Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '18

 
Kategori
TV Programları
 

Ekranlarda Final Fırtınası Esiyor!

Ekranlarda Final Fırtınası Esiyor!
 

Final yazılarını yazmaktan hoşlanmıyorum ama el mahkum bazen böyle sonlananı yazmak gerekiyor. Görev icabı!

Bu sezon yılların dizileri başta olmak üzere pek çok dizi yayın hayatına son veriyor. Ne yazık ki sadece izleyenler değil çalışan ekipler de bu işe üzgündür. Bir dizinin bitmesini sevinç naraları ile bildiremiyorum. Çünkü o dizinin ne emeklerle ekran macerasına başladığını biliyorum. Her dizi kendi içinde bir tempoya sahiptir ve bu koşuşturmayı asla izleyiciye yansıtmadan işleri yoluna koymaya çalışırlar.

İzleyenler ekranda saatlerce bir bölümü izlerken ekip gecesi-gündüzüne karışmış yeni bölümler için hummalı çalışmasına devam etmektedir. Hatta castın en başındakiler bile kendi dizilerini yayın gecesinde izleyemeyecek kadar zorluklar içerisinde çalışır.

Şimdi bakalım Nisan sonu ile ekranda hangi diziler finale gidiyor:

Kanal D

Vatanım Sensin:

Efsane çift olarak televizyon tarihine geçen Begüzar Korel – Halit Ergenç’in başrollerinde oynadığı Perşembe gecelerine damgasını vuran Vatanım Sensin dizisi bu sezon ekranlara veda ediyor.

Siyah Beyaz Aşk:

İbrahim Çelikol- Birce Akalay’ın baş rollerini paylaştığı dizi bu sezon ekranlara veda ediyor.

Mehmet Bir Cihan Fatihi:

Kanal D’nin idealı dizisi Kenan İmirzalıoğlu ile başladığı projeyi bu sezon bitirme kararı aldı. Daha önce Mehmet Bir Cihan Fatihi dizi hakkında yazdığım yazılardan birinde “bu dizi 12-13 bölüm sürer” demiştim. Emeklere yazık oldu!

TRT

Diriliş Ertuğrul:

Engin Altan Düzyatan’nın 2014 yılından beri ekranlarda Ertuğrul olmasına alışmıştık ne yazık ki dizinin final yapacağı haberi geldi.

Kanal 7

Elif:

4 sezondur ekranlarda izlediğimiz Elif dizisi sadece Türkiye’de değil yurtdışında da çok başarılı reytingler almaktadır. Önder Özgüç’ün yapımcılığını yaptığı dizinin ekranlara veda edeceğinin haberini yapmak beni çok üzdü.

Show Tv

Çukur :

Ay Yapım’ın yapımcı şirket olduğu Çukur dizisi sezon başında da sizlerle paylaştığım gibi 39 bölüm planlanmıştı. Ne yazık ki bu diziye de veda ediyoruz.

Yeni Gelin:

Fenomen dizi Asmalı Konak’a benzetilen Yeni Gelin dizisi de Finale giden dizilerden olacak.

Star Tv

İstanbullu Gelin:

Aslı Enver ve Özcan Deniz’in başrollerini paylaştığı dizi kumandaları ele geçirmişti. Dizinin biteceği haberini vermek bana düştü.

Fazilet Hanım ve Kızları

Fazilet Hanım Ve Kızları dizisi Yurtdışında kasırga gibi eserken ne yazık ki finale gidiyor.

ATV

Masum Değiliz

2 bölümde ekrandan kaldırılan dizi ne yazık ki bitti. Final bölümü olmasını canı gönülden istesem de ne yazık ki 1-2 bölümde ekranlardan kaldırılan hiçbir diziye final hakkı tanınmadı. Sanırım Masum Değiliz dizisi de finalsiz ekrana veda edenlerden.

2018-2019 sezonu için şirketler şimdiden kanallar ile anlaşmak için masaya oturmaya başlarlar. Umarım final yapmaları beklenen bu diziler yayınlandıkları kanallarda olmasa da yeni kanallarda devam eder. Ama şimdilik şunu biliyorum ki Nisan sonu itibarı ile bu dizilerin final yapması bekleniyor. Haziran ayında Vatanım Sensin dizisi bu sezonun son final dizisi olarak ekrana gelecek.

Ne diyelim hayırlı uğurlu olsun, emeği geçenlerin emeğine sağlık!

Hayatta uğurlu sonlar yaşamanız dileği ile…

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

https://www.facebook.com/dizisin

https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..