Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

perihan reyhan ALKAN

http://blog.milliyet.com.tr/pra

10 Mart '11

 
Kategori
İlişkiler
 

Erkek dediğin (Can Yücel'e yanıt...)

Erkek dediğin (Can Yücel'e yanıt...)
 

Erkek dediğin, cinsel eğitimini pornografik bilgilerden edinmiş olmayacak arkadaş. 

Tanıyacak, bilecek kadın bedenini ama öncelikle de ruhunu! 

Et parçası görmeyecek kadınını, işi bittiğinde uyumayacak dönüp de sırtını… 

Saracak daha da sımsıkı, hâlâ sevildiğini arzulanıldığını hissettirerek kollarında uyuyacak… 

Koyun gibi yatmayacak, erkek olduğunu hissettirecek yatakta. Alel acele, ihtiyaca binaen ve bir an önce sonuca ulaşmak adına, kadını umursamasız 

koşturmayacak yatakta. Kollarındakinin bir meta ya da herhangi bir obje değil, kadın olduğunu unutmayacak. 

O paylaşımın, kadın için bütünün bir parçası olduğunu da bilecek, bilecek ki diğer yanları, hele de duygu boyutu yoksa, kadın için işkencedir. 

Bilecektir ki doymaz kadının bedeni önce ruhu doymamışsa eğer. 

İki günde sıkılıp bunalıp da tutup kolundan koymayacak kapıya. 

Yeni hevesler, fanteziler, heyecanlar peşinde koşup ondan ona gezinmeyecek erkek dediğin. 

Aklını başından alacak kadının, heveslerini, fantezilerini heyecanlarını kadını için üretecek ve de ona da yansıtıp yaşatacak ama aklı fikri de sürekli bunlarda ve her kadın için olmayacak. 

Öyle her gördüğü, iki satır bacak ya da göğüs dekoltesinden etkilenmeyecek, etkilense de anında görmezden gelip fantezilerini baskılamayı, edebinle, erkeğe, insana yakışırlıkla hareket etmeyi bilecek. 

Delirtecek seni, çıldırtacak ama delirmen, çıldırman sinirden, kahırdan olmayacak. Mutlanıştan, hazdan, bulutlara yükselmekten olacak. 

Uzanıverdi mi yanına boylu boyunca, göğsünde atan kalbinin yerine koyacaksın kendini, ruhunu, her şeyini. 

Cennette sanacaksın kendini. Kraliçe, sultan, kadın hissedeceksin, kadınlığını hissedeceksin. 

Yaşattıracak sana kadınlığını, hem öylesi yaşattıracak ki ben bu güne dek hiçbir şey yaşamamışım meğer, erkek görmemişim ben, kadın olmamışım hiç dedirttirecek! 

Şımartacak seni gereğinde, hem de öyle böyle değil lakin sen de ne kadar, nereye kadarını da, nerede durulması gerektiğini de iyi bileceksin şımarmanın. 

Aşksız, isteksiz yatmayacak yatağa ve sen bunu bilecek, iliklerine dek hissedeceksin. 

Adam gibi adam olacak erkek dediğin, çıtır çerez niyetine yenmediğin.
Bir gecelik değil, ömürlük olacak ömürlük. 

Yıllara dayağı, aşağılamayı, eziyeti değil, huzuru, mutluluğu, sevgiyi, saygıyı yayacak her gün biraz daha görkemle arttırarak. 

Güveni, inancı pekiştirecek her gün biraz daha güçlü kılarak… 

En seksi Kazanova olmayı da bilecek senin yanında, Beyefendi olarak saygı uyandırmasını da. 

Cıvık, boş, saçma konulara takılıp zaman tüketmeyecek, küfretmeyecek, kabalaşmayacak. 

Erkek dediğin ayıp nedir, edep nedir, nezaket nedir, saygı nedir, tevazu neyi gerektirir bilecek. 

Sıkboğaz edip seni de yalancı durumuna düşürmeyecek. 

Bunaltmayacak gereksiz kıskançlıklarla, güvenecek. 

Esiri kölesi değil, eşi, arkadaşı, dostu, yoldaşı olduğunun bilincinde olacak. 

Kadın nedir bilecek erkek, kadını bilecek, tanıyacak. 

Ne ister bir kadın bir erkekten, ne bekler, iyi bilecek. 

Söylediklerine kulak verecek, söyleyemediklerini bile hissedecek. 

