Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '18

 
Kategori
Siyaset
 

Eğer Seçilirse Muharrem İnce’nin Dezavantajı AKP’lilerle Barışmak İçin Onların Suyuna Gidecek Olması

Eğer Seçilirse Muharrem İnce’nin Dezavantajı AKP’lilerle Barışmak İçin Onların Suyuna Gidecek Olması
 

Bu ihtimal var çünkü solun barış olsun diye fikirlerinden taviz verdiğini biliyoruz.

Süper bir yanlış; kavga olsun yapmak istediklerini yap, onlar gibi… Bu konuda solun cesur olmadığını düşünüyorum, her şey barış değil.

Tamam, bireysel olarak istediklerini yapacaklar ama istedikleri gibi bir düzene izin vermeyeceksiniz çünkü iktidar sizsiniz.

Özgürlüğü abartacaklar, hoşgörülü olacaklar; ya da 28 Şubatçı davranacaklar, ikisi de yanlış. Cumhuriyet devri geride kaldı artık öyle bir Türkiye yok.

Ben bu ülkede insanların neyi yapıp neyi yapmamaları gerektiğini biliyorum mesela, bu bilgi herkese yeter hiç kimsenin isteği sorumluluğu açıkta kalmaz.

Atatürkçü bir Türkiye cumhuriyet ilkeleri, bırakın bunları yüreğimizde ne varsa o kadar, sen bir yana gitmezsen karşıdakilerin de başka taraflara gitme hakkı olmaz.

Aynen bugünkü gibi o zaman da tersi bir muhalefet olacak… Konuşma ve eylemlerine izin vereceksin, bugünkü gibi copla biber gazıyla engellemeyeceksin. Bahaneleri olmayacak.

Ama birilerini memnun etmek için de yapman gerekenlerden geri durmayacaksın.

Barışmak için uğraşmayacaksın çünkü barışmayacaklar, bizi zaman barıştıracak.

Sol zaten bundan görev yapamıyor, sen işine bakacaksın sokaklar dolmuş yürümüş demokrasi ülkesi burası; ben şahsen caddenin ortasında oturmuş namaz kılana trafiği aksatmıyorsa dokunmam, batıda var örnekleri.

Senin işin insanların ibadetini yaşantısını sorgulamak değil şu anda bazı şeyler bize dayatılıyor, bunları ortadan kaldıracak. Sen de bana Atatürk’ü laikliği falan dayatmayacaksın.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..