Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '10

 
Kategori
Sağlık
 

Erkan Topuz'dan, Kanserden Korunma Önerileri

Erkan Topuz'dan, Kanserden Korunma Önerileri
 

Önerileri hayati öneme sahip...


Haber Türk'de izledim,Prof.Erkan Topuz'u.Günlük yaşamda gözardı ettiğimiz, sağlığımızla ilgili bir çok yaşamsal öneme sahip alışkanlıklardan söz eden hocayı dinlerken,teknolojinin getirdiklerinden fazla götürdükleri olduğu düşüncesinde olanlara hak verdim.

Benim en çok tıklanan yazımda, bulaşık makinasında arap sabunu kullanımı ile ilgili okuduğum bir iletiden söz etmiştim.Kendim de uygulamıştım.Ama üzüntüyle ifade etmem gerekirse devam ettiremedim.Erkan Hoca makinadan çıkan tabak çanağın sirkeli sudan geçirmemizi öneriyor,bunu da sürekli yapamayız,pratikte olacak şey değil.Belki çıkanları kullanırken, tekrar durulayabiliriz.Aşağıda ,Hocanın konuşmasındaki dikkatimi çeken uyarılarından, derlediklerimi aktaracağım. Bize hangisi uygulanabilir, kolay gelirse, en azından onları uygulamaya çalışmamız ; hem kendimiz hem bizden sonrakiler için, kanserden korunmamızı büyük ölçüde sağlayacaktır sanırım.

Eşler çocuk için niyetlendikleri zaman,en az 100 gün sigara, alkol almayacak, kimyasal ortamlarda bulunmayacaklar.Organik beslenecekler.

Bebek odasından bir oda ötede şarj edeceğiz telefonları...Diş çıkarırken verdiğimiz lastik kaşıyıcılara da fazla itibar etmeyeceğiz,onlar da tehlikeli...

Çocuk en az 10 yaşına kadar ev yoğurdu,evde sıkılan meyve suyu içecek.Ayda en fazla bir kez fast food yemesine izin verilebilecek.

Uyku çok önemli...Gece vardiyasında çalışanlarda kanser oranı fazla.Melotoni denilen hormon, gece uyanık olduğumuzda salgılanmaz.

Yemekleri harlı ateşte pişirmeyin,içindeki karbonhidrat ve proteinler, harlı ateşte kansorejen özellikler ihtiva edebilir.

Kozmetiklerin yüzde otuzu kanserojen. Allıkta aspes var...Oje,diş parlatıcısı.klima kartonpiyerlerde de...Telsiz telefonlar cep telefonundan daha fazla radyasyon yayıyor,kabloluyu tercih edeceğiz.

Nükleer enerji santrallerine 16 km den fazla uzaklığa, yerleşim yeri yapacağız.

Meme fibrokistleri için mor menekşe çayı içilecek. Brokoli yenecek.Fibrokisti olanlar, koyu çay,çikolata,kahve kullanmayacaklar.Sütyen,lenf drenajını engellediği için fibrokisti tetikliyor.

1930'larda bulunan gaz;klima ,buzdolabı gibi elektrikli aletlerde kullanıldı.O tarihten sonraki yıllarda,deri kanserleri yüzde elli oranında artmış.

Domates,karpuzun eski tadı kalmadı.Çünkü ithal tohum kullanılıyor.Erkan Hoca kendisi gibi düşünen bilim adamları ile birlikte "tohum bankası" kurmayı planlıyor .Kendi tohumlarımızı saklamanın yararından söz etti Hoca.

1Haziran-1Ekim arası; domates tüketmemiz gerektiğini,hastalarının 15 Eylül'de salçalarını yaptıklarını anlattı, Prof.Erkan Topuz.

Amerikalıların ağacı çok sevmediklerinden,çayır çimenle evlerinin çevresini kapladıklarından söz ederek,buraları kimyasal ilaçla adeta yıkadıklarını anlattı.Buraya basan insanların,ayakkabıları ile eve girdiklerini, kimyasalları bu şekilde eve taşıdıklarını söyledi.Bunların da halıda oynayan çocukların vücuduna geçtiğini,böylelikle çocuklarda kanser vakalarının çoğaldığını ilave etti.

Kanser şekeri sever...Şekerden olabildiğince uzak kalmamızda yarar var,özellikle beyin tümöründe etken.

Sigara ve alkolü herkes konuştuğu için onlardan söz etmeme gerek yok dedi,Hoca...

Hocanın en çok ilgimi çeken cümleleri : Kuş gribi diye tavukları kestik, keneler çoğaldı.Kene ilacı yaptık parklara; kenelerle birlikte çocuklarımızı zehirledik, onlara kanser için davetiye çıkardık...

Aslında hepimizin vücudunda,kanser hücreleri oluşuyormuş.Ümmün sistemi denilen bağışıklık sistemimiz kuvvetli ise, bunları hemen yenebiliyormuşuz... O halde beslenmemizi,yaşam biçimimizi,hayata bakışımızı yeniden gözden geçirmeli,yanlışlarımızı sorgulamalıyız.Hayatı,insanları,doğayı, herşeyden önemlisi kendimizi sevmeliyiz...OLABİLDİĞİNCE...

 
Toplam blog
: 307
: 1382
Kayıt tarihi
: 08.08.07
 
 

Emekli Türkçe öğretmeniyim.Şimdi Marmara Üniversitesi bünyesinde bulunan, Atatürk Eğitim Enstitüsü ..