Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '15

 
Kategori
Sınavlar
 

EKPSS yeniden düzenlenmelidir.

EKPSS yeniden düzenlenmelidir.
 

EKPSS YENİDEN DÜZENLENMELİDİR.


Türkiye Beyazay Derneği Batı Bölge Başkanı Ali Rıza Soyaslan ‘Engellilere yönelik düzenlenen EKPSS sınav sisteminin yeniden düzenlenmesini’ istedi. Soyaslan yazılı açıklamasında şunları söyledi;
 
‘’EKPSS Türkiye’nin engelliler alanında yapmış olduğu en büyük reformlardan birisidir. EKPSS ile engellilere memur olma hakkı gelmiştir. Tabi bu yeni uygulama da kendi içerisinde sıkıntıları beraber getirmiştir. Sınav ile EKPSS’ye giren engel grupları arasında adaletsizlik söz konusudur. Engel grupları Görme, Fiziksel, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB), Öğrenme Güçlükleri, Psikiyatrik/Psikolojik Sorunlar, Konuşma ve Dil Sorunlar, İşitme Engelliler ve Sağırlık, Travmatik Beyin Hasarları ve Diğer Engel Gruplarıdır. Görüldüğü üzere bu saymış olduğumuz engel gruplarının kendi içerisinde farklı sorunları vardır. Ama bu engel grupları aynı sınava girmekte ve bu engel gruplarının hepsine aynı sorular sorulmaktadır. Bu saymış olduğumuz engel gruplarını aynı sınavla, aynı performans göstermelerini bekleyemeyiz. Burada acizane teklifimiz şudur; 8 Engel türüne her bir engel grubuna kendi engel sorunlarına yakın basit ya da farklı kitapçıklı sorular sorulmalıdır.
 
EKPSS Devlet kadroları da 8 engel grubuna adilce dağılmalıdır. Yani her engel grubuna uygun sorular sorulmalı ve her engel gruplarının eşit kulvarda yarışabilmesi adına eşit devlet kadro dağılımı yapılmalıdır. Son olarak da Eylül ayı içerisinde tüm engelli arkadaşlarımız tercihlerin olması adına büyük umut içerisine girmişlerdir. Yeni kurulacak seçim hükümetinden ilk beklenti budur. Eylül ayı içerisinde ikinci EKPSS tercihleri mutlaka olmalıdır.’’ Dedi. 
 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..