Kadın nasıldır, nasıl olması gerekir onu da iyi bilecek, bulduğunda da sımsıkı sarıp sahiplenecek. 

Belki daha iyisi daha güzeli umutlarıyla görmezden gelip ondan ona arayışlarla koşmayacak. Bulamadığında da dönmeyecek geri tilki gibi. 

Onuruyla, edebiyle kabullenecek dönüşünde kabul görülmeyişini. 

Seni öyle bir tutacak, öyle bir saracak, öylesi sahiplenecek ki arkadaş, sen bile şaşıracaksın öyle tutulduğuna, öyle sarılıp sahiplenildiğine. 

İki lafın başı, her tartışmada, ayrılalım, babanın evine git diye kovmayacak. 

Gerçekten tek seçenekse boşanmak, başka çaresi kalmamışsa, edebinle, adam gibi boşanmayı bilecek. 

Sabırlı olacak ve asla gururuna, onuruna dokunmayacak. 

Süpürge pazarlıkları yapmak durumunda bırakmayacak seni, gereği neyse, ne kadarsa, erkeğe yakışan neyse, olanağı ölçüsünde yapacak. Ortalıkta bırakmayacak seni çaresiz. Lakin sen de yangından mal kaçırır ya da domuzdan ne koparsam kârdır gibi çirkin durumlar sergileyerek küçültmeyeceksin kendini. Onurunla, edebinle davranmayı bilecek, gereksinimin yoksa, yetebileceksen kendine, tenezzül bile etmeyip onurunla, başın dik, bavulunu alıp gideceksin o evden. 

Tuzu az, şekeri çok gibi basit sebeplerle kavga çıkartıp her vesile dayağa başvurmayacak. 

Her kavga sonrası kapıyı çarpıp çıkarak sabaha karşı zil zurna dönerek bir de sana tecavüz etmeyecek arkadaş. 

Hastaysan, ya da yorgun, yemek yapamamışsan niye yemek yapmadın hesabı sormak yerine mutfağa girip o gün de o yapıp seni kurulu sofraya buyur edecek.
Salatasız oturmam yemeğe diye çıngar çıkartmayacak kırk yılda bir yetiştiremediğinde. Ya olgunlukla kabullenecek mazeretini ya da kalkıp kendisi yapacak. 

Hep senden beklemeyecek hizmeti, özveriyi ve fedakârlığı. Sen nasıl ki evin maddi getirisine katkı adına dışarıda da çalışıyorsan, evin huzuru ve senin dinlencene katkı adına o da evin işini paylaşacak. Utanmayacak, üşenmeyecek evinin camını, yerini silip tozunu almaktan, yemek yapmaktan erinmeyecek. Ütüsünü de yapacak gerektiğinde. Her işi sana bırakmayacak! 

Elinde kumanda, kanal kanal maçlardan özetlere, özetlerden yorumlara, günün her saatini sen o evde yokmuşsun gibi TV başında geçirmeyecek. Kahvaltıda, yemekte gözü sürekli TV de ya da gazete okumakta olmayacak bir yandan. Konuşacak, sohbet edecek, sorunlarını paylaşacak, danışacak sana. Dinleyecek seni, öneriler sunacak, çözüm getirecek ya da çözmene yardımcı olacak sorunlarını. 

Yetkin olacak, birikimli olacak, yüksek olacak kültürel düzeyi, donanımlı olacak, açılan her konuda fikri olacak, konuşabilecek seninle her konuda. Sözünü ettiklerine aval aval bakmayacak o da ne diye. 

Temiz olacak, hijyene dikkat edecek. Her gün duşunu alıp temiz çamaşır ve gömlek giyecek. Hafta sonu bile tıraşını olacak ve pejmürde dolaşmayacak evin içinde. Mis kokacak yanından her bir geçtiğinde. 

Ayak ve ter kokusuyla tiksinmeyeceksin her öptüğünde… 

Buram buram aşka sarılacaksın arkadaş. 

Buram buram temizlik, buram buram erkek kokacak erkek dediğin. 

Tertipli düzenli olacak, sağa sola savurmayacak giysi ve gereçlerini. 

Çorabının biri bir odada, diğeri diğerinde atılmış olmayacak. 

Mutfağı, banyoyu, hatta evin her yerini savaş alanına çevirmeyecek. Her aldığını yerine koyacak. Dolanmayacaksın evde gazetenin diğer sayfaları nerede, kumanda nerede diye. 

