Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Borsa Mühendisi Serdar Şimşek

http://blog.milliyet.com.tr/borsamuhendisi

27 Aralık '19

 
Kategori
Teknoloji
 

Eğitimde Teknoloji

Değerli Okuyucularımız

Bu hafta, teknolojinin eğitime nasıl ve ne şekilde yansıdığını inceleyeceğiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için oldukça önemli teknolojik gelişmeler mevcut. Özellikle teknolojide ciddi şekilde ilerleme kaydeden Çin’deki okullardan örnekler göreceksiniz.

 

AR yani Arttırılmış Gerçeklik destekli kitaplar çok büyüleyici. Kitapları okurken, konuylar ilgili görseller hemen önünüze gelecek. El yazınız çok kötü ise artık üzülmeyin. Onu da yazan bir alet var. Siz metini girin, o sizin gibi yazar, hatta imzanızı bile atabilir

 

Çin okullarında kullanılan akıllı tahtalar, öğrencilerin konuları akıllarında daha kolay canlandırmasını sağlayıp, öğrenmeyi kolaylaştırıyor. Mobil ödeme sistemleri, geçiş sistemleri, öğrenme metotları hepsi çok teknolojik. Darısı ülkemizin başına.

 

Eğitim öğrenciler için önemli olduğu kadar, firmalar için de çok önemli. Çünkü işe yeni başlayan kişileri yetiştirmek için ciddi emek sarfedilmekte. Buna da bir çözüm bulmuşlar. VR yani Sanal Gerçeklik destekli uygulamalar ile, gerçek hayatta iş yapar gibi eğitim alıyorsunuz. Bu yeni bir akım olacaktır.

 

Yabancı dil eğitimi ise belki de ülkemiz için en önemli sorunlardan birisi. Fakat yeni geliştirilen ve internetsiz bir cihaz bu sorunu çözmüş gibi. Söylediğiniz tüm kelimeleri başarılı bir şekilde çevirip, karşı tarafa sesli olarak aktarıyor. Acaba yabancı dil eğitimi veren kurumlar bundan sonra ne yapacak bilinmez ama bu cihazın harika bir buluş olduğu kesin.

 

Konuyla ilgili detay ve sorularınız için Twitter adresim: @spormuhendisi ulaşabilirsiniz.

 

Herkese teknoloji dolu günler dilerim

Serdar ŞİMŞEK

 
Toplam blog
: 98
: 237
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Herkese selamlar, Ben Serdar Şimşek. İzmir Ödemiş doğumlu olup, Elektronik mühendisi, işletme Lisan..