Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '15

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Ekonomik krizin sinyalleri

Ekonomik krizin sinyalleri
 

Dolarda yaşanan istikrarsızlık, faizlerin durumunun netleşmemesi ekonomiye son yıllarda öyle bir darbe vurdu ki yakın bir gelecekte bizlerde aynı Yunanistan gibi olacağız sanırım.. Malum borsadaki alım-satımlarda yaşanan sıkıntılar piyasaları çıkmaza doğru sürüklemişken herhalde şu ortamda ekonominin halini tartışmak çok sıradan olurdu değil mi? Zaten iç piyasalar faiz artışlarından oldukça etkilendi bir de şimdi nur topu gibi krizimiz oldu!

Bundan sonra yaşanacak gelişmeler ise neler olacak bilemiyoruz ama bu gidişle gerçekten dibe vurmamız kaçınılmaz olacak gibi görünüyor. Çünkü komşumuz Yunanistan'ın yaşadığı iflas çok yakında bizede gelebilir ama 6 ay ama 1 sene sonra. Yani şu andan sonra tarih vermek önemli değil mühim olan bu yaşanan  kaostan hepimiz nasıl kurtulabiliriz bence bu konular üzerinde yoğunlaşmamız lazım. Yoksa bir faiz hayaliyle kapılıp gidersek geleceğimiz açısından hiç iyi şeyler yaşamayacağız ne yazık ki.

Kısacası geri sayım başlamıştır artık, O nedenle herkes politikalarını gözden geçirmeli ve buna göre ekonomiye yön vermelidir...

Uğur Akten

Vatandaşın Sesi

 
Toplam blog
: 30
: 153
Kayıt tarihi
: 03.03.11
 
 

30 yaşındayım Kocaeli Çayırova'da yaşayan bir yurttaşım, İstanbul'da doğup büyüdüm ve şu an bekar..