Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Elimi sallasam! …

Elimi sallasam! …
 

Resim: Alıntı


*Kirli ruhu gusül abdesti bile temizlemez.

*Kan alıp verirken dikkat etmek lazım. En korkulan AİDS’in bile erken teşhis ile tedavi mümkünken, ihanet (!) virüs gibidir. Girdiği her yeri, bedeni, ruhu yerle bir eder. En acı olansa teşhisi mümkünken, tedavisinin imkansız olması.

* Bazıları yurtsever doğar, bazıları bir kadın memesine yurdu satar. Adı lazım değil, soyadı alttan, alttan. Buna göre yurtseverlik sonradan kazanılan bir olgu değildir.

*Parayı veren düdüğü çalar demiş Nasreddin hoca. Bu devirde yaşasaydı çek olayına ne derdi acaba?

*Aldığım bir duyuma göre önümüzdeki seçimlerde bulgur pirinç modası yerini karşılıksız çeklere bırakacakmış. Buna göre peşin olsun da bulgur, pirinç olsun diyecektir sanırım çoğunluk.

*Bir fener, bir fenere sormuş.

-Kız sen İstanbul’un neresindensin.

-Fener; küçümseyen bir tavırla arkadaşına şöyle bir çalım attıktan sonra, sen hala annenin margarinini mi kullanıyorsun yoksa… Biz kıtalararası takılıyoruz. Hem daha karizmatik oluyor, hem de deliller dereyi geçene kadar; tavşan okyanusu çoktan aşmış oluyor. Ara ki, bula ki meselesi yani. Size de tavsiye ederim.

* Mekke’ye şeytan taşlamaya giden hacılar hepsini buraya mı kışkışlamış ne. Elimi sallasam şeytana değiyor. Mekke’ de şeytan bitti dostlar. Gelim şimdi de buradan kışkışlayın. Yoksa hakkımı helal etmem. İki elim yakanızda kalır.

*Tarih ve ihanet deyince aklıma hortlak geliyor. Bu hortlakların iyisi yok mu ki? Bize hep kötüleri rast geliyor da? Tanrının ittir ettiği yerden mi geliyoruz yoksa… Adımız da Müslüman ama…

*Hıristiyan inancına göre; İsa’ nın yeniden dünyaya döneceği söyleniyor. Belki de döndü haberimiz yok. Dünya dediğin yerinde durmuyor ki! … Orhan baba keyfine yapmamış o şarkıyı. Durdurun dünyayı inecek var uleyn.

*Nobel ödülü almak istiyorum. Alfabenin hangi harfinden başlasam acaba? (İ) harfi demeyin sakın bana. Hiç iyi şeyler çağrıştırmıyor da! ... Git başımdan. Ablan kurban murban olmaz sana…

*-Bir politikacı ile hayat kadınının arasında ne gibi benzerlikler olabilir?

-Her ikisi de peşin çalışır. Hizmet sonra gelir. O da gelirse! …

* -Bir erkek ile politikacı arasında ne gibi benzerlikler olabilir.

-Her ikisi de tek noktaya odaklanır. İstediğini alana kadar şekilden şekile girer. Belediye nikahı yaparsan sen kazanırsın, imam nikahı yaparsan avucunu yalarsın. “Tam tersinin geçerli olduğu durumlarda az değildir hani”

*-Bir çamur bir çamuru neresinden tanır?

-İzinden tabii…

-Ya çamur çakmaysa?

Ya işte. Böyle dostlar. Çamurun bile hası. Olsunda çamurdan olsun lafını bugünler için söylemiş sanırım atalarımız. Çamurdan da olsa! … Has dostluklar çalsın kapınızı. İyi pazarlar...

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..