Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '06

 
Kategori
Emlak
 

Emlak ve araba alırken dikkat

Bu gün sizlere emlak alırken dikkat edilecek özellikleri anlatacağım.

Bildiğiniz gibi kredi faiz oranlarını düşmesi sonucu insanlar daha önce erteledikleri ev ve araba taleplerine hızla yönelerek aradaki farkı kapatma yarışına girdiler! Bunun sonucundada ev, arsa fiyatları hızla yukarılara doğru çekildi. Daha önce 40000-50000YTL ye alınan evler 80000-90000YTL düzeyine çıktı.

Yine eski arabanı getir yenisini götür kampanyaları da eklenince piyasa neredeyse sıfır araba kaynar hale geldi. İkinci el oto satışlarıda tamamen ortadan kalktı. Çünkü 2.el ile yeni arabalar arasında çok az fark kalınca insanlarımız sıfır arabalara yöneldiler.

Bankalar uzun vadeler tanıyarak insanları cazip hale getirmeye başladılar. İnsanlarımız da bu durumdan haliyle yararlanma yoluna gitti. Ama yeni bir krizin kapıya dayanması sonucu ne ev, arsa ne oto alımları tamamen durma noktasına geldi.

Peki ne yapacağız?.. Yapılacak en mantıklı hareketin bekle gör politikası olduğunu söyleyebilirim. Çünkü kriz ortamlarında en mantıklısı nakitte kalmaktır. Nakiti olan bir kişi, sermayesini akıllıca değerlendirdiğinde bu krizlerden kazançlı çıkabilir. Nakiti olmayanlar ise beklemeye devam ederek yüksek faiz altına girmeyerek bu durumdan kazançlı çıkabilirler.

 
Toplam blog
: 16
: 1301
Kayıt tarihi
: 03.08.06
 
 

Uludağ üniversitesi kamu yönetimi mezunuyum.  Para ve sermaye piyasaları sürekli ilgi alanımdır. ..