Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '08

 
Kategori
Evcil Hayvanlar
 

Efsane kedi Siyami

Efsane kedi Siyami
 

Keskin bakışlarıyla ünlü olan Siyami.(Bahçenin son imparatoru.)


Şimdi size bahçemizin son imparatoru olan Siyami'yi tanıtacağım. İlk başta kedimizin özelliklerini tanıtacağım.

Onla ilgilenirsek çok sevinir. Her türlü yemeği yer. Yemek seçmez. Örnek olarak cevizli yaz helvasını yer, kuru ekmeği bile yer. Bahçemizde Özcan diye bir kedimiz daha var. O hiçte cana yakın değil. Puflar. Çok yemek seçer. Kuru ekmeği yemez. Siyami ayrıca elini ona uzattığın zaman Siyami'de elini uzatıp merhabalaşır. Çok cana yakın bir kedi. Resmini gördüğünüz gibi keskin bakışlarıyla ünlüdür.

Hobileri:

Sıcak günlerde üstüne tasla su döksen kaçmaz. Aksine durup su dökülmesini bekler. Sonra da toprağa yatıp üstünü kirletir. Kuyudan su çektiğimizde borudan çıkan suya sinir olur. Boruyu patisiyle kapatır ve suyun çıkmamasını engeller. Kuyudan çekip kovaya doldurduğumuz yerdeki yaprakları patisiyle sudan çıkarır. Borudan gelen suyu canlı zannedip onla oynar.

Bir keresinde yağmurlu bir gündü. Annem galiba Siyami içeri girdi dedi. Bende odalara baktım yoktu. Anneme yok girmemiş dedim. Annemin odasına bakim derken ne göreyim. Siyami yatağın üstüne çıkmış yatıyor. Birde katlanmış pike vardı. Kafasınıda oraya koymuş, uzanıyordu.

Başka bir gün eve girdi. Balkona bir şekilde girip kuşa saldırdı. Saldırdığı halde ona hiç kızmıyorum. Bu onun elinde değil. Ezeli düşmanı olduğu için.

Uçan kelebek, toz gördüğünde yakalamaya çalışır. Her sabah bizim üzüm ağacımızda tırnaklarını geliştiriyor. Uykuyu halamların bahçesinde yemeği bizim bahçede yiyor. Keyfine göre yerleri var. Arada sırada bizim bahçenin tentesi var oraya çıkar uyur. Orda olduğunu ya bizim evden bakarak öğreniceksin ya da tentenin altında çukur bir yer varsa anla ki orda Siyami yatıyor.

Siyami ile ilgili anlatcaklarım bu kadar. Ne kadar tatlı ve sevimli bir kedi olduğunu hep beraber duymuş olduk.





 
Toplam blog
: 39
: 3063
Kayıt tarihi
: 18.07.08
 
 

1995, İstanbul doğumluyum. Öğrenciyim. Kitap okumayı, yazı yazmayı, müzik dinlemeyi severim. RBK...