Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '10

     
    Kategori
    Spor
     

    Eksikleriyle Türkiye..

    Öncelikle burada yazmaya başlamak heycan verici bir olay herkese ilk yazım olduğundan hatalarım olursa af ola.. Gelelim günün yazısı Türk Milli Takım'a , bilindiği gibi Fatih Terim önderliğinde 2010 Dünya kupasına katılamamıştık. Bunun birçok sebebi vardı takım kadrolarından tut Fatih Terim'in kadroda düşünmediği futbolculara kadar bizim Güney Afrika'da olmayışımız, maçlar oynanırken acaba İspanya mı yoksa Maradonalı Arjantin mi diye birbirmize söylemlermiz ama herkesin ortak düşüncesi biz niye yokuz sorusuydu keşke olabilseydikte başrollere Ardalı Emreli Tuncaylı Türkiye'de deseydik. Çünkü türklerin olduğu her yerde bilindiği gibi bir heycan var. Neyse bu kara günleri geride bırakıp günümüze dönelim.

    Grup elemeleri için aday kadro açıklandığında Hiddinkten çok Oğuz'un tercihleri olacağını biliyorduk. Seçilenlere baktığımda neden dediğim şeyler oldu. Takımlarında fazla oynamayan Gökhan Zan, Özer Hurmacı, Gökhan Zan, Aurelio ve sakat olan Sabri ve Gökhan beni şaşırttı . İlginç olan ise Kazım'ın olması sizcede saçma değil mi ? deyim yerindeyse Fenerbahçe'nin birden fazla şans veripte kullanamayan, sorumsuzca davranıp uslanmayan ve bunun yanında takımdan da kesilen Kazım 'ı aday kadroyla ödüllendirilecek şey neydi ? Futbolcuyu kazanmak mı ? Peki bu futbolcuyu kazancam diye diğer futbolculara ne demiş oluyorsun bunlar ciddi soru işaretler herşeyi Oğuz hocaya buluyormuş gibi oluyorum ama bu kadar da olmaz hocam. TAbi birde aday kadroya alınmayan isimler var bence defansımızın sağına Serkan Balcı ya da Ali Tandoğan alınmalıydı. Çünkü bu formayı şu iki maç için hakeden isimlerdi. Oğuz hocanın biraz daha adeletli olması gerekiyor kanımca..

    Kazakistan maçı için yazılacak fazla birşey olduğuınu düşünmüyorum. Bize göre gayet hafif bir rakip diyeceksniz ki biz zate G.Afrikaya bu tür takımlara puan vererek gitmedik mi? Doğru tam öyle oldu ama oyuncularımız artık bunun farkında bence her maça konsantre oluyorlar. Astana'da büyük takımın verdiği tecrübeyle maçı aldık ama yan toplarda kazaklara bile S.O.S verdik. Buna kesin bir çare bulması lazım Hiddink'in. Herneyse gelelim herkesin beklediği Belçika maçına tarihimizde içerde yenemediğimiz nam-ı diyar ''Kırmızılara'' gerçekten genç ve hızlı bir takım, tecrübesizler dicem ama takımda oynayan futbolcularının hepsi bizim türk futbolcularımızın oynamak isteyipte oynayamadığı takımlarda, bence şu 2-3 sene içerisinde oturmuş bir takım olablırler, çok koşuyorlar , duran toplarda iyiler , kıvrak futbolcuları var vs.. ama gelgelelim bizim milli takımımzda boş değil. Bizim takımımızda koşan, pes etmeyen bir takım.

    Bende Milli Takımı izlemek için biletimi alıp maça gittim. şunu da söylemeliyim bence maçların zemininin düzgün olduğu sürece Şükrü Saraçoğlu stadında oynanması taraftarıyım gerçekten ambiyansı çok güzel. Takıma itici güc olunabiliyor.Maça geldiğimizde TAkım sahaya çıktğında süpriz bir kararla Tuncay'ın forvet oynadığını gördük gerisinde ise üçlü bir orta saha defansın solunda ise fazla milli takım deneyimi olmayan İsmail , aslında ilk yarıdaki futbolu beni korkutmuştu ama golden sonra onunda kendıne güveni geldi ve ileri çıkışları yapmaya başladı. Ömer Erdoğan ise bu yaşından sonra milli takım tecrübesi yaşadı bencede hiç sırıtmadı gayet temiz düz bir futbol oynadı ne yapması gerekiyorsa onu yaptı. Sakatlıktan yenikurtulan Sabri ise maça tutuk başladı ama kondisyon açısından fazla göze batmadı. Kalecimiz Onur ise bence beklemediğimiz bir performans gösterdi ki ilk defa Onur'un düşük performansta oynadığı macçını gördüm onuda heycanına vermek gerekiyor herhalde ve gelelim maçın öne çıkan isimlerine, en başta bence Arda, bu takımda Arda bana göre alternatifi olmayan tek oyuncu milli takım maçlarında üst düzey bir futbol oynuyor. Diğer isim Emre, takımı öne çıkaran geride sorumluluk alan tek futbolcu ah birde sinirlerine hakim olsa her an Emre atılcakmı korkusuyla maçı izlemek çok kötü bir duygu :) diğer bir isimse Hamit, çok farklı bir oyuncu toplara mesafe tanımaksızın vuruyo yayın oralarda top Hmit'e geldiğinde beni heycan basıyor yine jenerik bir gol atacak diye iyiki türk milli takımında. Bence futbolcularımız inanarak oynadığı sürece bizim kafa tutmayacağımız bir takım yok yeterki mücadele edelm . Sonuç olarak iki maç 6 puan bence buna sevinmeliyiz. Ekimdeki tekrar görüşme dileğiyle

    Saygılarla...
     
    Toplam blog
    : 1
    : 435
    Kayıt tarihi
    : 09.09.10
     
     

    Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde okumaktayım. Galatasaray taraftarıyım ama her ..