Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '20

 
Kategori
Siyaset
 

Ermeni düşüncesi

İsrail’e “İsa peygamber Yahudi kökenlidir. Biz Ermeniler ilk hıristiyan,  İsa peygamberi baştacı eden öncü bir toplumuz. Tarihi kiliselerimizle bunu zaten görüyor ve biliyorsunuz.  Siz  Nazi’ler tarafından soykırımına uğradınız.  Bizi ise daha önce Osmanlı soykırıma tabi tuttu. Geçmişimizde ortak değerler, ortak acılarımız var. Azerbaycan’ı desteklemeniz doğru değil. Azerbaycan’ı destekleyerek ortak düşmanımız Türkiye’ye destek veriyorsunuz”.

Ermeni Amerikan diasporası fikridir. “Türkiye, Azerbaycan’ı destekleyerek Dağlık Karabağ’ı /antik Artsakh’ın işgal edilmesine yol açtı. Türkiye eğitim ve silah ile Azerbaycan’ı desteklemeseydi, Azerbaycan bu savaşı göze alamazdı.  İşgal edilen topraklar,  Hıristiyanlığın  ilk kutsal alanlarıdır.  Milyonlarca dolar yardım toplayıp, Ermenistan’ı güçlendirmeliyiz.  Ermenistan Karabağ’a ve güvenlik amaçlı 7 bölgeye/tampon topraklarına barış yapmaksızın karşıt bir savaşla kavuşmalıdır”

Türkiye’ye “Türkiye Suriye’den Azerbaycan’a savaşta kullanmak üzere paralı cihatçı askerler sevk etti. Azerbaycan’a silah sattı, eğitim verdi. İki tane F 16 ve top bataryaları dahil,  Amerikan silahlarını bize karşı kullandı.  ABD buna karşı sessiz kalamaz. İnsansız hava araçlarıyla silahlarımızı susturdu. Suriye’de cihatçılara, IŞID üyelerine destek verdi. Libya’da yapılacak çözümü baltaladı. Türkiye terörist bir devlet oldu. Türkiye, NATO’dan atılmalı, ambargo uygulanmalı, ABD başkanı soykırımı kınamalı  ve Türkiye hizaya getirilmelidir”.

Rusya’ya “Ortak Güvenlik antlaşmasına dayanarak hani Bizi savunacaktınız. Azerbaycan’ın illa ana vatanımıza hücum etmesi mi lazım. Bizi korumadınız. Dağlık Karabağ Ermenistan’ın ta kendisidir. Rusya bu  güç zamanımızda bize destek olmayacak da ne zaman destek olacak?.  Binlerce Ermeni öldü. Halkımız Karabağ’dan göç ediyor. Bu duruma,  Azerbaycan’ın şımarıklığına göz mü yumacaksınız? Aramızdaki Kollektif Güvenlik Antlaşması’na göre bu nasıl bir dostluktur/müttefikliktir.”

Fransa’ya “Siz Avrupa Birliği’nin lider ülkesisiniz. Türkiye için tedbir almalı ve cezalandırmalısınız. Yunanlılar’a Doğu Akdeniz’de yaptıkları haksızlığı, Biz Ermenilere Dağlık Karabağ’da misliyle yaptılar. Azerbaycan’a silah, personel verdiler. Bize karşı somut olarak savaştılar.  Avrupa’yı harekete geçirmelisiniz.”

Paşinyan “Soylu Ermeni halkım, bu savaşta ateş kes yaptım diye bana kızabilirsiniz. Ancak Suşa düştükten sonra yenilgimiz kaçınılmazdı. Ya yirmi (20)  bin askerimiz daha ölecek, kayıtsız şartsız teslim olacaktık. Ya da kötünün iyisi bu ateşkes metnini imzalayarak zayiat vermeden hiç olmazsa askerlerimizi kurtaracaktık.  Ermeni ulusuma sesleniyorum; “Ben istifa ederim, hemen tekrar seçime giderim. Ancak asıl hata benden yıllarca önce yapılmış.  Azerbaycan gücünün etkinliğini küçümsemiş, kendimize fazla güvenmişiz. Müttefikimiz, Kollektif Güvenlik Antlaşmamız olan  Rusya bizi yalnız bıraktı. Ateşkes bize zaman kazandıracak. Yardım alıp silahlanarak, kutsal topraklarımızı zaman içinde tekrar kurtarabiliriz diye umuyorum.”

