Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '09

 
Kategori
Danışmanlık
 

Esas kararlar

Esas kararlar
 

Her ne kadar, genel, tartışma- tabanlı- her şey forumu her zaman bir seçenek olsa da, tutunma şansı daha yüksek diyebileceğimiz forumlar, yine genel bile olsa, özel bir konuya yoğunlaşmış olanlardır.

Sadece programlama (ya da, sadece özel bir programlama dili), spor (ya da futbol), veya yazma (ya da sadece hikayeler), hangi konunun forumunuzun odak noktası olacağına karar vermelisiniz. Herkes için her şey olmayın, yapmak istediğinizi, iyi yaptığınızı yapın.

Konu ne olursa olsun, çoğu zaman, konuda uzman olmanız gerekmez. Önemli olan forumunuza ve konuya odaklanmış olmanızdır.

Çevrenizi bu konuda sizin kadar iyi hatta sizden iyi olan insanlardan oluşturabilirsiniz. Böylece forumunuzun konusu ile ilgili soruların çözümünde yardım alırsınız. Yanlış anlamayın, forumunuzun konusuna olan yaklaşımınız, forumun atmosferine zaten yardım edecektir. (ve uzun dönem ilginiz ve işinizden aldığınız zevk de ayrıca çok önemlidir.)

Fakat tekrar söylüyorum: Forum için tutkunuz olsun. Olursa, başarırsınız. Konuya tutkunuz var ancak, bir topluluğu yönetmeye veya topluluğa yoksa, elinizde pek fazla bir şey yoktur ve durumunuz hiç de iyi değildir.

Deniz YAKUT

 
Toplam blog
: 22
: 3752
Kayıt tarihi
: 03.05.09
 
 

Deniz Yakut, Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği öğrencisi. Şu anda, aktif olarak 190 bi..