Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '10

 
Kategori
Haber
 

Engel!Siz TV Şubat sonunda yayına başlıyor

Engel!Siz TV Şubat sonunda yayına başlıyor
 

Engelliler Yaşam Merkezi Derneği, dünyada bir ilke imza atarak, “Engel! Siz TV”yi kurdu. Tüm engelliler ile yakınlarına yönelik olarak kurulan kanal, “Engel Olma” sloganıyla şubat ayı sonunda yayın hayatına merhaba diyecek.

Kanalın, TURKSAT 12015 frekanstan ve çok yakında D-Smart, Digiturk ayrıca internetten de canlı izlenebileceğini dile getiren Engelliler Yaşam Merkezi Derneği Basın Sözcüsü Burcu Yağış, Engel!siz TV’nin ana hedeflerini şöyle sıraladı: “Engellilerin ve engelli yakınlarının yenilik ve gelişmelerle ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlamak, yerel yönetimlere engelliler için yaptıkları mimari ve kentsel düzenleme ve faaliyetlerle ilgili destek sağlamak, yeni girişimleri teşvik etmek, sivil toplum kuruluşları arasında etkileşimi güçlendirerek, sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesine destek sağlamak.” (Kaynak:Mİlliyet)

EngelSiz TV'ye yayın hayatında başarılar diliyorum.

Dünyada bir ilk olması büyük başarı ama bir o kadar da düşündürücü. Ülkemiz başta olmak üzere kimsenin aklına engellilere yönelik programlar yapıp, onların sorunlarını anlatan, çözüme yönelik fikir üretmek uygulamak gelmemiş.

Bu anlamda kendimizi ciddi anlamda sorgulamalıyız. Engellileri yok saymanın en bariz göstergesidir bu.

Engellileri yok saymak da cehaletin son perdesidir!

http://www.esmakahraman.com/engelsiz-tv-subat-sonunda-yayina-basliyor/

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..