Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '13

 
Kategori
Döviz / Altın
 

Eski Tarihli Altın alınmalı mı?

Eski Tarihli Altın alınmalı mı?
 

Tarihi eski olan altın almak mantıklı mı?


Altına yatırım yapmak isteyen pek çok kişi bu soruyu sormaktadır: Eski tarihli altın alınmalı mı? Genellikle yeni altın piyasaya oldukça pahalı olarak geldiği için pek çok kişi eski tarihli olan altını tercih etmektedir. Eski tarihli altın aynı zamanda vergiden de muaf olduğu için iyi bir yatırım aracı olarak görülmektedir.

Genellikle eski tarihli altın daha ucu olduğu için tercih edilmektedir. Bu durumda da ziynet altın satışı hızlanmış olmaktadır. Sözgelimi 2012 yılında basılan altınla 2013 yılında basılan altın arasında 5–30 lira arasında bir farkın olması pek çok kişinin ziynet altından yana tercihte bulunmasına neden olmaktadır. Bu gibi durumlarda genellikle kuyumcular halka altın yetiştirememektedir. 7 gramlık bir altının 18 lira daha ucuza mal edilebilmesi, 2,5’luk ziynet altının da 30 TL daha ucuz olması, çeyrek altında ziyneti tercih edenlerin 5 TL daha ucuza altın bulabilmesi gibi pek çok sebep “eski tarihli altın alınmalı mı?” sorusunun karşılığını vermektedir. Eski tarihli altın gerçekten ekonomiktir ve kesinlikle bu yüzden de yatırımcı tarafından yoğun olarak tercih edilmektedir.

Yeni altın ile eski altın arasında fiyat farkı her zaman söz konusudur. Ancak sözgelimi 1980 tarihli bir ziynet altınla 2012 tarihli bir ziynet altının herhangi bir fiyat farklı bulunmamaktadır. Dolayısıyla “eski tarihli altın alınmalı mı?” sorusunu soranların aynı zamanda altının eski olsa bile olabildiğince yeni olan altından yana seçim yapmaları gerektiğini bilmeleri gerekmektedir.

Altın yatırımı yapmak istiyorsanız kuyumcular yerine artık bankalarda daha hızlı altın alım satımı yapabilirsiniz.. Vereceğim linke tıklayarak bütün bankaların alış satış kurlarını takip edebilir ve size uygun olanı seçerek o bankadan altın hesabı açtırabilirsiniz. Banka altın fiyatları adresinden verileri kontrol ederek size en uygun olan bankayı seçip yatırıma başlayabilirsiniz.
Genellikle pek çok kuyumcu yeni tarihli altını hemen bulabilirken eski tarihli ziynet eşyasını satın almak oldukça zordur. Çünkü bu altınlar her yerde bulunmamaktadır. Kuyumcular eski tarihli ziynet altınını toptancıdan bulmak konusunda sıkıntı yaşamaktadır. Dolayısıyla eski tarihli ziynet ancak müşterilerden geri döndüğü zaman bulunabilmektedir. “Eski tarihli altın alınmalı mı?” sorusu sorulduğunda en açık şekilde söylenecek şey bunun doğru bir karar olduğudur. Ancak önemli olan bu noktada kuyumcuları iyi araştırmaktır. Çünkü ancak bu sayede eski bir ziynet altın bulunabilir. Aksi taktirde mecburen yeni altını almak gerecektir.

 

 
Toplam blog
: 50
: 3948
Kayıt tarihi
: 25.07.13
 
 

Özkan Ateş, 1985 İzmir doğumluyum. Kamu Yönetimi mezunuyum. Spor yapmayı, kitap okumayı, müzik di..