Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Enfes İtalyan lezzetleri!

Enfes İtalyan lezzetleri!
 

Arkadaşlarla toplanıp yenilen bir akşam yemeğini hayal edin; oradan oraya akan sohbet, önünüzde leziz yemekler, hoş bir atmosfer ve biraz müzik... Jabiroo olarak, yemek denilince akla ilk gelenlerden İtalyan mutfağı hakkında küçük bir araştırma yaptık. Afiyet olsun :)

Pizza

 

Hepimizin bildiği gibi pizza, İtalyan kökenli bir lezzettir. Maharetli ellerle açılan hamurun üzerine sürülen domates sosun ardından mozarella gelir. Çeşit çeşit malzemeler eklenerek fırına sürülen pizza, sıcak sıcak afiyetle yenir!

Spagetti

İtalya’dan ‘makarnalar ülkesi’ diye söz etsek pek de yanlış olmaz öyle değil mi? Annelerimizin evde yaptığı makarnalardan farklı olarak, bu makarnayı pişirmenin püf noktaları var ama. İtalyanlar, spagettiyi direkt kaynar suya atıyorlar ve suya zeytinyağı eklemiyorlar. Çünkü kaynamayan suya atılan spagetti hamurlaştığı gibi, suya eklenen zeytinyağı da ne yazık ki spagettiyi hamurlaştırıyor. Ayrıca her makarna çeşidinin markalara da bağlı olarak, spagettinin olduğu kadar belli bir kaynama süresi var. Bu süreyi aşarsanız eğer, makarnanız diri olmaktan çok hamur olur. Tüm bu püf noktalarla birlike; İtalyanların vazgeçilmezi parmesan peyniri, domates sosu ve bir kadeh şarap eşliğinde spagetti yemek sizi, biraz olsun İtalya’da hissettirebilir...

Bruschetta

Türk damak zevkine çok yakın bir atışırmalık olan Bruschetta, İtalya’da genelde yaz aylarında tüketiliyor. Domates, sarımsak, zeytinyağı ve ekmekle yapılan bu lezzetli atıştırmalığı yapmak da çok basit. Domates, sarımsak, karabiberi karıştırıp biraz da fesleğen eklenir. Ardından fırında kızartılmış ekmeğin üzerine zeytinyağı sürülerek önceden hazırlanan malzemeler ekmeğin üzerine konur. Bu hafif, lezzetli ve sağlıklı yiyeceği sofranızdan eksik etmeyin!

Gelato

Süt, krema, şeker, yumurta, meyve vb. malzemelerle hazırlanan gelato, yine İtalya’ya özgü bir dondurma çeşidi. İtalyanlar gelatolarına ice cream denmesinden hiç hoşlanmıyorlar, onu da belirtelim. Çünkü marketlerden aldığımız kutu dondurmalardan farklı olarak bu dondurma çeşidi, daha az hava içeriyor ve böylelikle içerisindeki malzemelerin tadını daha yoğun bir şekilde hissedebiliyorsunuz. Aranızda hala gelatoyu denemeyenler varsa, umarım bir gün bu lezzeti deneyimleyip farkı görürler...

Lazanya

Lazanyanın lezzeti dillere destandır. Peynir, domates sosu veya ragu denilen bir çeşit et sosu ile yapılan lezzetli bir İtalyan yemeğidir. Aslında lazanya kelimesi, bu yemeğin pişirildiği kaba aittir ama günümüzde artık yemeğin adına da lazanya denmektedir. Katman katman hazırlanan lazanyanın yapımı biraz vakit alsa da, denemeye değer bir lezzet olduğu söylenebilir. 

Tiramisu

Meşhur İtalyan tatlısı! Peki tiramisunun kelime anlamını bilenler var mı aranızda? ‘‘Beni neşelendir’’ ya da ‘‘Beni yukarı çek’’! Adından gelen bu özgüven, tatlının tadına da yakışmış durumda. Kedi dili bisküvisi, kahve, toz şeker ve kakao ile yapılan tiramisu, aynı zamanda badem likörü veya konyak ile de yapılabiliyor. Yapımı oldukça kolay, lezzetli mi lezzetli bu İtalyan tatlısı, misafirleriniz için de hoş bir lezzet olabilir!

İtalya hakkında ilginizi çekebileceğini düşündüğüm başka bir yazı için tıklayın!

 
Toplam blog
: 67
: 2743
Kayıt tarihi
: 15.04.13
 
 

Jabiroo ismi bir tür Güney Amerika leyleğinden esinlenerek bulunmuştur. Jabiroo özel seyahat haya..