Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '09

 
Kategori
Haber
 

Ergenekon'da son tutuklamalar

Ergenekon'da son tutuklamalar
 

Bu dava artık sıkmaya başladı. Tüm vatansever insanlarımz tutuklanma endişesinde!


İnsan üzülüyor ve düşünüyor? Ne zaman bitecek bu ERGENEKON tutuklamaları? Vatanını, milletini sevdiğine inandığımız insanlar birer birer terörist damgasıyla tutuklanıyor. Biz mi anlayamadık? Yanlış mı değerlendirdik?

Ülkesinin bölünmez bütünlüğü için canı pahasına çarpışan emekli subaylarımız nasıl oluyor da terör bağlantılı oluyorlar? Devletten liyakat madalyası alan albayımıza faili meçhul cinayet suçundan soruşturma açılıyor, on yıldır felç olduğu için tekerlekli sandalyede yaşam süren bir onurlu subayımız; hakkında, bazı basın kuruluşlarında yazılan ve gerçek dışı olduğu ileri sürülen haberler yüzünden intihar ediyor.

Levent ERSÖZ, devleti için mücadele vermiş bir subayımız. Kalp hastası, prostat ameliyatı olması gerek ama tutuklanıp cezaevine gönderiliyor. Kalbi tekrar rahatsızlanınca hastaneye kaldırılıyor, hemen yine hapishaneye gönderilecek.

Kızı isyan ediyor, "Babamı öldürecekler!" diyor. Dayanamıyor babasına yapılan muameleye ve intihara teşebbüs ediyor.

Türk milleti bütün bunları üzüntüyle seyrediyor. Bir kısmı da oynanan oyunların farkında değil, "Ama baksana çıkan silahlara!" diyor. Devletin istihbarat örgütünde çalışmış, en yüksek derecede görev almış askeri yetkililerin işi silah kullanmak. Toprak altında gömülü nice silahlar vardır, olası bir harpte kullanılmak üzere. Hepsini kazıp çıkarsınlar, bu tutuklu insanlara yüklesinler.

Acı acı gülüyorum. Gülerken hiç bu kadar acı çekmemiştim. Ülkesini seven, Atatürkçü, laik, demokrat kimseler tutuklanıyorlar. Çünkü bunlar bir din devleti kurulmasına karşı tepki gösteriyorlar, tehlikeye karşı halkı uyarıyorlar. Dikkat ediyorum, iktidarı eleştiren insanlar teker teker etkisiz hale getiriliyorlar.

Milliyet Gazetesi web sitesinde manşetten verilen haber son tutuklamaları açıklıyor. Haberin kısa özeti aşağıda.

"Polisten yine Ergenekon baskını

İlk gelen bilgilere göre Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek ile Verso Araştırma Şirketi sahibi Erhan Göksel ile gazeteci Ünal İnanç da gözaltında.. Ergenekon soruşturması çerçevesinde tutuklu bulunan eski Özel Harekat Şube Müdürü İbrahim Şahin’le irtibatlı bulunan polis ve askerlerin de gözaltında bulunduğu öne sürülüyor.. Şırnak'ta gözaltına alınan üsteğmenin İzmir'deki evinde arama yapılıyor.. Ergenekon soruşturmasında 11. dalga 13 ayrı ilde başladı. Bu iller Ankara, İstanbul var Antalya, Elazığ, Iğdır, Şırnak, Maraş, Hakkari, Tokat , Hatay Siirt, Isparta ve Bursa"

Bu linke tıklayın, tamamını okuyun!

http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&KategoriID=&ArticleID=1050419&Date=22.01.2009&b=Savci%20calisiyor, %20ek%20iddianame%201%20aya%20cikiyor&ver=45

****

Erhan GÖKSEL, ülkesini seven biri. Televizyon programlarında bar bar bağırıyor, hükümeti eleştiriyor. Köşesine çekilip şimdiye kadar kazandıklarını yemiyor. Ülkesi için bir şeyler yapmaya çalışıyor.

Mustafa ÖZBEK, AVRASYA TV'nin onursal başkanı, Metal İş Sendikası Başkanı. Polis Ergenekon soruşturması kapsamında Avrasya televizyonunda da araştırma yapıyormuş. Kanal 7 ve benzeri televizyonlarda da araştırma yapacak mı acaba? Deniz Feneri ile ilgili dava açılmasının önünü açacak mı?

Şu ana kadar gözaltına alındığı saptananlar: Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa ÖZBEK ile iki yardımcısı ve sendika genel sekreteri, gazeteci Ünal İNANÇ, Mesut Yılmaz'ın Başbakan olduğu dönemde danışmanlarından ve son zamanlarda yaptığı programlarda yerel seçimlerde Saadet Partisi'nin yükselişe geçip AKP'nin düşüş yaşayacağını öne süren Verso Araştırma Şirketi sahibi Erhan GÖKSEL.

Bu Ergenekon soruşturması ne olacaksa olmalı artık. İnsanlarımız korku içinde yaşamamalı, gazeteciler demokratik haklarını kullanarak yazarken ürkmemeliler. İktidarı eleştiren herkes, "Acaba beni de tutuklarlar mı?" duygusunda olursa demokrasi nasıl işleyecek?

Orduda görev yapmış emekli subaylarımız çeşitli suçlar isnat edilerek teker teker tutuklanırlarsa, görevdekilerin durumu ne olacak? Teröristin acımasız ve kalleşçe saldırılarına nasıl cevap verecekler, çiçek ve şeker atarak mı?

Gülünç olmayalım! Bir an önce ne olacaksa olsun! Bu Ergenekon Davası sıkmaya başladı artık. Türklerin Ergenekon Dağları'nı delerek yeniden dirilişini simgeleyen bu destanın ismi birilerinin, bir şeylerin yıkılışı olmadan!


Mustafa Mumcu, 22 Ocak 2009 /22:07

 
Toplam blog
: 324
: 2811
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..