Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '07

 
Kategori
Aile
 

Erkekler,çocukları kıskanıyor mu?

Erkekler,çocukları kıskanıyor mu?
 

Bebek doğduktan sonra, yani karı-koca olma durumuna anne-baba olma durumu da eklenince neler yaşanır?

Çiftlerin ilişkisi bozulur mu?

Yeni bebekle ilişki mutlaka bozulur, diyemeyiz fakat değişir ve de bozuladabilir.

Kocanın, doğumdan sonra anneye ne kadar destek verip vermediği de çok önemli. Koca, annenin bebeğine olan bağımlılığını bir şekilde yumuşatacakken, daha da uzaklaşarak, anneyi ve bebeği yalnız bırakarak bağımlılığı körükleyebilir.

Sonuçta, sorun tek kişiden kaynaklanmıyor ve tek kişinin olmuyor.

Çünkü bebek iki kişinin, anne ve babanın sevgisinin ürünü. Bu gerçeği, hem annenin hem babanın kabul etmesi ve yaşaması lazım. Yoksa, bebeğin yarattığı stres kaçınılmaz. Aileye bebeğin gelişi, bireysel olarak da, sistem olarak da büyük bir değişim...

Bebek annenin malıdır, gibi görmemek ve erkeğin de baba olarak çocukla devamlı ilişkide olması gerekir.

Yeni bebekle eşler, karı-koca olmaktan anne-baba olmaya da geçerler. Bu birbirinin içine geçmiş ve birbirinden ayrılan iki roldür. Tamamen ayrı, çünkü insanlar karı-koca olmaktan vazgeçip, bir ömür anne- baba olarak da kalabilirler.
Artık, hiçbirşey eskisi gibi olmayacak düşüncesi, genelde erkeklerin düşüncesidir.

Çift olamayan kişilerin aynı zamanda bebeğin anne-babası olabilmeyi senkronize idare edebilmeleri çok zor.

Anne ile bebeğin arasındaki ilişkinin yoğunluğu, erkeğin ihtiyaçlarını dışarıda karşılaması ve eşini aldatması gibi bir hastalıklı durumu artaya çıkarıyor ama bunu meşru kılması mümkün değildir. Böyle bir durumda, bebeğine yönelmiş ve eşini ihmal etmiş bir anne de tek başına sorgulanamaz.

Bu noktada da, çift ilişkisinin öncesi ve sonrası referanstır. Çünkü ilişkisine ve bebeğine yeteri kadar yatırım yapan bir erkeğin, birtakım ihtiyaçlarının yerine başka tür doyum noktalarını koyabilmesi beklenir.

Ancak erkek cephesinden baktığımızda durum biraz farklı.Onların duyguları biraz karmaşık.

Erkeğin de ilgi ve şefkate ihtiyacı var...demiştik.

Unutmayın, erkeklerin de çocuklardan hiçbir farkı yok. Onlar da ufak afacanlar gibi... aşırı ilgi, güleryüz, şefkat, anlayış ve özgürlük istiyor.

Yeni çocuk sahibi olan ya da halihazırda çocukları olan erkeklerde, sabit birtakım fikirler oluşuyor. Eşleri için eskisi kadar önemli olmadıklarını düşünürler. Bu nedenle birçok erkek, çocuklarını kendilerine rakip olarak görür ve onları kıskanır.

Eşlerini çocukları ile paylaşmak istemez. Bu durumda kadınlara iş düşüyor.

Eşinize ilginizi olabildiğince belli etmeye bakın. Her fırsatta ona, sizin için hala tek olduğunu hatırlatın. Ayrıca ona karşı olan duygularınızın hiç azalmadığını gösterin ki, çocukları kendisine rakip olarak görmekten vazgeçsin.

Benim düşüncem,kadınların bu sorunu çözmeleri için,daha önce yazdığım gibi...erkekleri de diğer çocukları gibi görüp sevgi ve ilgide denge kurmaları geremekte.

Yukarıda her ne kadar babanın da çocuklarla ilgilenmesi ve iş bölümü yapılmasını istesek te,maalesef bu her erkeğe göre değil.Ancak bebekle veya çocukla ilgilenmesi için tatlı anlar yaratarak bunu kolaylaştırabiliriz.
















 
Toplam blog
: 351
: 3216
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Emekli olmaya çalışan bir sanatçı,yazmaktan büyük keyif alıyorum. Kocaeli Gölcük' de oturuyorum e..