Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Erkeklerde Yaşlanma

Yaşam süremizi kontrol edemesek de kırışıklıklar, göz altı halkaları gibi yaşlanmanın bu belirtilerini kontrol edebiliriz. Değiştiremeyeceğimiz şey doğal yaşlanma sürecidir. Zamanla hepimizin yüzümüzde görünür çizgiler oluşur.

Yüzyıllar boyunca, insanlar yaşlanma sürecini durdurmanın veya tersine çevirmenin bir yolunu aradılar ve bilim, ortalama bir insanın ömrünü uzatmada daha iyi hale gelse de yaşlanmayı tamamen durdurmanın hala kesin bir yolunu bulamadı. Yaşlanmayı tamamen durdurmanın bir yolu yok belki ama yaşlanma etkilerini ortadan kaldırabilmenin artık birçok yolu var.

Erkeklerde büyüyen göğüslere; jinekomasti, yüzde meydana gelen kırışıklıklara; botoks ve dolgu işlemi uygulanarak yaşlanmanın verdiği etkileri tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.

Aynı zamanda hayatınızda belli rutinler uygulayarak yaşlanmanın önüne geçebilmeniz mümkün.

Botoks nedir, botoks yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır mı?

Botoks, doktorların yıllardır kırışıklıkları ve yüzdeki kırışıklıkları tedavi etmek için kullandıkları bir enjeksiyon yöntemidir. Etkiler geçicidir, tedavinin türüne bağlı olarak 3 ile 12 ay arası sürer. İnsanlar genellikle yüzün aşağıda vermiş olduğumuz bölgelerine botoks enjeksiyonu uygulatmak isterler.

Dolgu ve botoks işleminin en çok yapıldığı alanlar bu bölgeler; kaş arasında meydana gelen mimik çizgileri, kaz ayağı dediğimiz göz çevresinde meydana gelen kırışıklıklar, alın kısmında meydana gelen kırışıklıklar, ağız kenarında meydana gelen ve genellikle tütün ürünleri kullananlarda oluşan derin mimik çizgileri olarak sıralanabilir. Bu kısımlara uygulanan botoks ve dolgu işlemleri uzunca bir süre yaşlanma etkilerinin ortadan kalkmasını sağlar.

Botoksun herhangi bir riski veya yan etkisi var mı?

Botoks enjeksiyonu sonucunda hafif kızarıklıklar meydana gelebilir ancak işlemden bir süre sonra kızarıklıklar kendiliğinden geçer.

Erkeklerde meydana gelen meme büyümesi sorununun çözümü: Jinekomasti

Jinekomasti, östrojen ve testosteron hormonlarının dengesizliğinden kaynaklanan erkek meme dokusunda meydana gelen değişim ve olağan dışı büyümedir. Jinekomasti bazen tek, bazen de her iki memeyi de etkileyebilen bir durumdur. Jinekomasti erkek memesindeki glandüler dokuda değil, yağ miktarında artışın olmasıyla meydana gelen bir durumdur.

Jinekomasti kimlerde görülür?

-        Yenidoğan bebeklerde

-        Ergenlerde

-        Yaşlı erkeklerde

-        Özellikle de herhangi bir yaşta kilolu erkeklerde de jinekomasti meydana gelebilir.

Jinekomasti nasıl tedavi edilir?

Jinekomastiyi tedavi etmenin tek yolu meme küçültme ameliyatıdır. Ameliyat sırasında yağ dokusu liposuction ve eksizyon tekniklerinin bir kombinasyonunu kullanılarak yapılır.

Ameliyat sonrası iyileşme süreci nasıl ilerler?

İyileşme hastaya ve prosedürlerinin kapsamına göre değişir. Çoğu hasta yaklaşık bir hafta sonra işe dönebilir.

Ameliyat sonrası belirgin iz kalır mı?

Cerrah, kesileri dikkatli ve derinin doğal kıvrımlarında yaptığı sürece, ameliyattan sonra kesi izi yok denecek kadar azdır.

Meme, ameliyattan sonra tekrar büyüyebilir mi?

Çoğu durumda, jinekomasti ameliyatının sonuçları uzun vadelidir. Ancak kilo almak ve steroid içeren ilaçlar kullanmak jinekomastinin tekrarlamasına neden olabilir.

Jinekomasti ameliyatının faydaları nelerdir?

Jinekomasti erkeklerdeki özgüveni geri kazandırır. Bu durumda cinsel hayat ve normal yaşam daha kaliteli ve iyi bir hale gelecektir.

Günlük hayatta belirtilerini en aza indirmek için neler yapmak gerekir?

·       Sık egzersiz yapın.

·       Güneş koruyucu kullanın.

·       Plastik cerrahiden korkmayın.

·       Alkol ve kafein alımını sınırlayın.

·       Sigarayı bırakın.

·       Cildinizi günlük yıkayın ve nemlendirin.

Yüz germe: Yüz germe teknikleri yüz, boyun, gıdı ve yanakları saran sarkık dokuları düzeltmeye yardımcı olur.

Göz kapağı ameliyatı: Blefaroplasti olarak da bilinen göz kapağı ameliyatında, göz kapaklarınızdaki ve göz kapaklarınızı çevreleyen bölgelerdeki fazla yağ veya deriyi cerrahi olarak alınır.

Lazer cilt yenileme: Lazer cilt yenileme, hasarlı cilt hücrelerini hedeflemek için ışık enerjisi kullanır. Lazer cilt yenileme, çeşitli cilt tiplerini ve cilt koşullarını tedavi etmek için özelleştirilebilir.

Vücudunuzun yaşlanan tek parçası yüzünüz değilse, karın germe, kol germe, meme dikleştirme veya popo kaldırma gibi diğer seçeneklerden de yararlanabilirsiniz. Tüm bu ameliyatlar, gevşek veya sarkan cildi yönetmeye yardımcı olabilir.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..