Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '15

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Eşek sütü modası

Eşek sütü modası
 

Eşek sütü modası


Hani birine kızınca “Eşek “dersin ya? Kaba saba hakaretlerine onu karıştırırsın ya,deme işte bir daha. O hayvan senden daha değerlidir belki.

Bildiğimiz eşek…

Onun sütü var ki bir anlatsam,”Yok artık daha neler,ben neden bilmiyorum bunu?” dersin.

Eşek sütü, içerisinde bulunan kalsiyum, protein ve şeker oranına bakıldığında anne sütüne en yakın olan süt olarak öne geçmiş durumda. Eşek sütünde lizozim enzimi bulunuyor ve bu enzim sayesinde sütü pastörizasyon işlemine sokmamıza gerek kalmıyor, bakteriler bu süte yaklaşamıyor. Bu lizozim enzimi inek sütünde bulunmadığı için bu özelliği saysesinde eşek sütü  1-0  öne geçiyor. Aynı zamanda eşek sütünde laktoferrin proteini  bulunuyor bu da yaraların iyileşmesinde çok önemli bir etkiye sahip.

Bu durum onu sürekli tüketmelisiniz anlamına gelmiyor. Her şey dozunda  ve yerinde güzel, belirli zamanlarda eşek sütü tüketimi sağlığınıza iyi gelecektir.

Yani ben diyorum ki, eşek sütü ilerleyen günlerde inanılmaz bir şekilde yayılacak ve bir çok yerde çiftliği kurulmaya başlanacak. Zamanla görelim

Artık eşekler daha değerli insanlar için, bence onlar da hayatlarından çok memnunlar.

Boşuna anırmıyorlar ya? sevinçten o.

Aa en güzel detayı atlamak olmaz,eşek sütünün  1 bardağı = 40-50 TL. Yani 1 litre eşek sütünü 200-250 TL fiyat aralığında bulabilirsiniz. Size önerim, birebir çiftliğe gidip sütünüzü görerek almanız.

Sağlıkla kalın!             

Gıda Mühendisi - Nermin Özge Bilge

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..