Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '16

 
Kategori
Dünya
 

Esat ile düzelmeye doğru..

Esat ile düzelmeye doğru..
 

Merhum babam ve merhum amcamdan öğrenmiş olduğum ticaret ahlakıyla günümüzde iş hayatımı sürdürmekteyim ama Borsa ve Tahvil gibi işlemlerden anlamam. İnsanın beyin hücrelerini kemiren bu tür işlemlerden de anlamak istemem.

Sadece ülkemizi değil, tüm dünya ekonomisini etkileyeceği düşünülen İngiltere'deki Avrupa Birliği'nden çıkma referandum sonucunun açıklandığı güne baktığımızda dövizde beklenmedik bir tırmanışa geçtiğini görmüştük..

Görüldü ki, açıklanan sonuç uzun süre piyasa koşullarını etkilemeye yetmedi. Kısa süre sonra döviz normal seviyesine geriledi.

Bir kaç saatlık dövizin tırmanışı sadece ülkemizi değil uluslararası bütün piyasayı ülkelerin ekonomik yapılarına göre etkilediği muhakkak idi.

Düşününüz dünya Borsa ve Tahvil işlemlerinde kısa süreliğine kimbilir neler yaşanmıştır?

Amiyane tabirle, vurgunu vuran vurdu!

Uluslararası büyük tuccarlar vurgunları vuruyor dikkatinizi çekerim!

İlk defa olmuyor bu tür durumlar. Çok defalar dünyanın herhangi bir ülkesinde yaşanmış olan olayların piyasalara yansımalarını gördük çok.

Gerek İngiltere'deki oylama gerekse herhangi bir dünya ülkesinde yaşanmış terör olayı veya benzer olağan üstü olayların birer yönetenleri var olduğu hepimizce mağlum.

Dünya piyasasını elinde barındıran tuccarlar ve tuccarların stratejisyenleri tarafından hazırlanmış olan komplo teorileri ile bu tür terör olayları yaşanmaktadır.

Dünyanın hangi ülkesinde ne şekilde bir terör saldırısından ne gelir elde edileceği önceden öngörülerek terör mekanizmaları harekete geçirilmektedir.

Kısaca kan dökerek dünya Borsa Tahvil Döviz Faiz getirilerini artırmaktadır.

*

Dünya tuccarları sadece terör üzerinden değil, ülkeler arasındaki ilişkilerden de yararlanmaktadır. Yani iki ülke arasındaki gerginlikten dünya tuccarları kazanım elde etmektedir.

Ülkeler arasındaki gerginlikleri oluşturan da dünya tuccarlarıdır. Borsa, Döviz, Petrol, Silah, Gaz tuccarlarıdır.

Gerek Rusya gerek İsrail ile daha önce yaşanmış olan olaylar kendiliğinden gelişen olaylar olmadığını düşünuyorum..

Her iki olay da dış dinamiklerin geliştirmiş oldukları olaylar olduğunu düşünuyorum. Zira ülke gerginliğinden dünya tuccarları kazanım elde etmektedir.

Gerginlik sürecinde kazanım elde ettiği gibi, tekrar ilişkilerin düzelmesi durumunda da ayrıca bir kazanım söz konusudur.

Küçük bir örnek verelim..

Rusya ile yaşanan olumsuz durumdan sonra Turizm'de görülmemiş durgunluk yaşanırken, hükümetin almış olduğu karar ile bu bayramda Turizm'de patlama yaşandığını gördük.

Peki nasıl oldu?

Turizm kredileri ile oldu.

Kredi kartı kolaylığının dışında faizsiz uzun vadeli ödeme seçenekleriyle temizlik görevlilerine bile ömürlerinde belkide ilk defa tatilin keyfini çıkarmalarına vesile oldular.

Vatandaş tatil yapsın diye değil, piyasadaki ekonomik durgunluğun özellikle Turizm sektöründe yaşanan durgunluğu harekete geçirmek için tabiki.

Vatandaş tatilini yapmaktayken dünya piyasası yani dünya tuccarları kazanmış oldu daha çok.

*

Suriye'ye bakalım..

Bir dönem "Kardeşim" denildiği ilişkiyi bozan ben değilim herhalde..

Bozan kim?

ABD ve AB yani dünyayı yeniden şekillendirmek isteyen (yine dünya tuccarlarına gideceğim) dünyanın yirmi-otuz dev şirketleridir.

Suriye ile ilişkimizi bozan ABD ve AB yeniden ilişkimizin normale dönüşünü sağlayacak ve hem olumsuz hem de olumlu ilişkilerden ayrı ayrı kazanım elde edeceklerdir.

İlişkilerin normale dönüşüm yolu çok kolaydır.

"Kardeşler arasında küslük olabilir ama düşmanlık asla olamaz!" ilkesinde hareketle Suriye ile olan gerginliğimizin sona ereceğini düşünuyorum..

İki ülke arasındaki düzelme dünya ekonomisine de yansımalarını hep birlikte göreceğiz..

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..