Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '16

 
Kategori
Siyaset
 

Erken seçim kapıda....

Erken seçim kapıda....
 

Bunlar kafalarına koymuşlar. 330’u bulamadıklarında erken seçime gidecekler.  Zaten kendileri de bunu açık bir şekilde ifade ediyorlar.

AKP’ye katılmadan önce Has Parti Genel Başkanı iken, “AKP Amerika’nın mandasıdır, Firavun ve Karun olmayacağız, şefliğe, lider ve adamlarına karşıyız” diyen Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş, dünkü konuşmasında “Şunu çok net söyleyeyim. Biz yeni bir parlamentoyuz ve bu parlamento ilânihaye yeni anayasa konusuyla meşgul edilemez. Belli bir süreye kadar, belki Eylül'e, Ekim'e kadar bu çalışmalar sürdürülür. Belli bir noktaya gelinir. Eğer bir sonuç alınamayacağına net kanaat getirilirse, AK Parti olarak biz teklifimizi parlamentoya sunarız. Önce 367'yi, bulamazsak 330'u bulmaya çalışırız. Ve millete gideriz.” demiş.

Bir kere 367 sayısını bulamazlar. 330 sayısını bulup, referanduma gitmeleri için 14 milletvekilinin AKP’nin Anayasa teklifine kabul oyu vermeleri gerekir. Mevcut partilerinden seçilen milletvekillerinin AKP’ye destek vermesi seçmen iradesinin meclise yansımaması olur ki, o kişiler töhmet altında kalırlar. Zaten AKP’liler de bunu bildikleri, için, Anayasa oylamasında grup kararı alınamaz diyorlar.

Numan Kurtulmuş’un ifadesine göre 330’u bulamadıklarında millete gideceklerini söylüyorlar. Bu nasıl olacak?

Ya Cumhurbaşkanı Meclisi feshedecek veya AKP’lilerin oylarıyla erken seçime gidilecek.

Baskın bir erken seçim sonucu ne olabilir?

Bir kere HDP’nin aldığı emanet oyların hepsi yerine geri döner. HDP baraj altında kalabilir. MHP’deki belirsizlikler sürdüğü sürece MHP de baraj altında kalma tehlikesindedir. MHP oyları AKP’ye, HDP oyları CHP’ye gidebilir. CHP’nin alacağı oy oranı yüzde 30’u geçmez. Bu durumda AKP tek başına Anayasa’yı değiştirir ve Erdoğan’ı başkan yapar.

Halk yönünden olaylara bakarsak; Bir kere AKP’nin Erdoğan’ın katalizör olduğu kemikleşmiş yüzde 50 oyu var. Diğer yüzde 50 ağırlıklı olarak üç partiye dağıldığına  göre  bu seçimin sonucunu tahmin etmek hiç de zor değil.

Haydi gözünüz aydın! Yakında bir Başkanınız olacak!

 

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..