Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '15

 
Kategori
Alternatif Enerji
 

Enerji; Bir Millet ve Ülke için çok önemlidir. Enerji Haftası hepimize kutlu olsun....

Enerji; Bir Millet ve Ülke için çok önemlidir. Enerji Haftası hepimize kutlu olsun....
 

ENERJİ BİR ÜLKENİN GELİŞMESİ İLE PARALELLİK GÖSTERİR. EĞER BİR ÜLKE ENERJİ YÖNÜNDEN ZENGİNSE O ZAMAN O ÜLKE ÇOK GÜÇLÜDÜR.


Enerji; bir Ülke için çok hayati bir öneme sahiptir.  Enerji demek bir Ülkenin yer altı kaynakları ile bağlantılı önemli bir kritik eşiktir.  Yani bir Ülkenin yer altı kaynakları; bol ve zengin ise enerji üretimi veya verimliliği de o kadar mükemmeldir.  Bu sayılanlar her zaman için birbirlerinin tam anlamıyla tamamlayıcısı konumundadır. Biri olmazsa, diğeri öksüz kalır. Birbirlerine tam olarak bağımlılık had safhadadır. 
 
Enerji her yönüyle incelenmesi gereken, ayrı bir özelliği olan, çok önemli hassas bir akademik ve bilimsel konudur. Bir çok bilimsel, akademik, ulusal, uluslararası makale ve tezlere  önemli ama önemli faydası olmuş çok özel bir alandır. Bu alan zenginlik veya gelişme ile çok ama çok önemli paralellik gösterir. Burada dikkat çeken bir noktada Enerjinin bir Ülkenin Gelişmişliği ile çok önemli bağı olduğudur. Bu bağ şöyle açıklanabilir; Eğer bir Ülke Nükleer Enerjiye sahipse; bu durum o  Ülkenin gelişmiş olduğuna delildir. Gelişme gerçekten de bir Ülke için çok önemli bir çıtadır. Bu noktaya gelmek öyle her ülkeye nasip olacak bir özellik değildir. Bu gelişmiş Ülkeler her yönüyle birinci sınıf özellikler gösterir. 
 
Enerji çeşitleri de oldukça fazladır. Bu enerjiler Doğal veya Yapay yollardan elde edilebilir.   Önemli enerji çeşitleri Nükleer Enerji, Rüzgar Enerjisi, Kinetik Enerji, Potansiyel Enerji, Elektrik yolu ile elde edilen enerji, Sudan elde edilen enerji, Güneş enerjisi gibi daha bir çok enerji türü vardır. Bunlardan bizlerin veya bir Ülkenin Maksimum seviyede verim alması çok önemlidir. Enerji de; yer, konum, yükseklik, hız, sıcaklık çok önemli göstergelerdir. 
 
Ülkemizde Elektrik üretiminde en çok linyit, taş kömürü, petrol çeşitleri ve doğal gaz gibi fosil yakıtlar kullanılmaktadır. Ancak bu fosil yakıtların kullanılması neticesinde ortaya çıkan gazların havayı zehirlediği veya diğer tabiat üyelerine zarar verdiği kabul edilen acı bir gerçektir. Bu gerçeğe göre hareket etmek ve gereken tüm tedbirleri almak muhakkak çok önem arz eder. Bu nedenlerden ötürü alınan bir takım önlemler yetersiz kalmakla beraber, bu fosil yakıtlara alternatif doğal gaz kullanımı daha uygun olacaktır. Ancak kullanılacak doğal gaz da bizim ülke için çok yetersiz kalacaktır.  Bu ve bunun gibi enerji ile ilgili olan sorunlara çok ivedi çözümler bulmak gerekmektedir. 
 
Türkiye'de fosil enerji kaynaklarının en bol bulunan türü düşük kaliteli linyitlerdir. Bunların çevreye zarar vermesi kullanımını düşündürür hale getirir. Bunların ayrıca başka yerlere taşınması veya  kurulması da çok büyük sorundur. Yani ekonomik olarak da  büyük sorun teşkil edebilecektir. Tüm bu nedenlerden ötürü, temiz enerji bizler için en önemli seçenek olarak karşımızda durmaktadır. Gerekli önlemlerin çok sıkı olarak alınması neticesinde Nükleer Enerji ve Hidrojen enerjisi temiz enerji olarak kabul edilebilir.  Ancak bunların maliyetleri ve riskleri  de oldukça çok yüksektir. 
 
Sonuç olarak; tüm bu belirtilenler ışığında her şeyde olduğu gibi enerjide de temizlik çok önemli noktadır.  Bu yüzden Ülkemiz için en sağlıklı olan enerji türü kullanılmalı ve bu temiz enerji kaynaklarını daha da etkin hale getirmek kaçınılmazdır.  Tüm kaynakları gerektiği kadar kullanılmaya çalışmalı ve Ülke menfaati için ne gerekiyorsa aynen uygulamaya çalışmak acilen şarttır. En azından tüm Ülke olarak dışa bağımlığı minumum seviyeye indirmeli ve tamamen kendi öz kaynaklarımızla zirveye çıkmalıyız. Şunu hiç bir zaman unutmayalım ki Biz Dünyanın en güçlü devletiyiz.  Her zaman da gücümüze güç katacağız.  Bunu hiç bir kimse engelleyemez ve bu cürete kalkışma cesareti gösteremez. Her zamn Hedef;  Dünyada, ne şekilde  olursa olsun, Tek başına!!!, Tek süper güç olmak !!!!.......    
 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..