Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '21

 
Kategori
Turizm
 

Eğitim Turizmi

Türkiye’nin bölgesel rolü arttıkça ve küresel profili yükseldikçe Türk üniversitelerinden beklentiler de artmaktadır. Üniversitelerimizin uluslararasılaşması ve  yıllık yaklaşık 100 milyar Dolar tutarında ekonomik değer üreten küresel yüksek eğitim pazarındaki arz hareketliliği Türk üniversiteleri için yeni imkanlar ve fırsatlar getirmektedir. Türkiye’nin yükseköğretim harçları ve ek maliyetler açısından Batı ülkelerine göre daha hesaplı olması da önemli bir cazibe unsurudur.

Turizm sektöründe görüldüğü gibi devlet eliyle eğitim sektörünün de reklam ve tanıtımının yapılması etki alanının genişletilmesi için destek olacaktır.

Ülkemizde eğitim görecek uluslararası öğrenciler ülkelerimiz arasında kalıcı ilişkilerin tesis edilmesinde ve ülkelerimiz arasındaki ekonomik ilişkilerin daha ileri seviyelere çıkarılmasında da önemli roller üstlenmektedir.

Ülkemizde bulunan 2020-2021 öğrenim yılı için devlet ve vakıf üniversiteleri toplam olmak üzere eğitim gören yabancı uyruklu öğrenci sayılarını ve en çok yabancı uyruklu öğrenci gelen ilk 15 ülke sayılarını görmekteyiz.

2020-2021 YÜKSEKÖĞRENİM YABANCI UYRUKLU  ÖĞRENCİ SAYISI :223.952

         

Kaynak:

https://istatistik.yok.gov.tr/

 

Ülkemize En Çok Öğrenci Gönderen Ülkeler
Hangileridir?

2020-2021 YÜKSEKÖĞRENİM YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ GÖNDEREN İLK 15 ÜLKE ve ÖĞRENCİ SAYILARI ( https://istatistik.yok.gov.tr/)

 

  1. SURİYE ARAP CUMHURİYETİ
  2. AZERBAYCAN CUMHURİYETİ
  3. TÜRKMENİSTAN
  4. IRAK CUMHURİYETİ
  5. İRAN İSLAM CUMHURİYETİ
  6. AFGANİSTAN İSLAM CUMHURİYETİ
  7. SOMALİ FEDERAL CUMHURİYETİ
  8. YEMEN CUMHURİYETİ
  9. MISIR ARAP CUMHURİYETİ
  10. ÜRDÜN HAŞİMİ KRALLIĞI
  11. ALMANYA FEDERAL CUMHURİYETİ
  12. BULGARİSTAN CUMHURİYETİ
  13. FİLİSTİN DEVLETİ
  14. NİJERYA FEDERAL CUMHURİYETİ
  15. PAKİSTAN İSLAM CUMHURİYETİ

Yabancı uyruklu öğrenci sayılarında artış yapılabilmesi için ,  sadece uluslararası eğitimin planlanması ve desteklenmesi hususuyla meşgul olan; tanıtım ve rehberlik için çok sayıda yurtdışı şubesi ve çalışanı bulunan kuruluşların faaliyete geçmesi yoluyla bu konuda uzmanlaşma yoluna gidilerek uzun dönemli sağlanacak katma değerin ivmesinin artırılması gerekmektedir.

Türkiye’nin acilen ihtiyacı olan uluslararası öğrenci çekme konusunda eğitim turizmi olarak kapsamlı bir stratejisinin geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacaktır.

 Ülkemizin küresel yükseköğretimde yeni bir cazibe merkezi olması dileğiyle.

 
Toplam blog
: 20
: 21
Kayıt tarihi
: 10.11.21
 
 

Afrika pazarlarında, 53 ülkenin olduğu bu devasa kıtada müşteri aramak zor ve uzun bir süreçtir. ..