Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '14

 
Kategori
TV Programları
 

Medcezir’de rol kapanlar (Girip-çıkanlar) meşhur oluyor!

Medcezir’de rol kapanlar (Girip-çıkanlar) meşhur oluyor!
 

Ay Yapım’ın süper dizisi “Medcezir” dizi okulu oldu. Diğer bir değişle diziye yeni girenlerin staj yeri oldu. Başladığı ilk günden bu tarafa onlarca yeni karakter oyuncusu girdi çıktı.

Hemen aklımıza gelenler, Mine Tugay (Ender Serez), Berk Cankat (Cem), Özge Gürel (Ada Kaya), Saim Karakale (Tan),  Ayşenil Şamlıoğlu (Bahriye hanım),  Erhan Can Kartal (Kadir) ve Berk Erçer (Sinan) karakteri olarak girmişler ve diziden bir şekilde rollerini tamamlayıp ayrılmışlardır.

Medcezir, Star Tv.de bu sezon ikinci sezonu. Dizinin orjinali olan The O.C. ABD.de 5 Ağustos 2003 ile 22 Şubat 2007 tarihleri arasında 4 yıl devam etmiştir. Bizde de en az 4 yıl devam eder mi bilemem.

Kısaca bu oyuncularımızı tanıyalım:

Mine Tugay: Medcezir’in ilk bölümünden itibaren Ender Serez ana karakter olarak diziye girmiştir. Sezon boyunca dizide oynamış, izleyiciler tarafından çok sevilmiş, oldukçada başarılı olmuştur. Dizinin Haziran ayında sezon finalinden sonra, bir anlaşmazlık sonucu diziden ayrılmıştır. Dizide de Ender Serez karakteri trafik kazasında öldürülmek zorunda kalmıştır. Mine Tugay daha sonra Atv’de oynayan “Kalp Hırsızı” dizisinde Kaan Ece ile başrol oynamaya başlamıştır.  Bugüne kadar 6 bölüm oynayan dizi, ne yazık ki her hafta kan kaybediyor. Oya Doğan’ın ifadesine göre yakında final yapacağı söyleniyor. Bence Mine Tugay Medcezir’den ayrılmamalıydı. Yazık etti kendisini.

Berk Cankat: Medcezir’den en karlı ayrılan oyuncu Berk Cankat olmuştur. Medcezir’in 24 ve 25.bölümlerinde sadece iki bölümde “Cem” karakterini canlandırmıştır. Selim Serez’in teyze oğlu olarak oynamıştır. Yakışıklı oyuncu, iki bölümde çok sempatik bulunmuş ve izleyenler tarafından çok sevilmişti. Diziden ayrıldıktan sonra, Star Tv.de yazlık dizi olarak başlayan “Güzel Köylü” dizisinde Gizem Karaca ile başrol oynamaya başlamıştır. Dizi izleyenler tarafından çok tutulmuş, Çarşamba gecelerinin reyting sırlamasında, Kara Para Aşk ile başa güreşiyor. Star Tv. bu diziyi sezon dizileri arasına almış, şu günlerde Güzel Köylü’nün 16.bölümü oynamıştır.

Özge Gürel: Medcezir dizisine Asım Şekip kaya’nın üçüncü kızı “Ada” karakteri olarak girmiştir. Güzel oyuncu oynadığı bölümlerde şirin, çıtı pıtı bir kız olarak sevilmiştir. Mira, Ada’yı Yaman’dan bayağı kıskanmıştı. Yaman’ı öpmesi Mira’yı çileden çıkarmıştır. Özge Gürel, Medcezir dizisinden ayrıldıktan sonra Kiraz Mevsimi dizisinde, “Öykü” karakterini canlandırıyor ve oldukça da seviliyormuş.

Saim Karakale: Medcezir dizisine, Mira’nın piyano hocası Tan karakteri olarak 9.bölümde girmiştir. Medcezir’de kötü karakterleri canlandırması, Mira’yı kaçırması, daha sonraları da Yaman’ı kaçırması ile izleyenlerin karakter olarak nefretini kazanmıştır. Rolünde oldukça başarılı olan Saim Karakale, 34.bölümde Yaman’ı kaşırmış, polis kurşunu ile öldürülerek diziden ayrılmıştır. Ben şu günlerde başka bir dizide görmedim. İlerleyen aylarda yeni bir dizide bir başka karakterde görebileceğimizi ümit ediyorum.

