Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '20

 
Kategori
Özel Günler
 

Engelliler Haftası Başlıyor

Yarın Engelliler Haftası Başlıyor. Bakalım kaç kurum açıklamalarda bulunacak. Biz takip ediyoruz. Lütfen basın açıklamaları yapanlar azıcık okuma yapsınlar.

 

Bazı önerilerimiz var ötekileştirici bir dil kullanmayalım engelli kardeşlerimiz siz bizden ayrısınız mesajını veren bir ifade. Aslında engelli engelsiz hepimiz biriz ve beraberiz. Engelli kardeşlerimiz ayrımcı bir ifade.

 

Kutlamayın dikkat çekin. Yahu bu gün ve haftaları kutlayan kutlayana iyiki kör olmuşsunuz iyiki eliniz ayağınız tutmuyor diye eğlenecek miyiz çok şükür bu hafta millet dışarı çıkamadığı için engelliler haftası kutlama eğlenceleri yapılamayacak seviniyorum bu gün ve haftalar farkındalığı arttırıcı mesajların yayınlandığı haftalar.

 

Sizleri çok seviyoruz. Çok sevdiğinizden arabalarınızı rastgele kaldırımlara park ediyorsunuz izinsiz çuval gibi her yanımızdan asılıyorsunuz görmeyenleri ayrıca duymuyormuş gibi görüp yanında ileri geri çoğu zamanda incitici konuşuyoruz.

 

Sevgimiz o kadar büyük ki birçok bina engelli erişimine uygun değil hala bazı yasalar ve yönetmelikler de değişiklik yapılmıyor engelli ve bakım paraları bu dönemde bile kesile biliniyor.

 

Çok seviyorsunuz İzmir’de metrolarda herkes kartıyla maske alırken engelliler alamıyor otobüslerde sesli uyarı sistemleri çalışmıyor aman çok sevin birde sevmeseniz neler olur.

 

Sorunlara dikkat çeken mesajlar paylaşınız ağlak acıma dolu ifadeler bize yarar değil zarar verir. Haklarımızın lütuf değil ’de hak olduğunu unutmayalım eşit yurttaşlık temelinde ifadeler kullanalım. Dernekler Sendikalar Vakıflar Partiler Merkezi ve Yerel Yönetimler gözümüz üzerinizde bu haftayı lütfen atlamayalım görmezden gelmeyelim yok saymayalım. Salih Arıkan, Tel: 0506 514 96 93

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..