Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '17

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Engelli Yolu İşgal Altında

Engelli Yolu İşgal Altında
 

Salih Arıkan


 
ERAY ARPAŞİN
Egeli Sabah Haberleri
İzmir’de yaşayan görme engelliler, kaldırımdaki işgaller nedeniyle yürüyemez hale geldi. Türkiye Beyazay Derneği İzmir Şube Başkanı Arıkan, “Hem Büyükşehir hem vatandaş bizi görmüyor” dedi
 
İzmirli görme engelli vatandaşlar artık kaldırımlarda yürüyemez hale geldi. Görme engelliler, kaldırımlarda bastonlarıyla yön bulmalarını sağlayan sarı kılavuzlar üzerinde kesintisiz olarak yürüyemiyor. Sarı şeritlerin üzerine, esnaf ya masa sandalye atarak işgal ediyor, sorumsuz sürücüler araç park ediyor. Bu duruma bir de sarı şeritlerin yanlış yönlendirmesi de eklenince, görme engelliler için durum içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerini görmemezlikten geldiğini söyleyen Türkiye Beyazay Derneği İzmir Şube Başkanı Salih Arıkan, "Bastonumla kılavuzlara göre 100 metre bile yürümek çok zor. Hadi onu geçtik peki esnafın kaldırımları komple masa ve tezgahlarla işgal edip bizim yürümemize engel olması daha vahim. İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem işgaliye alıp hem de engellilere hizmet ediyormuş gibi görünmesin" dedi.
 
KALDIRIM ARINDIRILMALI
Görme engellilerin, sokakta bastonla daha kolay yürüyebilmeleri için kurs düzenlediklerini belirten Beyazay Derneği İzmir Şube Başkanı Salih Arıkan, "İzmir ana caddeleri ve ara sokaklarında yürümek neredeyse imkânsız hale geliyor. Kaç defa İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe verdik. Bizi kimse umursamıyor. Biz sadece herkes gibi yolumuzda yürümek istiyoruz. Yanlışlarla dolu yollardaki belediyenin döşediği kılavuz çizgiler bizi mahvediyor. Çizgiler birdenbire ana caddede bitiyor ve 10 metre sonra tekrar başlıyor. Hadi bunu geçtik. Kaldırımlarda yola kadar açılan sandalye ve masalar yüzünden hiç yürüyemiyoruz. Esnaf, belediyeye kaldırımlara masa ve sandalye açmak için işgaliye parası ödediklerini belirterek bizi tersliyorlar. Yollar, masa sandalyeden ve arabalardan arınmalı" dedi.
https://www.sabah.com.tr/egeli/2017/11/18/engelli-yolu-isgal-altinda
 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..