Ayşenil Şamlıoğlu: Medcezir dizisine Selim Serez’in teyzesi olarak, “Bahriye Hanım” karakteri olarak 24.bölümde katılmıştır. Çok tatlı bir ihtiyar, komik ve usta oyuncu olan Ayşenil, Cem’in annesi olarak, Berk Cankat ile birlikte diziye girmişti. İki bölüm oynayıp diziden ayrılmıştır. Daha sonra Kocamın Ailesi dizisinde “Mukadder” karakteri orak adeta döktürüyor. Jest ve mimiklerini çok iyi kullanan usta bir oyuncumuzdur.

Erhan Can Kartal: Medcezir’de Tan’ın kötü emellerini gerçekleştirmek için kullandığı “Kadir” karakteri hasta bakıcının sevimli oğlu. Henüz 16 yaşında olan Erhan güzel yüzlü çocuk yıldızlardan biri. Şayet kendisini yetiştirse iyi bir dizi oyuncusu olabilir.

Berk Erçer: Bundan önce Kurt Seyit ve Şura dizisinden tanıdığımız Berk Erçer, Medcezir dizisinde “Sinan” karakterini canlandırmıştır. Medcezir’in geçen hafta oynayan 42.bölümünde Turunç Nadir ve adamı tarafından öldürülmüştür. Suç önce Selim Serez’e, sonra da Asım şekip Kaya’ya yüklenmişti. Berk Erçer bir dergiye verdiği demeçte, en büyük hayalim oyunculukta olabildiğince çok karakteri canlandırmaktı diyen sanatçı şimdi bunu yapabilmek benim için büyük mutluluk. Her proje yeni heyecan demek, üzerimdeki kostümden önce rolümü konsantre olurum, bütünüyle karaktere teslim olduğumda zaten hazırımdır ve o an itibariyle kendimi rahat hissetmeye başlarım. Başarılı karakter oyuncusu Berk Erçer’i ilerleyen aylarda başka dizilerde görebiliriz.

Medcezir, Star Tv. ekranlarında bu yıl ikinci sezonudur. Dizi oldukçada tutuluyor ve seviliyor. İnşallah en az üç-dört sezon izleriz.

Ekran AlıntısıMD41.1

Çağatay Ulusoy (Yaman), Serenay Sarıkaya (Mira), Barış Falay (Selim Serez), Taner Ölmez (Mert), Hazar Ergüçlü (Eylül), Murat Aygen (Faruk), Şebnem Dönmez (Sude) ve Can Gürzap  (Asım Şekip Kaya) gibi güçlü oyuncularının yanında, Metin Akdülger (Orkun), Miray Daner (Beren), Defne Kayalar (Sedef), Sibel Taşçıoğlu (Nevin), Hare Sürel (Leyla), Cenk Kangöz (Hasan), Ali Aksöz (Kenan), Batuhan Beimgil (Burak), Pınar Tuncegil (Ayşe), Serhat Parıl (Giray), Meriç Aral (Hale), Ayşe Melike Çerçi (Reyhan Arsen), Ezgi Sözüer (Eda), Ecen Akbil (Tuğçe) ve Batuhan Ekşi (Doruk) diğer rollerde oynamaktadır.

Medcezir’e son olarak “Elif” karakteri olarak, 2014 yılının Türkiye 3.güzeli olan Aybüke Pusat girmiştir. Yeni sezonda 4 bölümde oynayan Aybüke Pusat şimdiden başarılı oldu. Yaman’ın da ilerleyen bölümlerde sevgilisi olacak, Mira’yı iyice çileden çıkartacak gibi duruyor. Güzelliğinin yanında iyi bir balerin olmasını ona avantaj sağlıyor.

Ayrıca, Aslı Orcan (Deniz) ve Barış Aykut (Uzay) da diziye yeni girenlerdir.

Medcezir dizi okulundan finaline kadar hangi oyuncular girip, çıkacak hep birlikte göreceğiz.

Deneyimli senaristimiz Ece Yörenç bu kadar kalabalık bir oyuncu kadrosunu nasıl rol dağıtır bilemem ama çok zor bir iş olsa gerek.

Medcezir’de sakin bir hayat süren bir grup sıradan insanın bir gün aniden kendilerini bir olayın içinde bulup, güç savaşlarının, aşkların ve  akıl oyunlarının boy gösterdiği bir düzlemde ayakta kalma mücadeleleri anlatılmaktadır.

Bütün kamera önündeki ve arkasındakilere, böylesine keyifli bir dizi izlettikleri için teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller İnternetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..