Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '09

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Ekonomik kriz AKP'yi de götürür

Ekonomik kriz AKP'yi de götürür
 

AKP rakipsiz değil… AKP’nin rakibi CHP de değil, zaten bu kafayla olması da mümkün görünmüyor.

AKP’nin en dişli rakibi ‘Ekonomik kriz’…

Dünya, ekonomik krizle sallanıyor, sarsılıyor, dev ekonomiler yerle bir oluyor, bizde ise hala elle tutulur, gözle görülür bir önlem yok.

Gözle görülür önlem yok ama damardan verilen önlemler var!

AKP, damardan beyaz eşya, erzak kömür, uydu anten v.s veriyor, damardan verdikleri ile uyuşturup yerle seçimlerde oyları toplayacak. Yardımları oya tahvil edecek.

Eder de…Biz severiz siyasi rüşvetleri, vermeyi de almayı da. Bizim sosyal devlet anlayışımız budur. İnsan onuruna yakışan asgari yaşam seviyesini sağlamak yerine, yardımlarla, sadaka ve siyasi rüşvetlerle sosyal devlet olduk sanırız.

Halk olarak da yardımlara seviniriz, çünkü ihtiyacımız vardır, çünkü ihtiyacımız var durumuna getirilmişizdir, yoksullaştırılmışızdır, işimiz yoktur, eve ekmek götüremiyoruzdur. Yoksul ve çaresiz insanların ise sığınabileceği iki şey vardır… birisi din diğeri devlet. Ya Tanrı’dan medet umarız, yalvarır yakarırız ya da ‘Allah devletimize zeval vermesin’ der devletten yardım bekleriz.

İşte AKP de bu din ve devlet olgusunu bugüne kadar gayet iyi kullanmıştır. Beyaz eşya ile siyahlaşan oyları kar hanesine yazmıştır.

Yerel seçimlerin ertesi gününe kadar da bu böyle devam eder.

Yerel seçim sonuçları belli olduktan sonra ise AKP “yola devam Türkiye” sloganları atmaya başlar. Halbuki; biz yola devam etmek bir yana, yeniden başa dönüyoruzdur… bizim kaderimizdir her seçim sonrası yeniden başa dönmek.

IMF birden bire ortaya çıkıverir, eh yerel seçimlere kadar oyalandık, yeteri kadar seçim yatırımı da yapıldı, sonuç alındı, artık IMF gelebilir.

Yardımları canı gönülden kabul eden halkımız bilemez ki ekonomik krizin yanısıra yerel seçim yatırımları, bizim bir beş yılımızı daha ipotek altına almıştır.

“Küresel ekonomik kriz, 2008 de reel sektörü etkilemeye başladı, işsizlik ve safalet daha da hissedilir hale geldi”…ama halkımız anlayamaz önceleri bu süslü lafları. Halbuki ailenin oğlu, kızı, babası sokaklarda iş, aş arıyordur. Bir müddet devletin hediye ettiği beyaz eşya ile avunmuştur halkımız, karşılığında ayıp olmasın diye oyunu da vermiştir. İşte yerel seçimler de bitti.

Hadi artık devlet iş bulsun bize, iş imkanı yaratsın!

Devlet nasıl iş bulsun size? Ekonomi yere yapışmış, zamanında gerekli tedbirler alınmamış… İşte burada dananın kuyruğu kopar!

Ekonomik kriz virüsü bir kere işlemiştir kanımıza, zamanında tedavi edilmediği için de kasıp kavurmaya başlar bizi.

İşte o zaman herşeye içselleşen halkımız, Küçük Emrah’la ağlayıp, Recep İvedik’le gülen halkımız “neler oluyor” demeye başlar.

Halkımız politikacılarımıza ne kadar sempati duyarsa duysun, ne kadar hassas ve duygusal olursa olsun, bir el halkımızın ekmeğine uzandı mı sonu pek hayırlı olmaz.

Halka rağmen halk için hiçbir şey yapamassın bu ülkede. Eller halkın cebine uzanmaya görsün, değil o yüzde 47 ye ulaşmak, top yekun hayal olursunuz.

Bu ülkede halk “kimler geldi kimler geçti” şarkısını çok iyi bilir.

AKP’nin en güçlü rakibi ekonomik krizdir.

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..