Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Eğitimde kalite yönetimi uygulamaları paylaşım toplantısı - Mersin Suphi Öner Öğretmenevi

Eğitimde kalite yönetimi uygulamaları paylaşım toplantısı - Mersin Suphi Öner Öğretmenevi
 

Mersin Milli Eğiyim Atakta...


Ödül Törenine; Vali Yardımcısı Kaya Çıtak, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Teftiş Kurulu Başkanı Ömer Öztürk, Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Özdemir, Toplam Kalite Yönetimi Ekibi ve Uzmanları, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Yerel ve Ulusal Basın Mensupları ve Mersin Mem Basın Bürosu Katıldı.

Ödül töreninde; Akdeniz Yusuf Bayık İlköğretim okulu halk oyunları ekibi bir gösteri yaptı.

Sunumlarını Yenişehir Otelcilik Turizm Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Nilgün Bellek’in yaptığı ödül töreninde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından hemen sonra, Mersin Milli Eğitim Toplam Kalite Yönetiminden Sorumlu Şube Müdürü Erol Özdemir bir konuşma yaptı. Özdemir yaptığı konuşmada:” Sayın müdürüm, değerli katılımcılar konuşmama başlarken hepinizi saygıyla selamlarım. Kalite anlayışının kurumlarımızda yerleşmesini temin maksadıyla mutat yapılmakta olan yılın kaliteli okulu/kurumu ve ekiplerini ödüllendirmek amacıyla düzenlediğimiz programa hoş geldiniz. Değerli arkadaşlar bu yıl sürece okul/kurum kategorisinde 24, ekip kategorisinde ise 14 olmak üzere toplam 38 müracaat olmuş, Okul/kurum dalında 10, ekip dalında ise 13 rapor il değerlendirmesinde yer almıştır. Yapılan değerlendirme sonucunda bunlardan okul/kurum dalında 6, ekip dalında 6 olmak üzere toplam 12 okulumuz saha incelemesine uygun görülmüş ve yapılan incelemeler sonucunda da dereceler kurulumuzca takdir edilmiştir. Bu yıl titizlikle yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda ekip kategorisinde belirlediğimiz il birincimiz, ilk defa olmak üzere bakanlığımızın yapmış olduğu ilk değerlendirme sonucunda saha incelemesine kalmıştır. Aslında bu yıl birinciyi belirlerken Mimar Sinan İlköğretim Okulu “Ses Avcıları Ekibi” ile H. Okan Merzeci Lisesi “Gökkuşağı Ekibi” arasında çok zorlandığımızı belirtmek isterim. Birinci gelen ekip saha incelemesine kaldığına göre en azından hata yapmadığımızı zannediyorum. Kalite anlayışının yerleştirilmesi çalışmalarında birçok sorun ve sıkıntıyla karşılaştık. Bunlardan en önemli ikisi; az sayıda kurum yöneticisinin sürece katkı sağlamaları, daha önce katılmış olan kurumlarımızın her yıl sürece katılmamaları. Sürece katılımı arttırmak ve bir önceki yıl katılanların da her yıl sürece katılımlarını sağlamak amacıyla müdürlüğümüzce pek az ilde uygulaması olan dereceye girenlere maddi ödül verilmesine devam edilmekte, ayrıca bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları sürdürülmektedir. Yine bu amaçları temin için bu yılsonuna kadar “yıldızlı okullar projesi”nin müdürlüğümüzce uygulamaya konulması da planlanmaktadır.” Diye konuştu.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HASAN GÜL İSE YAPTIĞI KONUŞMADA;

Toplam Kalite Yönetimi çağdaş bir yönetim anlayışıdır. Bu felsefeyi benimseyen yönetimler, kurum ve kuruluşlar, hedef ve amaçlarına ulaşmada nerede olduklarını, zayıf ve güçlü yanlarının neler olduğunu, hitap ettikleri kitlelerce nasıl algılandıklarını bilirler. Yine bu kurum ve kuruluşlar uyguladıkları yönetim felsefesinin, ne kadar başarılı olduğunu ve geliştirmeleri ve iyileştirmeleri gereken alanlarının neler olduğunun tespit ederler ve yeniden yapılanmak isterler. Bu nedenle; Milli Eğitim Bakanlığımız: Çağdaş yönetim yaklaşımlarını dikkate alarak; Merkez ve Taşra Teşkilatı yönetiminde etkinlik ve verimliliği sağlamak, eğitimde kaliteyi artırmak için yöneticilere yönelik araştırma, danışmanlık ve eğitim hizmeti vermek, yönetimi değerlendirerek, geliştirme faaliyetlerini sürekli kılmak ve kaliteli eğitim ortamları oluşturmak amacı ile 1999 yılında TKY Uygulama Yönergesi ve Uygulama Projesi” hazırlamış ve yürürlüğe sunmuştur

Bakanlığımızda yürütülen TKY Uygulama çalışmaları düzenli olarak izlenmekte ve değerlendirilmektedir. Ocak 2005 de “MEB TKY Uygulamaları Ödül Yönergesi” yürürlüğe konulmuş ve yönerge doğrultusunda MEB’e bağlı okul ve kurumlarda toplam kalite yönetimi uygulamalarında emsallerine göre üstün başarı gösteren okul/kurum ve ekipler ödüllendirilmeye başlanmıştır.

