Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Borsa Mühendisi Serdar Şimşek

http://blog.milliyet.com.tr/borsamuhendisi

06 Ocak '20

 
Kategori
Teknoloji
 

Giyilebilir Teknolojiler

Giyilebilir ve Giysi Teknolojileri

Değerli Okuyucularımız

Öncelikle hepinize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl diliyorum. Yeni yıl ile birlikte, ben de yeni bir formata geçeceğim. Hızla gelişen teknoloji karşısında, belirli bir bölüme göre değil, o zaman ait anlık gelişmelere göre konular işliyor olacağız.

 

Bu haftaki konumuz Giyilebilir ve Giysi teknolojileri. Giyilebilir teknolojiler genelde saat ile başlasa da, hızla diğer giysilere doğru yönelmiş durumda. Yeni teknolojilerin yanında, inovastif ürünler bu alanda daha çok gözümüze çarpıyor.

 

Örneğin çocuklar için transformerse dönüşen kıyafetler çok ilgi çekici. Kıyafetler birden araba oluveriyor, ne harika değil mi? Eskiden kotların üzerine, gömlek veya bluz tarzı giysilere motifler işlenirdi. Şimdi ise bu işi saniyeler içinde yapan mükemmel makinalar var. Hem de istediğiniz şekil ve motifi siz belirliyorsunuz.

 

İnovasyon gömlekte çok ileri gitmiş. Leke tutmayan gömlek sizi çok şaşırtacak. Üzerinize kahve bile dökseniz, gömlek bunu emmiyor ve üzerinde de tutmuyor. Sanki hiç dökülmemiş gibi!

 

Anneniz artık üzerinizi örtüp durmayacak. Çünkü akıllı yorgan yaptılar. Uyandığınızda dinç ve dinlenmiş olarak kaliteli bir uyku çekeceğinizi iddia ediyorlar. Akıllı giysiler artık klimalı. Istediğiniz sıcaklıkta çalışabilirsiniz. İsterseniz sauna şort size sıcacık tutabilir.
Zayıflamaya da yardımcı oluyor.

 

Kurşun geçirmez ceketler ve kıyafetler gündem olacak gibi. Yakın mesafeden atışlarda bile size koruyan giysi yapmayı başardılar. Google-Levis ile işbirliğine gitti ve akıllı ceket üretti. Telefon ile entegre olan bu ceket, telefona dokunmadan çoğu işlevi yerine getirebiliyor.

 

Konu ile ilgili detay ve iletişim  için Twitter hesabım : @spormuhendisi

 

Herkese teknoloji dolu günler dilerim

 

Serdar ŞİMŞEK

 
Toplam blog
: 98
: 237
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Herkese selamlar, Ben Serdar Şimşek. İzmir Ödemiş doğumlu olup, Elektronik mühendisi, işletme Lisan..