Erkek dediğin güzel olacak... Kişilikli, karakterli olacak. Mert olacak, sözünün eri olacak. Arkasında duracak her sözünün. 

Yalan söylemeyecek, aldatmayacak, aptal yerine koymayacak seni. Aynı zamanda da zeki olacak. Saçma sapan ve boş işlerle uğraşmayacak. 

Maçlarda, kahvehanelerde, birahanelerde geçirmeyecek işi dışındaki tüm zamanını. Kadınına, evine zaman ayıracak, ilgilenecek onlarla, sevgisini, ilgisini göstermeyi bilecek. 

En ufak tamirat için bile usta çağırmayacak, iş gelecek biraz elinden. Tornavida, pense tutup kullanmasını bilecek. Conta, priz değiştirebilecek, çekiç sallayabilecek gerektiğinde ama kırıp dökmeyecek. 

Seni bir hamur gibi karmasını da bilecek, o hamura kendini katmasını da... 

Parayı kazanmasını da, değerini de, nasıl harcaması, nerede, ne kadar harcaması gerektiğini de bilecek ama ne parasızlığın ezikliğini, ne de paranın kudurmuşluğunu yaşayacak. Yansıtıp yaşatmayacak ailesine de. 

Değerlerini, ilkelerini, bir anlık hevesler uğruna terk etmeyecek. 

Ailesini incitip rencide etmeyecek bunlarla da… 

Namussuzluğunu, ahlaksızlığını ancak ve ancak seninleyken, seni baştan çıkarırken kullanacak. 

Yan gözle başka kadınları kesmeyecek, başka başka sevgililer edinmeyecek. 

Karayağız ya da beyaz tenli, renkli gözlü, uzun boylu, atletik vücutlu, yakışıklı filan fasarya... 

Erkek dediğin erkek olacak arkadaş, adam olacak, sözüne güvenilir olacak.
Bileceksin ki söylediği her şey doğrudur, öyle demişse, o öyledir. Acabalar, doğru mu tereddütleri, şüpheleri uyandırmayacak. Kuşku duymayacaksın hiçbir şeyinden. Adın gibi emin olacaksın her konudaki dürüstlüğünden. 

Ağzı sıkı olacak erkek dediğinin. 

Sırrını tutacak ama gününü bekleyip kusmayacak… 

Övünç adına anlatmayacak seni ve seninleliği uluorta sofralarda. 

Ailesiyle aranızdaki mesafe ve saygınlığı dengelemeyi bilecek, senden onlara, onlardan sana laf taşımayacak… 

Ağlaşmayacak her konuda ana babasına… 

Para lazımcılardan, cep telefonu, internet, sanal oyun müptelalarından, dırdırcılardan, unutkanlıklarını, hatalarını, yetersizliğini, başarısızlıklarını senin üzerine atanlardan ve acısını seni döverek, hakaret edip aşağılayarak çıkarıp içini rahatlatanlardan olmayacak. 

Seni uyutup da, sahte kişiliklerle, sanal âlemlerde gezinerek, sabahlara kadar sanal aşk arayışlarında olmayacak, sanal aşklar, heyecanlar, hazlar yaşamayacak iğren iğrenç. 

Bir yanlış, bir hata, bir eksiğin varsa, herkesin içinde seni azımsayıp küçülterek dile getirmeyecek. Başkalarının yanında yüceltecek lakin yalnız kaldığınızda, incitip kırmadan belirtecek bu yanlışlarını sana ve de düzeltmene yardımcı ve de destek olacak. 

Sadece fiziken erkek görünümlülerden, tehditkârlardan, boş boş bakanlardan, anlayışsız ve idraksiz olanlardan, erkekliğini haklı bir üstünlük görenlerden, kaba kuvvetle, döverek kanıtlayanlardan, hele de cahil, aptal olanlardan, hele hele mavi boncuk dağıtıp her kadına ayrı şerbet sunanlardan olmayacak arkadaş. 

Belki biraz ukala olabilir, varsın olsun ama sana rol yapmayacak, oyun oynamayacak, açık ve yalın olacak sana. Gerektiğinde haksızlığını, yanıldığını itiraf edebilecek kadar yürekli ve cesur olacak. Gerektiğinde özür dilemesini de bilecek lakin vara yoğa her vesile değil. Bilecek ki özür dilemek, hatayı anlamış olmaktır ve özür dilemek bir daha tekrarlanmayacağının da ifadesidir. Öyle olayı geçiştirmek, maksat konu kapansın demek değildir. 

