Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '21

 
Kategori
Kültürler
 

ERZİNCAN

     Doğu Anadolu Bölgesinin kuzaybatı bölümünde yukarı Fırat havzasında yer alan Erzincan İlimizin, kuzeyinde Gümüşhane ve Bayburt, kuzeybatısında Giresun, batısında Sivas, doğusunda Erzurum, güneybatısında ise Elazığ ve Malatya komşu illeri vardır. Erzincan'a bağlı (Kemaliye, İliç, Kemah, Refahiye, Erzincan Merkez, Üzümlü, Çayırlı, Otlukbeli, Tercan) 9 İlçe vardır.

    1. Dünya savaşında kısa süre Rus ve Ermeni işgali gören şehir 13 Şubat 1918 de Vehip Paşa komutasındaki Türk birliklerince tekrar hürriyetini kazandı. Cumhuriyetin ilanı ile de Türkiye Cumhuriyetinin bir vilayeti oldu.

   Türkiyede sayılı güzel yerlere sahip olan Erzincan da aradığınız herşey var.
Şehir hayatı, yayla, doğa, göl, ırmak, köy hayatı, nehir, ova, dağ taş, yeşillik, toprak say say bitmez. Benim anladığım çay dışında hemen hemen herşey resmen yetişiyor ve mevcut. Keza hayvancılık da baya ünlü meşhur süt ve süt ürünleri bal arıcılık peynir tereyağ say say bitmez yani anlayacağınız. Şehrin tek eksiği Deniz ve bir liman... Hee bu arada ülkemizdeki kasapların ve balıkçıların ciddi anlamda çoğunluğu Erzincanlıdır. 

    Şehirde eğitim, nüfus ve olmazsa olmaz Erzincanspor bir hayli hızlı gelişim sağlıyor.
Doğu kültürü ile hiçbir alakası olmadığı gibi benim kanaatimce doğudan ayrılıp karadeniz bölgesine bağlanmasıdır. Yada bağımsızlığını ilan etsin :)))))
Gümüşhane ve Bayburtun karadeniz bölgesine bağlı olduğu bir ülkede Erzincanın açık ara ile bağlanması gerekir :))) şaka bir yana bütün memleketlerimiz birbirinden güzel.
Sahip çıkalım koruyalım ve geliştirelim.


     Memleketten çok sayıda ünlü insanlarda çıktı. Artık onları Google amcaya sorarsınız. Ey Erzincan çok hızlı büyümekte olan şehir tam gaz devam... Hedef büyükşehir olmak olsun bence. ;)

Sağlıcakla kalın...

 
Toplam blog
: 6
: 63
Kayıt tarihi
: 04.12.20
 
 

Yazar Hüsnü Necdet AKKAN'ın oğlu ve Sanatçı (Ressam-Şair) Güray AKKAN'ın torunudur. Karadeniz kül..