2008–2009 Eğitim Öğretim yılı MEB Eğitimde Kalite uygulamaları ödül süreci ilimizde her yıl olduğu gibi bu yılda başarıyla uygulanmıştır. Bu yıl ilimizde sürece okul/kurum kategorisinde 24 başvuru, ekip kategorisinde ise 14 başvuru ile toplam 38 çalışma raporu sunulmuş olup, Okul/Kurum dalında 10, Ekip dalında ise 13 rapor il değerlendirmesinde yer almıştır.

Okul/Kurum kategorisinde “TARSUS ANADOLU TEKNİK LİSE TEKNİK LİSE ve EML” ve Ekip Kategorisinde “TOROSLAR HÜSEYİN OKAN MERZECİ LİSESİ “GÖKKUŞAĞI EKİBİ” nin çalışmaları ilimizi temsil etmeye hak kazanmışlardır.

Bu okullarımız bakanlık değerlendirmesinde de başarılı bulunmuş olup saha incelemesine kalmışlardır.

Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilimizde Eğitim kurumlarımızın sürekli gelişimini ve eğitimde kalite yolculuğunu tetikleyen bu sürece katılımını önemsemekteyiz. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda çalışmalarıyla başarılı olan okullarımız müdürlüğümüzce ödüllendirilmiş olup, İl Birincisine 3000 TL, İl İkincisine 2000 TL ve İl Üçüncüsüne 1000 TL para ödülü okul aile birliği hesaplarına aktarılacaktır.

Bakanlığımız yetkililerince düzenlenen MEB Eğitimde Kalite Ödülü Modeli nin ilimizde yaygınlaştırılması ve başarı ile uygulanması değerli yönetici arkadaşlarımızın desteği ile mümkündür. Tüm idarecilerden beklentimiz TKY çalışmalarına liderlik etmeleri süreci sahiplenmeleri okul ve kurumlarında Kalite kültürü oluşturmalarıdır.” diye konuştu.

Protokol konuşmalarından hemen sonra ödül törenine geçildi.

Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları kapsamında 2008–2009 “Yılın Kaliteli Okulu/Kurumu” ve “Yılın Kaliteli Ekibi” ödülleri aşağıdaki şekilde verildi.

OKUL/KURUM KATEGORİSİNDE DERECEYE GİRENLER

SN

OKUL/KURUM ADI

DERECESİ

1

TARSUS AND.TEK.TEK.LİS.ve EML

İl Birincisi

2

TARSUS İMKB.AND.TEK.LİS.AND.MES.LİS.T.L.ve EML

İl İkincisi

3

ERDEMLİ HACIHALİLARPAÇ İ.Ö.O.

İl Üçüncüsü

4

BOZYAZI BEYRELİ İ.Ö.O.

İl Dördüncüsü

5

BOZYAZI KÖKOBASI İ.Ö.O

İl Beşincisi

EKİP KATEGORİSİNDE DERECEYE GİRENLER

SN

EKİBİN ADI

OKULU

DERECESİ

1

GÖKKUŞAĞI EKİBİ

TOROSLAR HÜSEYİN OKAN MERZECİ LİSESİ

İl Birincisi

2

SES AVCILARI EKİBİ

AKDENİZ MİMAR SİNAN İ.Ö.O.

İl İkincisi

3

ARILAR EKİBİ

TARSUS İMKB.AND.TEK.LİS.AND.MES.LİS.TEK.LİS.VE EML

İl Üçüncüsü

4

BİZDE VARIZ EKİBİ

TARSUS AND.TEK.LİS.AND.MES.LİS.TEK. LİS. VE EML

İl Dördüncüsü

5

OKULUMDA AMATÖR SPORCUYUM EKİBİ

BOZYAZI ÇUBUKKOYAĞI İ.Ö.O.

İl Beşincisi

“Yılın Kaliteli Okulu/kurumu” ve “Yılın Kaliteli Ekibi” olarak iki kategoride yapılan Eğitimde Kalite Ödülü Yarışmasında İl Birincilerimizin raporları ilimizi temsilen Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir.

Bakanlık düzeyinde, tüm Türkiye genelinde yapılan, Eğitimde Kalite Ödülü Yarışması saha inceleme değerlendirmesinde, Okul/Kurum kategorisinde “TARSUS ANADOLU TEKNİK LİSE TEKNİK LİSE ve EML” dereceye giren 18 okul arasına ve Ekip Kategorisinde “TOROSLAR HÜSEYİN OKAN MERZECİ LİSESİ GÖKKUŞAĞI EKİBİ” 22 okul arasına girme başarısını göstermişlerdir. Çekilen hatıra resimi ile etkinlik sona erdi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..