Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '15

 
Kategori
Deneme
 

En normal (ideal değil) insan karakteri çiğ süt emmiş insan karakteridir

En normal (ideal değil) insan karakteri çiğ süt emmiş insan karakteridir
 

İdeal değil dedik; peki, ideal insan karakteri nedir? Kişiye göre değişir; onu tanıyanlarca ne kadar çok beğenilirse… O kişi o toplumun ideal kişisidir.

İlla da o kişi ile ilgi karakter konusunda bir belirleme gerekiyorsa (vekil yapacağız mesela)malum %76 standardımızı kullanacağız. Mevcut sayının %76 ve üzeri evet dediyse o kişi sadece ideal olarak bilinmeyecek, idealliği tescil edilecek.

Burada kriterler önemli. Standart kriter yok. Kişinin olumlu olumsuz her davranışı, düşüncesi, inancı kriter olabilir ve bunlar nedeniyle kişi reddedilir ya da kabul edilir. Gerçi şu anda ortada ideal bir seçim toplumu yok ama ilerleyen yüzyıllarda (özellikle Kerim Korkut düzenleri gelirse) olabilir.

Tabii ki bu tescil, herkesin her şekilde (affedersin kadın satan biri bile) bulunabileceği ve bu özellikleri nedeniyle belki tercih edilebileceği yani illa da şu bildiğimiz klasik doğruluk ilkelerinin aranması gerekmediği dünya düzeninde gereksiz. Kimin kimi hangi özelliğiyle seçtiğini bilemeyiz. Sen dindar diye oy verirsin, bir başkası ateist diye oy verir.

Daha önce ideal insan nasıl olmalı tarzında yazılar yazdık ama bu benim görüşüm. Kimse de kabul etmedi zaten. Yani öyle standart bir ideal insan tanımı yok. Biri tutar ayyaşı seçer, diğeri sakallıyı. Bugün olumsuz gördüğümüz davranış şekilleri( örneğin serserilik, aldatma, dinsizlik vs) belki tercih nedeni olur.

Yani demek istediğimiz insan bir canlı varlık. Ona ne öğretirseniz onu olur değil (çünkü zaten biz buna karşı mücadele ediyoruz, yapısında, fıtratında ne varsa öyle olsun. Biz tazı yetiştirmiyoruz, ne öğretirsen diye bir şey yok) kendisi olacak, dışarıdan bir şey verme yok. Eğilimi nedir? Atıyorum dağlara doğru gidiyor. Bu yöndeki özelliklerinin serbestçe (çünkü zorlamayacağız, önünü açacağız) gelişmesini sağlayacağız.

Bugün insanların çocukluktan gelen davranışları değiştirilmiştir. Eğilimleri, huyu karakteri baskı altına alınmıştır. Hiç kimse kendisi değildir. Üstelik belli bazı üfürmeler nedeniyle hormonlu kişiliktir. Rastgele 10 kişi alalım. Kendilerine bilinen bir davranış önerelim. Örneğin arabada kadın ve yaşlılara yer verme. Belki de 10’u da bunu yapmasa bile onaylayacaktır. Ki onaylamak yapmak demektir, belki bir gün yapar. Çünkü onlara öyle öğretilmiş. Bu davranış onların kendi davranışı değil.

Çiğ süt emmiş insan her şeyi yapar. Normalde de insan böyledir ve her şeyi yapar. Biz onların zorlama eğitimle (aile, okul, toplum) her şeyi yapmasını baskılamışız. Sadece istediklerimizi(sözde makul ve mantıklı) yapmaları konusunda programlamışız. Bu insanlar Allah’ın yarattığı insanlar değil bizim yarattığımız insanlar.

İşte biz insanları bu yapay (ve zorlama)değişimden kurtarıp çiğ süt emmiş insan haline getireceğiz. Şimdinin hormonlu karakteri lan dedin diye öldürüyor. Çünkü öyle öğretilmiş. Çiğ süt emmiş insan lan’ın hakaret olduğunu(ki zaten hakaret değil) bile bilmez. Belki canına malına kastedersen…

Normal insan kötülük de yapabilir iyilik de. Biz insanları hayvanları evcilleştirir (ehlileştirir) gibi evcilleştirdik. Şu davranışın yanlış bunu terk edeceksin dedik. Bu öğretimiz onun içindeki kendine özgü o davranışla bağlantılı ne varsa baskı altına aldı kapısını kapattı. Seksin kötülüğünü söyledik ona(bu konuda değişik söylemleri hatırlayın)Ne oldu peki? Nikâhlı karısıyla yatarken utanıyor.

Şu anda bebekler hariç hiç kimse normal(doğal, yaratıldığı gibi) insan değil. Herkesi bizim istediğimiz hale getirmişiz. Normal insan kim? Örneğin cinsel olarak aç bırakılmışsa kadına saldıran insan normal insan. Buna rağmen kendini tutan bizim yarattığımız hormonlu suni insan.

Bunlar yanlış, yapılmamalı… Yanlış yok, kişinin fıtratıyla gelen hiçbir şey yanlış değil. “Bu sapık” Olur, genetik olarak öyledir; genetiğini yaşayacak. Ne ayıplayacağız ne suçlayacağız. İnsan zaaflarından dolayı yargılanamaz. Biz bu kişinin bu özelliğini kendine ve topluma zarar vermeden yaşamasını sağlayacağız.

Gerçek insanla ilgili yazılarımız devam edecek…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..