Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '12

 
Kategori
Basketbol
 

Elemelerde İlk Üç Maç

                Eurobasket 2013 Elemeleri’nde F Grubu’nda Türkiye ilk üç maçını tamamladı ve iki galibiyet elde etti. Türkiye, grupta şu ana kadar galibiyet alamayan Belarus ve Portekiz’i yenerken, İtalya’ya yenildi.

                Gruptaki diğer rakibimiz Çek Cumhuriyeti. Şu ana kadar oynanan maçlarda İtalya dört maçta dört galibiyet alarak diğerleriyle arayı açtı. Bu yıl Fenerbahçe Ülker’i çalıştıracak olan Simone Pianigiani’nin İtalya’sı Galinari önderliğinde rahat galibiyetlerle grubun ilk yarısını zirvede tamamladı.

                Şu anda Çek Cumhuriyeti ve Türkiye ikişer galibiyette, Portekiz ve Belarus ise üçer mağlubiyetle grubun dibindeler. Gözüken o ki, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye grubun ikinciliği için mücadele edecekler ve belki de grup ikinciliği Türkiye’de oynanacak olan son maça kalacak.

                Çek Cumhuriyeti

                Çek Cumhuriyeti şu ana kadar oynadığı üç maçta rakiplerini 65 sayı civarında tutarken, Portekiz ve Belarus maçlarında 70’in üstüne çıktı, İtalya maçında ise 53’te kalarak yenildi.

                Çek Cumhuriyeti’nde ülkenin en önemli basketbolcusu               Jan Vesely elemelerde yer almazken, Tomas Satoransky, Petr Benda ve Jakub Houska şu ana kadar takımın en önemli isimleri konumundalar.

                Türkiye

                Türkiye’de oynanan maçlarda ilk olarak Belarus’u ancak Emir Preldzic’in son saniye basketiyle 77-74 yenebildik. İkinci maçında İtalya’ya kaybeden Türkiye, son olarak da Portekiz’i 74-62 ile geçmişti. Her geçen maç daha iyi oynadığımızı söylersek yanlış olmaz diye düşünüyorum.

                Yarınki maç sonucunda daha net yorum ve daha geniş analiz yapabiliriz…

 

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..