Rusyanın düşüncesi, “Paşinyan, iki buçuk (2,5) yıldır iktidardasın.  NATO’ya ,  Avrupa Birliğine  gireceğim diyor, methiyeler düzüyorsun.  Buna izin veremeyiz.  Siz, Rusya’nın çektiği acıları, sıkıntıları biliyor musunuz?  1989 sonrasında 20 milyon Rus vatandaşı yeni doğan devletlerde azınlık durumuna düştü, vatanlarından ayrı kaldı. Rusya’yı, gururlu halkımızı küçümsediler.  Süper güç olduğumuzu hemen unuttular. Suudi Arabistan muamelesi yapmayı düşündüler.

Ayrıca, Biz Sovyetler Birliği bir gecede dağılırken,  Batı “Hiç dokunmayacağız dedikleri komünist Polonya, Estonya, Litvanya, Letonya, Romanya, Bulgaristan, Macaristan ve Çekoslovakya’yı büyük bir hırsla NATO ve Avrupa Birliği’ne,  kendi nüfuz alanlarına kattı. Bunlar yetmedi.  Son yıllarda Ukrayna, Gürcistan,  Belarus, Moldavya gibi tampon devletleri  de kendine bağlamak istiyorlar.

Biz  şimdi toparlandık . Halâ nükleer gücümüz, silah sanayiimiz, ordumuz ve sonsuz denebilecek yeraltı ve yerüstü kaynaklarımız  var.  Ambargoları uygulamasalar on (10)  yıl içinde ekonomimiz tekrar ilk beşe girecekti. Rusya olarak, Batının bu genişlemesine bir yerde dur demeliyiz. Dur demezsek yarın demokrasi, hürriyet diyerek bizim içimizi de karıştıracaklar.  Paşinyan, bu çerçevede Siz bize karşı çıktınız, hep Batıyı öne aldınız. Bizden,  yönetim sistemimizden şikâyetçi oldunuz.  Azerbaycan,  AB’ye girmeye , NATO’ya katılmaya özenmedi. Bizimle siyasi ve ekonomik ilişkilerini iyi tuttu. Şimdi siz sıkışınca da müttefiklik diyorsunuz. Buna rağmen biz halâ sizi koruyor ve yardım ediyoruz. Ateşkesi yapmasaydık, mahvolmuştunuz.”

Son söz; Barışa daha çok var. Azerbaycan zafer kazanmış havasından çıkmalı. 1 milyona yakın vatandaşının tekrar işgalden kurtardığı yerlere yerleşmesi için maliyeti çıkarmalı,  Ermenilerin terk ederken yaktığı evleri Dünya’ya tekrar tekrar göstermeli, 30 yıla yakın süren işgal için tazminat istemelidir. Bunu yapmazlarsa siyasi alanda yenik düşerler. Ermeniler hemen Azerbaycan tarafından soykırıma uğradık,   Dünya Ulusları’na  mektup, Ermenilere yapılan haksızlıklar diye diasporayı harekete geçirmeye başlamıştır.

Türkiye 1922 Eylül’ünde Batı Anadolu’yu ve İzmir’i terk ederken yakanların Ermeni ve Rumlar  olduğuna bu son olayları referans göstererek herkese hatırlatmalıdır.  Beklemeksizin Türkiye’ye karşı ABD ve Fransa’daki diaspora/ Ermeni düşmanlığı artacak, diplomatlarımızın yaşamı tekrar tehlikeye düşebilecektir.  Zengebur Türkiye Azerbaycan karayolu +demiryolu irtibatı, Laçin koridoru karşılığı olarak ,  önemle istenmelidir. Gerçekleşirse bu somut bir kazançtır.

 

 

 
Toplam blog
: 182
: 1556
Kayıt tarihi
: 14.10.12
 
 

Elektronik Y.Mühendisiyim. Teknik alan dışında Tasarruf ve tutumlu yaşam, Kişisel Finans Yönetimi..