Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Emperyalizm ve Ermeni meselesi

Emperyalizm ve Ermeni meselesi
 

 

Tarih konusunda iddialı değilim, ama bildiğim kadarı ile 1. ve 2. Dünya savaşları emperyalizmin emelleri neticesinde yaşanmıştır. Osmanlı bünyesinde yaşayan Ermeniler, Rumlar, Kürtler, Arap'lar vb. Birinci Dünya savaşında kullanılmış, sözde bağımsızlık vaadleri doğrultusunda kandırılmışlar. Dört yıl süren savaş döneminde binlerce insan ölmüş, sürülmüş. Ermenilerin sürülmesi, öldürülmesi bu yüzdendir. Savaş ortamı. Batı'da (İstanbul'da) yaşayan Ermenilerin bundan etkilenmemesi bu yüzdendir. Atatürk, emperyalizmin ne olduğunu bildiği için, halkını bilinçlendirmiş, batının emellerine karşı savaşmıştır. Türkiye'yi kurmuş, yaptığı savaş sonrası devrimleri ile (Kemalizm) çağına örnek olmuştur. Ve komşu uluslara da “benim izimden gelin” demiştir. İran, Suriye, Pakistan ve Ortadoğu'yu uyarmıştır. Yunanistan da buna dahildir. Anadolu Ermenileri, Arap'ları, Rumları, Kürt'lerine gelin beraber huzur içinde yaşayalım demiştir. Türk milliyetçiliğini geliştirmesi normaldir. Kurtuluş savaşı sonrası çizilen sınırların korunması ancak bu yolla olacaktır. 
Bugün yüzyıl önce yaşanan emperyalist yaklaşımlar devam ediyor, yaşadığımız Anadolu parçalanmak isteniyor. Atatürk'ün sözü “Yurtta sulh, Cihan'da sulh” deyişini emperyalist yaklaşımıyla birlikte bir kez daha düşünün. Bu topraklar, emperyalistlerin oyuncağı olmaması için M.K.Atatürk'ü bir kez daha anlamaya çalışılmalı. Güney Amerika, Küba, Japonya neden meydanlarına Atatürk büstünü koyduğunu düşünün. Anadolu'da ve İstanbul’da yaşamayı tercih eden ( bu onların en doğal hakkıdır) Ermeni vatandaşlarımız, Atatürk'ün izinden gitmeyi kabul etmişlerdir. Çünkü barış, doğduğu topraklarda yaşamak önemlidir. Savaş sonrası kurulan Ermenistan toprakları da bizim için önemlidir ve bizim komşumuzdur. Tıpkı Azerbaycan, Yunanistan ve Suriye gibi.

Almanya parlamentosunun neden sözde Ermeni soykırımının kabul ettiğini, bu anlayışının Almanlara ne kazandıracağını iyi düşünmeliyiz. Ve neden iş bitmeden değil de sonrasında tepki verdiğimizi düşünmeliyiz. Dış politikalarda kulis önemlidir, zayıf kalmak bize her zaman pahalıya mal olmakta.

Son sözüm, emperyalistlerin değil, Atatürkçülüğün arkasından gidelim. O vakit huzurlu, barış içinde yaşarız. Aksi takdirde bu anlamsız kapışmadan kimlerin kazançlı çıkacağı bellidir.

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..