Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '10

 
Kategori
TV Programları
 

Efsane ‘A Takımı’ Kuzey Irak’ta…

Efsane ‘A Takımı’ Kuzey Irak’ta…
 

80’li yılların en başarılı ve gözde TV dizilerinden biri olan, Frank Lupo ve Stephen J. Cannell’in eseri ‘A Takımı’, işlemedikleri bir suçtan yargılandıktan sonra paralı askere dönüşen dört eski özel birim elemanının hikayesiydi! Purolarından vazgeçemeyen Hannibal Smith önderliğindeki timin çeşitli maceralarını yansıtan ‘A Takımı’, dizi olmanın ötesinde bir tutkuya dönüşmüştü. Her bölümü merakla beklenen dizi, çaresiz insanlara yardımı ve adaletsizliklere karşı savaşı konu almasından dolayı, izleyiciler tarafından sevilmişti.

Bir nesil bu tutkuyla büyümüş, Hannibal’ın soğukkanlı liderliğinde, macera ve eğlenceyi bir arada yaşamıştı! Böylesine sevilen bir yapımı sonraki nesillere bırakmayı amaçlayan ve kendisi de bu diziye hayran olan Joe Carnahan, bu amaçla ‘A Takımı’nı sinemada ölümsüzleştirme yoluna gitmiş. Dizinin eski tutkunlarına saygılı olup orijinaline sadık kalmaya çalışan yönetmen, aynı zamanda ‘A Takımı’nı modernize edip yenilerin beklentisini de karşılamış.

Diziye oranla daha fazla aksiyon ve olağanüstü efektler içeren yapımda, gerçek hayatta imkânsız olan her şey kahramanlarımız tarafından rahatlıkla gerçekleştiriliyor. Kuzey Irak’ı mesken tutup sömüren Amerikan Ordusu’nun ve Amerika’ya rağmen Amerika’ya kazık atan CIA ajanlarının konu edildiği ‘A Takımı’nda, suçlu duruma düşenler yine ülkelerinin çıkarı için uğraşan gerçek vatanseverler! Liman ve geminin havaya uçtuğu sahnede karton kutular gibi etrafa saçılan konteynırlar arasından sağ çıkmayı başaran ‘A Takımı’, ağızlarıyla kuş tuttukları halde yine tepedekilerin gazabından kurtulamıyor. Yani beceriksizliğine kurban arayan Amerikan sistemi kendi pisliğini örtbas etmek için yine dürüstleri harcıyor!

Nefessiz temposu ve onuru kurtarmanın önemini yansıtan konusuyla ‘A Takımı’, herkesin sevdiği dizinin basit geçmişini, başarılı bir biçimde günümüze taşımış. Dostluk temasını ön planda tutarak, takım dayanışmasını vurgulayan ‘A Takımı’, ‘devamı var’ niteliğinde eğlenceli bir yapım!

Anibal Güleroğlu

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..