Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '19

 
Kategori
Siyaset
 

Erdoğan’a Muhalefetin Analizi

 
 
Erdoğan’a muhalefetin sadece muhalefet olmayışı ciddi sorun ama şükür üzerinde fazla durulmuyor, AKP karşıtlığı diyerek geçiştiriliyor. Halk bilmesin eşelemeyelim siyasi rekabet sansın, ama muhatapları bilecek
 
Erdoğan’ın rahatlığı da şaşırtıcı sanki ülkenin yarısı sadece kendisine oy vermedi. Sorun meşruiyet sorunu da değil, demokratik seçimle kazanmış.
 
Bu tablo muhalefet değil başka bir şey. Siyasette halkın bir kesimi seviyor diğer kesimi hiç sevmiyor durumu olamaz. Böyle bir tabloda meşruiyet bile anlamını yitirir.
 
Herkesin sevmeyeni vardır, istemez, karşı olur tamam ama Erdoğan’a karşı olan kitlede bunun ötesinde bir durum görüyoruz.
 
Ortalıktaki laik vs muhalefeti kastetmiyoruz onlar zaten ellerinden gelse bir kaşık suda boğacaklar, Erdoğan’a oy vermeyen derin halk kitleleri. Siyasetten uzak bu kesimin böyle olmaması gerekir. Karşı olur, beğenmez, sevmez, oy vermez, istemez ama caddede sokakta rastlıyoruz bunların ötesinde bir şey sanki, rahatsız gibiler.
 
Buna karşılık destekleyenlerin de çok sevmeleri anlattığımız durumun varlığı nedeniyle işe yaramıyor
İlgimi çeken kendileri de bu durumdan rahatsız değil gibi. Hatta memnun, siyasi anlamda işine yarıyor belki de, meyve veren ağacı taşlarlar diyordur belki de, ama atılan taşlar meyvelerden fazlaysa...
 
Bana “oy vermem ”den öte bir tavır varsa doğrusu o ülkeyi yönetemem. Sayın Erdoğan’ın kendisine oy vermemenin ötesinde istememezlik tavrı sergileyen bu kesimin neden bu hale geldiğini düşünmesi gerekir.
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..