Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '15

     
    Kategori
    Estetik / Güzellik
     

    Erkeklerin korkulu rüyası Jinekomasti ! Günümüzde kolaylıkla düzeltilebilen bir durumdur

    Erkeklerin korkulu rüyası Jinekomasti ! Günümüzde kolaylıkla düzeltilebilen bir durumdur
     

    jinekomasti_arda katırcıoğlu


    Erkeklerin dilinde olan "Jinekomasti nedir?" sorusunun yanıtı  erkekde kadın tipinde belirgin meme dokusu oluşmasıdır. Jinekomastinin bir çok nedeni olmakla birlikte; yüzde doksan beş oranında hastalarda altta yatan bir sebep hastalık bulunmamaktadır. Dolayısıyla herhangi bir erkekde gözükebilir.

    Jinekomasti bireyde psikolojik ve de fiziksel bir sorun oluşturabiliyor. Bu durumun çözümünü ise hasta vücudunu saklamakta, gizlemekte buluyor ve kendini toplumdan soyutluyor. Jinekomasti hastaları  başkalarının yanında soyunmaktan kaçınır, bazen havuza denize dahi girmek istemezler. Bazıları  içine kapanık, bazıları da agresif olabilirler. Ayrıca arkadaşlarının kendisiyle alay etmesi de onları üzer ve birçok sorun yaratır. Bazen askere gitmek istemeyen, evlenemeyen, sportif faaliyetlerden uzaklaşan, yaz tatili yapamayan hastalar görebilmekteyiz.

    Jinekomasti Çeşitleri Nelerdir

    Üç çeşidi vardır: Glandüler jinekomasti, mikst tip, lipomatöz yani yalancı jinekomasti.

    Glandüler tipte göğüs büyümesi gerçekten meme dokusundan oluşurken, lipomatöz tipte ise yağ dokusundan oluşmaktadır. Mikst (karışık) jinekomasti durumunda ise hem bir meme dokusu artışı vardır, hem de yağ dokusunda büyüme bulunmaktadır. Benim hastalar arasında gördüğüm en sık grup, mikst yani hem meme dokusunun hem de yağ dokusunun belirgin hale geldiği jinekomastilerdir.

    Jinekomasti Ameliyat Yöntemi

    Jinekomasti sedasyon anestezisi veya genel anestezi altında yapılabilir. Bu ameliyatda, ameliyat sonrasında hasta hemen evine gidebilmektedir. Ameliyat yöntemi olarak hastalarıma liposuction ile jinekomasti tedavisi uygulamaktayım. Bu teknikde meme derisi üzerinde bir büyük kesi yaratmadan, kahverenkli kısma dokunmadan, sadece küçük kanüllerin girebildiği minik deliklerden giriş yapılarak içerideki yağ ve meme dokusunu temizlemek mümkün olmaktadır.Liposuction yöntemi ile uygun tedavi yapıldığında önceden deride bir sarkma olsa bile düzelmekte, daha ilk günden itibaren sarkık deri miktarında azalma sağlanmaktadır. Ortalama 1 ay sonra en sarkık erkek göğüsleri bile tamamen düzeltilebilmektedir.

    Benim yapmadığım ama hala sıklıkla kullanılan bir başka ameliyat tekniğinde ise; meme kahverenkli kısmın etrafından yarım daire şeklinde kesi yapılarak meme dokusuna erişilir ve doku çıkartılır. Bu yöntemde meme dokusu çıksa bile yağ dokusunu düzgün bir şekilde çıkartmak mümkün olmamaktadır. Aynı zamanda deride liposuction daki gibi küçülme sağlamaz.

    Jinekomasti Ameliyatından Sonra

    Ameliyat sonrası düşünülenden daha kolaydır. Liposuction ile yapılan jinekomasti ameliyatı sonrası 2 gün süren sıkı bir pansuman uygulanmaktadır. Bu sıkı pansuman ve baskı sayesinde hem deri altında kan birikmesi önlenmiş olur, hem de dokuların aşırı şişmesinin önüne geçilir. Giriş yerlerine konulan dikişler 1 haftada kendiliğinden iyileşir. Bu yöntemde dren kullanılmamaktadır, buda hastanın konforunu oldukça artırmakta ve gündelik hayatının devamına olanak sağlamaktadır. Liposuction tekniğiyle yapılan jinekomasti ameliyatından sonra ağrı hemen hemen hiç olmamakta, belki biraz sıkılık hissedilmektedir. Ameliyat sonrasında 1 ay korse kullanmak gerekmektedir. Bu korse rahatsız etmez, atlet gibidir. Ameliyat sonrası 1 hafta şişlikler oluşacak bu durum 1 ay sonra düzelecektir. 1 ay sonra dahi ameliyat geçirdiğiniz belli olmayacak ancak tüm ameliyatlarda olduğu gibi 6 ay sonra çok daha iyi hale geleceksiniz.

    Jinekomasti ameliyatından sonra tekrar göğüsler büyüyebilir mi?

    Göğüs dokusu, meme başı altında sadece küçük bir parça bırakılacak, bu doku ise ancak siroz, karaciğer yetmezliği, kanser, uyuşturucu kullanımı, alkolizm, hormon bozukluğu gibi uç durumlarda bir miktar büyüyecektir. Yine fazladan yoğun kilo alımlarında geriye bırakılan yağ dokusu bir miktar büyüyebilir. Sonuç olarak teoride olsa bile pratikte iyi bir ameliyatla jinekomastiyi hayatınızda geriye dönmeyecek şekilde atlatabilirsiniz.

     

    Op.Dr.Arda Katırcıoğlu

    Estetik Plastik ve Rekons. Cerrahi Uzmanı

    http://www.miaplastestetik.com/JINEKOMASTI-ERKEKDE-MEME-BUYUMESI-JINEKOMASTI-AMELIYATI-JINEKOMASTI-TEDAVISI_c__d_23.htm

     

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 1257
    Kayıt tarihi
    : 07.01.15
     
     

    Estetik cerrahi ve medikal estetik alanında gerek evrensel bilgileri gerekse kişisel tecrübe ve ö..