Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '14

 
Kategori
TV Programları
 

Ekranlarda Ekim fırtınası yerle bir etti

Ekranlarda Ekim fırtınası yerle bir etti
 

Eylül ayı itibarı ile ekranlarda geçtiğimiz sezondan kalan dizilerin yanına yepyenileri eklenerek 2014-2015 sezonuna başladık. Başladık da sonucun bu kadar keskin olacağını hiç birimiz tahmin edemedik! Ekranda boy gösteren yeni diziler biraz ülke karışıklığından biraz da “yerine sevemem” mantığı ile zirveye oynayamadı. Oysa yeni getirilen reyting sistemini çözmeye çalışan televizyon sektörü ve biz eleştirmenler bazı dizilerden çok umutluyduk. Gerek reyting ölçümü, gerek senaryoların umutsuz örgüsü sebebiyle izleyenler başarı beklediğimiz dizilere bile rağbet etmedi.

Televizyon kanalları kendilerini garanti altına almak istercesine daha yayına girmeyen, kendilerine açılacak gün ve saat bekleyen onlarca dizi sırada bekliyor. Sezon başında bütün televizyon kanallarının yeni sezon dizilerini açıklamıştım. Kendi kendime de bu kadar diziye gün ve saat var mı endişesini de düşünmüştüm. Meğer kanallar artık “diziye şans verme” konusunda oldukça keskin kararlar almış 3-4 bölüm ile sınırlı bu sabır süresi.

Canım diziler finale gidiyor hem de 3-4 bölüm içerisinde. Hiçbir dizi, hiçbir kadronun gözyaşına bakılmadan sert tavırlarla ekranlardan kaldırılıyor. Bu sadece diziler için geçerli değil! Sabah ve öğleden sonra ekrana gelen kadın programları, dedikodu programları da apar-topar haber-teber verilmeden ekrandan kaldırılıyor. Televizyon kanalları para kazanmak üzerine kurduğu düzenini daha da sert bir üslupla bu sezon uyguluyor.

Bu fırtına Ekim ayı sadece yaprakları değil koskoca ağaçları kökünden söküp atacak! Ekranı açtığınızda bir anda karşınızda bambaşka bir dizi, bazen bitpazarına nur yağdı kıvamı sık sık karşımıza geleceğe benziyor. Ekim ayı duyurusunda 11 yeni dizi podyum yürüyüşüne çıktı bile! Ama artık kim kalır kim gider durumlarını biz bile tahmin edemez hale geldik. Gün reytinglerinin içerisinde bir dizi ilk 3 de değilse “güle güle sana yolun açık olsun!” durumu söz konusu kadronun gücü önemli değil! Demek ki oyuncunun gücü reytingleri çok etkilemiyor ve kanallar deneme-yanılma yoluyla dizilerini kaldırıp kaldırmayacağına karar verecek.

11 yeni dizi başlaması bir tarafa sırada bekleyen o kadar çok yeni ve geçen sezondan kalan yapım var ki kuyruğun ucu bucağı görünmüyor. Bu şu anlama geliyor, 1-2 bölümde ilk 3 e yerleşemeyen dizi 4-6 bölüm arasında cebren yayından kaldırılacaktır! Yani bu sezonun sloganı sanırım şu olmalı “her dizi, her yapım bir gün yayından kaldırılacaktır!” sektör için kaygılıyım!

Hayatta kaygılar sizleri bulmasın dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

 https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fba%C5%9Fa/145170645649459

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..