Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '18

 
Kategori
Futbol
 

Elvis Manu, Sessegnon ve Galatasaray Neden Kaybetti...?

Galatasaray özellikle orta sahası ve forveti ile ligin sonu yaklaştıkça hem rahat pozisyon bulmaya hem de rahat goller bulmaya başlamıştı. Elbette ki Eren 'in sürekli forma bulamaması,Sinan Gümüş ve Donk 'un gidecekti kalacaktı derken takımda yer bulmaları,Nagatomo 'nun takıma uyumu ,Denayer 'in zaman zaman pozisyon hataları ,Feghouli nin  yükselen formunun yanına Belhanda 'nın da tam katılamaması zaman kaybettirdi takıma..

Gençlerbirliği ise düşme hattından kendini uzaklaştırmaya çalışan bir takımdı maç öncesinde.Çok kolay pozisyonlar verdikleri maçlar oldu.Güney Afrikalı Rantie takımdan ayrıldı ki aslında fena da işler yapmıyordu. Forvette Skuletic ve özellikle takıma ısındıkça etkili olan Jailton ile hep etkili olmaya çalıştılar. Çünkü Rantie 'nin yokluğunda gol bölgelerinde etkili olabilecek çok önemli bir kaç oyuncuları hiç olmadı. Devre arasında gelen Sessegnon transferi ise hiç şüphesiz en iyi transferleriydi.

Maç başladığında mücadelesi güçlü bir maç olacağı belliydi.Gençlerbirliği Galatasaray 'ın etkili paslaşmasını bildiğinden özellikle defansın orta bölümünü hep kalabalık tuttu. Ve buradan kaptığı toplar ile de özellikle Manu ile de çok önemli bir atak başlatıp Deniz ile de gole çok yaklaştı.

Deniz 'İn golü atması işten bile değildi biraz daha dikkatli olabilse.Gençlerbiliği ataklarında Manu gerçekten çok etkiliydi. Galatasaray neden atakları olgunlaştıran bu oyuncuya karşı özel bir savunma önlemi almadığı da İlginçti.Gençlerbirliği genel anlamda iyi savunma yaptı ve Rodriguez ile Gomis arasında ki pas trafiğini de bölmeyi başardılar. Sol kanattan etkili gelen Rodriguez daha fazla sağ kanatta gözüktü böylece...

Maicon 'un neredeyse maçın bitiş düdüğüne yakın atağı olgunlaştıran yine Elvis Manuydu.Hollandalı futbolcu Feyenord ve Premier League de yapamadığı performansı Gençlerbirliği forması ile yaptı diyebiliriz bu sezon..Manu 'nun tek başına gidip te Alper 'e bırakıp onun da gol yaptığı top maçın gerçekten özeti gibiydi.

Gençlerbirliği saha da yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalıştı ve özellikle çok ama çok iyi savunma yaptı.

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..