularım Merhabalar;
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Sözcüsü Edis Görgülü, geçtiğimiz gün İzmir’de bulunan Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti. Akşamda İzmir Kültürpark’ta muhteşem bir konsere imza attı.  Ünlü sanatçı Edis İzmir Kültürpark’ta muhteşem bir konsere imza attı. Seyircinin coşkusuyla kendini müziğin ritmine kaptıran Edis; ‘Şu anda aslında çok zor ayakta duruyorum. Otelde yine serum yedim. Ancak belli etmemeye çalışıyorum, çünkü siz varsınız, harikuladesiniz... İnsanın kendi memleketine gelip konser vermesi çok enterasan. Ben burda en çok Sezen Aksu’yu izlemişimdir. Şimdi aynı sahnede ben varım. Bugün bütün şarkılarım size gelsin’ diye konuştu.
Edis’i konserde annesi Sevil Görgülü babası Ayhan Görgülü, anneannesi Gülfer Kılıç, teyzeleri Serpil Gencer ve Sevda Kılıç, yeğenleri ve kuzenleri ile ilkokul öğretmeni Nazmiye Eyisoy geldi. Ayrıca Edis, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun sözcülük göreviyle kadına yönelik şiddetin her türlüsünün ve çocuk yaştaki evliliklerin sonlandırılması, mülteci gençlerin topluma uyum sürecinin sağlanması ile üreme sağlığı konularında farkındalık yaratılması için ciddi çalışmalar içinde olduğu da belirttiği konuşması sık sık alkışlar ve çığlıklarla kesildi. Birleşmiş Milletler tarafından keyifli bir gün geçirmesi için getirilen 30un üzerinde mülteci gençte, Edis’i izleyenler arasındaydı. 
 
BM GENÇLİK MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Sözcüsü Edis Görgülü, öğle saatlerinde de İzmir’de bulunan Bulut Öncü Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun yürütücü ortağı Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından işletilen merkez, mülteci gençlere psiko-sosyal danışmanlık, sosyal uyum çalışmaları ve üreme sağlığı konularında hizmetler veriyor. 2017 yılında hizmete açılan merkez, Japon Hükümeti tarafından finanse ediliyor.
 
Edis Görgülü, şiddet ve travma şikayetleriyle merkeze başvuran gençlerin, merkezin sunduğu sağlık hizmetleri sayesinde iyileşme ve kültüre uyum süreçlerinin hızlandığı konusunda bilgi aldı. Merkezde düzenlenen müzik atölyeleri yoluyla gençlerin müziğin iyileştirici gücüyle yaşadıkları travmalarla başedebilme yetileri kazandığını konusunda da bilgi verildi. Merkezi kullanan gençlerde görülen psikolojik ve sosyal uyum konusundaki sorunların travma kaynaklı olduğunu öğrenen Edis Görgülü, “Ben de bir genç olarak şiddetin yarattığı travmalar konusunda farkındalık yaratmayı görev edindim. Buradaki gençlerin gelecek hayallerine ses veren bir sözcü olmak, onların iyileşme süreçlerine dahil olmak benim görevim. Burada olmaktan ve sizleri tanımaktan dolayı çok mutluyum” dedi.
 
Sözcü Edis Görgülü, merkezde verilen akran eğitimlerine katılıp, eğitmen ve katılımcılardan bilgi aldı. Merkezi kullanan gençlerle sohbet etme imkanı da bulan Edis, gençlerin ihtiyaçları, eğitim süreçleri ve gelecekten beklentileri konusunda gençlerle konuştu. Merkezin verdiği eğitimler arasında Türkçe lisan dersinin de olduğunu öğrenen Edis, göçmen gençlerinTürkçe dilini çok iyi kullanmasından etkilendiğini belirtti. Edis Görgülü, gençlerle yaptığı sohbette “Ben 27 yaşındayım. 24 yaşından beri müzik sektöründeyim. Buradaki gençlerin sosyal uyum süreci benim için çok önemli. Bu konunun ciddi çalışmalar isteyen hassas bir konu olduğunu düşünüyorum. Sanatçıların bu konuda duyarlılık yaratmak ve karşılıklı anlayışın kurulmasına aracılık etme konusunda değerli katkıları olacaktır” dedi.
 
Edis Görgülü’nün Bulut Öncü Gençlik Merkezi ziyareti sırasında bulunan Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Karl Kulessa, “Yoğun programından vakit ayırıp, buradaki gençler için yaptığımız çalışmalara ışık tuttuğu için teşekkür ediyorum. Hizmet sunduğumuz gençler, Edis’in ziyaretinden heyecan duyuyor ve gösterilen bu ilgiyle motive oluyorlar. Merkezimizde müziği travma kaynaklı stresi yönetmek ve sosyal uyum sürecini sağlamak amacıyla kullanıyoruz. Edis gibi sanatçılar, ürettikleriyle bu iyileşme sürecinin bir parçası oluyor” dedi.  
 
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Hakkında
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), 1969 yılında kuruldu ve dünya çapında nüfus konusunda uluslararası finansmana sahip en büyük yardım kaynağı olan UNFPA, sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen politikalar ve stratejiler oluşturulması konularında 150’yi aşkın ülkede faaliyet göstermektedir. Çalışmalarına proje temelli olarak başlayan Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), 1971 yılından bugüne Türkiye’de; üreme sağlığı, toplumsal cinsiyet eşitliğinin desteklenmesi; kalkınmayla ilgili verilerin toplanması, kullanımı ve yaygınlaştırılmasının artırılması, ve insani yardım konularında çalışmalar yapmaktadır. Bu çerçevede ilk Ülke Programı 1988 yılından 1992’ye kadar sürmüş, şu anda ise Altıncı Ülke Programı (2016-2020) yürütülmektedir. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), her gebeliğin istenilen gebelik olduğu, her doğumun güvenli gerçekleştiği ve her gencin içindeki potansiyelini ortaya çıkarabildiği bir dünya için çalışır.
 
UNFPA, bu hedefe ulaşabilmek için, yaptığı çalışmalarda Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden (SKH) özellikle 5 tanesine odaklanmıştır: 
SKH 3: Sağlıklı Bireyler, 
SKH 5: Toplumsal Cinsiyet Eşitliği,
SKH 10: Eşitsizliklerin Azaltılması,
SKH 16: Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar,
SKH 17: Hedefler için Ortaklıklar
 
Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın….
Saygılarımla…
Kıvanç Terzioğlu
 
 
Toplam blog
: 165
: 88
Kayıt tarihi
: 01.02.18
 
 

25 Mayıs İstanbul Doğumlu. Film-San Vakfı Müdürü & Gazeteci & Köşe Yazarı & Yazar & Sanat Yönetme..