Bir şeyi çok isterse, inançları doğrultusunda yapacak. Sen de yanında ve destek olup yüreklendireceksin. 

Başarılarını kıskanmayacak, herhangi bir konuda üstünlüğün varsa, bunu gurur meselesi yapmayacak, komplekse kapılmayacak. Gurur duyacak seninle, yanında olacak, yüreklendirecek, destekleyecek... 

En önemlisi kendini sevecek arkadaş, kendisine saygı duyacak öncelikle de. Kendini sevmeyen, kendisine saygısı olmayan erkek, hiç kimseyi sevemez, saygısı da olmaz kimseye arkadaş. Bekleyemezsin seni sevmesini de saygı duymasını da… 

Hayır gelmez öylesi adamdan! 

Bir bakarsın ki yıllar sonra, bu erkekle ne yatağa sığabiliyorsun, ne toprağa. Hatta hiçbir yere sığamadığını görürsün. 

Koluna takıp gezmesini de bilecek erkek gururla, koynuna çekip sevişmesini de şehvetle. 

Babalığını da bilecek, çocuklarında saygı uyandırmayı da, anaya babaya hürmet etme bilinci ve gereğini de. 

Erkek, erkek olacak vesselam, seni sadece sen olduğun için, sensin diye sevecek. 

Yüreğinle, kişiliğinle, ahlakınla, değerlerinle, erdemlerinle, düşüncelerinle sevecek, kaşın gözün yerinde, bacağın güzel, göğüslerin alımlı, bedenin çekici diye değil. 

Parayla pulla, kariyerle, kimin ne dediğiyle, sınırlamayacak seni.
Hem sevgilin, hem arkadaşın, hem baban, hem ağabeyin, hem çocuğun olacak, bağrına basacak huzur ve hazla, esirgeyecek, koruyacak, ödü kopacak sana bir zarar gelecek diye. Gurur duyuracak, onur duyuracak varlığıyla. İyi ki diye anacaksın her an, bin pişman etmeyecek, lanet ettirmeyecek tanıdığın güne... 

Erkek dediğin, gerektiğinde baban gibi alnından öpüp kucaklamayı da, sevgili gibi dudaklarında mest olup sarmayı da bilecek. 

Ama en önemlisi de dostun olacak arkadaş erkek dediğin, dostun olacak, öyle her konuda arkandan dolap çevirmeyen, her konu ve koşulda yanında olan, terk etmeyen. Sırtını dönmeyen, sırtını dayayabileceğin, omzunda gerektiğinde ağlayıp gerektiğinde gülerek huzur bulabildiğin yoldaşlık ettiğin, el ele yürüyebildiğin, sonuna kadar inanıp güvendiğin dostun olacak erkek! 

Kalleş, vefasız, nankör, şerefsiz olmayacak. Yiğit olacak, mert olacak, sırtından vurmayacak. 

Bilecek ki evde senin tarafından beklenmenin zevkini hiçbir zevk yaşatamaz ona. 

Öyle bir erkek olacak ki onu beklemenin, yanındayken bile özlemenin hazzını hiçbir şey yaşatamayacak sana da 

Ne kullanacak seni, ne de kullandıracak kendisini. Paylaşım olacak her konu ve koşulda 

Kısacası, kendisi ne bekliyorsa senden, o da onları verecek sana. 

Böylesi bir erkek işte erkek değin...
 

Nerede öyle erkek, yoktur deme. 

Sen de kadın olacaksın, seçmesini bileceksin! 

Öyle her önüne gelene, sadece erkek diye, kariyeri, parası pulu var diye koşup değer vermeyeceksin. Almayacaksın yaşamına sadece çıkar için! 

Erkek böyleyse, erkek erkekliğinin ve gereğinin bilincindeyse, ben de senin tariflediğin o kadının çok ötesindeyim, beklesin benden dilediği her ne ise ve öylesi bir kadın oluşla, öylesi bir erkeği bekliyorum diyeceksin. 

Belki gelmeyebilir, belki ömür boyu rastlayamazsın böylesine erkeğin, bu da senin talihsizliğin… 

Ama bulduğunda da kıymetini bileceksin!!! 

p.r.alkan 

 
Toplam blog
: 290
: 553
Kayıt tarihi
: 11.03.08
 
 

İlk ve orta öğrenimimi Gölcük/ Kocaeli, lise ve üniversite öğrenimimi Ankarada gördüm. İlk okuldan..