Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ekmek ağacı

Ekmek ağacı
 

Ekmek ağacı:
Evde kaç ekmek tüketeceğine bir türlü karar veremeyen kararsız insanların sanki savaş varmış gibi ekmekleri saldırırcasına satın alması ve bayat ekmek kullanımındaki beceriksizlikleri sonucunda ortaya çıkan vestiyer görevi yapan ağaç.

Dilek ağacından farkı ise; üzerinde bez çaput yerine, poşete konulmuş bayat ekmekleri barındırması ve ekmek poşetini asarken dilek dileyip dua okunmaması...

Yurdum insanı çok da düşünceli...Bayat ekmekleri atmak yerine ihtiyacı olan alsın diye temiz poşete koyup ağaca asıyor. Gözlerim yaşardı...

İnsanlara yardım etmek; beğenip giymediklerimizi, yemediklerimizi ağaca asmak değildir. Tam tersi, giymeye kıyamadığımız giysilerimizi ve yediğimiz ekmeği paylaşmaktır.

“En azından hiç olmayanlar faydalanabilir” düşüncesi de oluşabilir. Bu kadar ince düşünen insan, ekmek ağacına astığı bayat ekmek sayesinde bazı insanların aç kaldığını da düşünmelidir!

Herkes tüketebileceği kadar ekmek alsa ülkede aç insanların sayısı azalır. Lokantalarda iş yerlerinde tüketim fazlası yemek hazırlayıp artanı çöpe atmak yerine tüketilen kadar yemek hazırlanabilir.

Sokaklarda hergün çöpün içinde ekmek arayan insanların aç kalmalarında bizim de rolümüz var. Bilerek bilmeyerek yaptığımız israf sayesinde başka insanların yaşam kalitesini düşürüyoruz.

Sokaktaki insanın işsizlik sonucu o hale geldiği bilinen bir gerçek...Ülkedeki işsizlik de bir gerçek...Kimsenin umurunda olmadığı da bir gerçek...

Ve yarınımızın ne olacağı da belli olmayan bir gerçek!

http://www.esmakahraman.com/ekmek-agaci/

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..