Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '13

 
Kategori
Haber
 

Eğitim İş MYK Üyesi Barış Düdü KıvılcımHaber’e özel demeç verdi

Eğitim İş MYK Üyesi Barış Düdü KıvılcımHaber’e özel demeç verdi
 

EĞİTİM İŞ GENEL BASIN-YAYIN VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER SEKRETERİ BARIŞ DÜDÜ


Eğitim İş MYK Üyesi Barış Düdü KıvılcımHaber’e özel demeç verdi

Ankara’da Büyük eyleme Hazırlanan Eğitim İş, Emekli Sen, Ulusal Eğitim Derneği ve KıvılcımHaber’i Ziyaret Etti; KıvılcımHaber’e özel söyleşide büyük eylemi anlattı

19 Ocak 2013 tarihinde Ankara Tandoğan’da büyük eylemin çağrısı için Burdur’a gelen ve çeşitli siyasal parti, kitle örgütü ve sendikaları ziyaret çerçevesinde Emekli Sen, Ulusal Eğitim Derneği ve KıvılcımHaber’i de ziyaret eden Eğitim İş Merkez Yürütme Kurulu üyesi, Basın Yayın ve Uluslar arası İlişkiler sekreteri Barış Düdü, bu arada KıvılcımHaber ile özel bir söyleşi gerçekleştirdi.

19 Ocak 2013 tarihinde Ankara Tandoğan’da büyük eylemin çağrısı için Burdur’a gelen ve çeşitli siyasal parti, kitle örgütü ve sendikaları ziyaret çerçevesinde Emekli Sen, Ulusal Eğitim Derneği ve KıvılcımHaber’i de ziyaret eden Eğitim İş Merkez Yürütme Kurulu üyesi, Basın Yayın ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Barış Düdü, bu arada KıvılcımHaber ile özel bir söyleşi gerçekleştirdi. Barış Düdü’ye her alanda olduğu gibi Milli Eğitim’de de her şeyin altının üstüne getirildiğinin görüldüğünü belirterek, 4+4+4 ile Milli Eğitim’im nereye götürüldüğü sorusunu sorduk ve görüşlerini aktarmasını istedik.

BURDUR HALKI HER ZAMAN BİLİMSEL,

LAİK, ÇAĞDAŞ EĞİTİMDEN YANA TAVIR KOYMUŞTUR

“KıvılcımHaber’e bize sesimizi duyurmamız için katkı sağladığı, bir kanal açtığı için teşekkür ediyoruz”diyerek başladığı konuşmasına, “Burdur’da olmak keyifli. Burdur halkı her zaman bilimsel, laik, çağdaş eğitimden yana tavrını koymuştur. Bizim kaygılarımızda bu yönde. Bu kapsamda 19 Ocak 2013 Cumartesi saat 11,00’de Ankara Tandoğan’da gerçekleştireceğimiz eylemimizi anlatmak için Burdur’a geldik” şeklinde devam etti.

4+4+4, DERT+DERT+DERT OLMUŞ; 200 BİN ÖĞRETMEN NORM FAZLASI HALİNE GETİRİLMİŞTİR

Düdü, “4+4+4, Başbakan’ın deyişiyle 444, bizlerin deyişiyle dert+dert+dert’in -ne derseniz deyin- ülkenin eğitimini uçurumun aşağısına götürdüğü ortada” diyerek, “yasa taslak haline geldiğinde eylemlerle, basın açıklamalarıyla, raporlarla, komisyonlardaki mücalelerimizle sürekli iktidara anlatmaya çalıştık. Dedik ki, bu yasa bize dertten, zulümden, sıkıntıdan başka bir şey getirmeyecek. Ve bugün okulun, eğitimin öğretimin birinci dönemi sona eriyor. Dediklerimizin doğru çıkması bizi üzüyor.” diye değerlendirmede bulundu. Düdü şöyle devam etti: “Bakın bugün 4+4+4 uygulamasının sonucu 200 bin civarında öğretmenimiz norm kadrosu fazlası olarak ortaya çıkmış, her birinin çalışma koşulları bozulmuş, yer değiştirmek zorunda bırakılmış, öğretmen zorunlu alan değişikliğine itilmiş, dolayısıyla 20 yıldır sınıf öğretmenliği yapan bir öğretmenimiz, yan branşı Beden Eğitimi, yan branşı Coğrafya denerek başka alanlara gönderilmiş, dolayısıyla sınıfından, çocuklarından uzaklaşan öğretmen mutsuz hale gelmiş, alanına geri dönmek için uğraşır hale dönmüştür”

ÖĞRETMENİN ÖĞRENCİSİNİN YERİNİ

DEĞİŞTİRMESİ BİLE SORUŞTURMA KONUSU OLMAKTADIR

Öğretmenlere, üniversitelerde akademisyenlere şiddet olaylarının birbirini izler hale geldiğini, Alo 147 Şikâyet Hattıyla uydurma nedenlerle öğretmenler hakkında soruşturmalar açılır hale geldiğinin altını çizen Düdü, öğretmenin sınıfın düzeniyle ilgili öğrencinin yerini değiştirmesinin bile şikâyet konusu yapılır hale gelindiğini vurguladı.

Düdü şu görüşleri ileri sürdü:

CAMİ ÖNÜNDE YEM ARAYAN GÜVERCİNLERE

BENZİYORSUNUZ; GİDİN KENDİNİZE BAŞKA İŞLER ARAYIN!

“Toplumsal bir yara haline gelmiş olan ataması yapılmamış öğretmen sorununa bir çözüm bulunamamış, 36 kişi bu nedenle bir şekilde intihar etmiş, Bakan ise buna şöyle bir karşılıkla cevap vermiştir: ‘Yahu, bunlar cami önünde yem bekleyen güvercinlere benziyorlar. Ya da artık umudunuzu kesin, gidin kendinize başka işler arayın.’”

BÜTÜN TÜRKİYE, 19 OCAK’TA TANDOĞAN’A AKACAK

“Bakanlığı bu konularda uyarmak ve sesimizi kamuoyuna duyurmak amacıyla 19 Ocak 2012 tarihinde Cumartesi günü saat 11,00’de Ankara Tandoğan’da buluşup Milli Eğitim Bakanlığı’nda basın açıklaması yapmak üzere bir yürüyüş gerçekleştireceğiz”diye konuşan Düdü sözlerine Burdur halkına, “Burdur’a da bunu duyurmak için geldik. Birçok demokratik kitle örgütümüzü, siyasal partimizi bugün ziyaret ettik. Destek istedik. Siz değerli basınımızı ziyaret ettik. Halkımıza duyurulmasını, eylememize katılmasının sağlanmasını istedik. Cumartesindeki önceki Cuma gecesi saat 24,00’de sendikamız şubesinin önünden ücretsiz olarak otobüs kalkacaktır. Bize gönül veren, bizle birlikte olan, bu sıkıntıları yüreğinde hisseden herkesi yanımızda görmek istiyoruz” şeklinde çağrı yaparak son verdi.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..