Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '08

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Erzurum'un "kadayıf lokma" tatlısı

Erzurum’da kadayıfın “ tel “şeklinde olanını çok kullanırız. Onun çeşitlerini yapılma şekillerini ekonomik olarak yazacağım. Yapacağınızdan emin olduğumdan şimdiden ellerinize sağlık diyorum.

Malzemeleri:

3tane çok ince yufka (yuka marka baklavalık açmadan da yararlanabilirsiniz )

500gram kadayıf” tel”

250gram erimiş süzülmüş “tereyağı”

1, 5su bardağı dövülmüş ceviz
şerbet:

3su bardağı toz şeker , 2, 3 tane karanfil

2, 5 su bardağı su
Şerbet için, toz şeker, su, karanfili 7 - 8dakika kaynatıp limon suyu döküp ateşten alınır, ılık kullanılır.

Hazırlanışı:

Masa üzerine konan kadayıf üçe bölünür. Üzeri nemli bezle örtülür, tepsi yağlanır, yufka yayılır fırçayla iki yemek kaşığı süt sürülür. Kadayıf ortasından çubuk gibi yan yana konur ortasına ceviz serpilir”gidiş gelişli yol gibi” yufkanın ortası kesilir, biri kendinize doğru diğeri masanın ucuna doğru rulo yapılır. (İki uzun sığara böreği görünümündedir) bıçakla iki parmak kalınlığında kesiniz yağlı tepsiye yerleştiriniz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayınız. Tereyağını kaşıkla tüm lokmalara dökünüz 150 derecede ısınmış fırında 20 dakika pişiriniz. Sararınca çıkarıp 1, 2dakika sonra şerbeti gene kaşıkla lokmalara gezdiriniz.

Not: Bu tatlıyı yapıp alışanlara alışkanlık yapar, size tatlı yapmak eğlence olacaktır.

 
Toplam blog
: 151
: 1010
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

Kısaca öğretmen ve öğretenim. Yaşamayı yaşarken öğrenmeyi ilke edinmenin dustur olduğuna inananla..