Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '16

 
Kategori
Futbol
 

En güzel galibiyet

Bazı galibiyetleri fazla incelemeden, sadece onların tadını çıkarmak gerekir; tıpkı Beşiktaş’ın İtalya zaferi gibi.

Maçtan önce herkesin bir puana dünden razı olduğu bir ortam, deplasman, rakip grubun favorisi ve maçta üç kere öne geçiyorsunuz… Bu galibiyetin ne kadar büyük bir başarı olduğu ortada.

Evet, Beşiktaş oyunu rakip yarı sahaya yıkamadı, fazla gol pozisyonu bulamadı, topa fazla sahip olamadı hatta rakibine birçok gol fırsatı verdi fakat oyundan kopmama, mücadele ve takım olma anahtarlarıyla maçı çözdü.  

Maçın teknik kısmında en büyük artıyı sahaya doğru bir on birle çıkan Şenol Güneş’e vermek gerek. Eski takımı olmasına karşın İnler yerine Necip’le maça başlaması ve Taliska’yı kulübede tutup daha dengeli olan Tolgay’ı sahaya sürmesi takımın orta saha direncini artıran, saha içi organizasyonu olumlu etkileyen çok yerinde hamlelerdi.

Beşiktaş taraftarını dünkü maçta galibiyet kadar çok sevindiren bir şey daha varsa o da kaleci Fabri’nin performansıdır. Yıldızlarının bir türlü barışmadığı Tolga yerine, sadece birçok önemli kurtarış yapmakla kalmayıp bir de penaltı kurtaran Fabri’yi kalede görmek siyah beyazlılara tabiri caizse “oh be” dedirtiyor. Nitekim İspanyol kaleci dün akşam Beşiktaş’ı oyunda tutan birinci isimdi.  

Beşiktaş için dünkü galibiyetle çok şey değişti. Beklendiği gibi puan kaybedilse iş oldukça zora girecekti, şimdi gruptan çıkma adına büyük bir avantaj yakalandı. Eksikler elbette var fakat hem eksiklerin göründüğü hem de üç puanla geçilen bir maç futbolda olabilecek en iyi olasılıktır. Siyah beyazlıların galibiyetin moralini yaşayarak, eksikliklerinin üzerine gitmesi gerek. Bu şekilde hem lig hem de Avrupa’da başarı gelecektir zira siyah beyazlıların iyi ve uyumlu bir kadrosu var.     

can.nizamoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..