Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '12

 
Kategori
İnançlar
 

Esma-ül Hüsna yolunda sınırsız potansiyel ve farkındalık

Esma-ül Hüsna yolunda sınırsız potansiyel ve farkındalık
 

Her şey ne kadar otomatikleşti farkında mısınız?

İnsanları düşünmekten ve asıl amacı olan her an ilerleyişten mahrum bırakmak için bir çok etken bilinçlice önümüze sürülür oldu.

Bu öyle bir hale geldi ki çoğu kişinin ibadetleri ve inanç dünyası bile yaşamımızın içine sokulan rutinin arasına sıkıştırılmaya başladı.

Oysa akıl ve bilinç ne önemli bir güçtü, düşünmek ve yaşamın her anını farkında olarak yaşamak ne büyük erdemdi.

Ne yazık ki oldu, insanların çoğu artık ne olduğunu, nereden geldiğini, nereye ilerlediğini, nasıl olması gerektiğini sorgulamıyor bile.

Sorgulayan ve anlamaya çalışanlara da sanki rahatlarını kaçıran, yaşam yollarına gereksiz müdehale edenler olarak bakıyor.

BAKIN KURAN DA YÜCE ALLAH DÜŞÜNMEKLE İLGİLİ NELER AKTARMIŞ

Andolsun onlara: “Gökten su indirip de ölümünden sonra yeryüzünü dirilten kimdir?” diye soracak olursan, şüphesiz: “Allah” diyecekler. De ki: “Hamd Allah’ındır.” Hayır, onların çoğu akletmiyorlar.

(ANKEBUT SURESİ / 63)

Andolsun, biz akledebilecek bir kavim için orada apaçık bir ayet bırakmışızdır.

(ANKEBUT SURESİ / 35)

Size bir korku ve umut (unsuru) olarak şimşeği göstermesi ile gökten su indirmek suretiyle ölümünden sonra yeri onunla diriltmesi de, O’nun ayetlerindendir. Şüphesiz bunda, aklını kullanabilecek bir kavim için gerçekten ayetler vardır.

(RUM SURESİ / 24)

“Eğer aklınızı kullanabiliyorsanız, O, doğunun da, batının da ve bunlar arasında olan her şeyin de Rabbidir” dedi (Musa).

(ŞUARA SURESİ / 28)

Size verilen her şey, yalnızca dünya hayatının metaı ve süsüdür. Allah katında olan ise, daha hayırlı ve daha süreklidir. Yine de, akıllanmayacak mısınız?

(KASAS SURESİ / 60)

Andolsun, biz akledebilecek bir kavim için orada apaçık bir ayet bırakmışızdır.

(ANKEBUT SURESİ / 35)

Dünya hayatı yalnızca bir oyun ve bir oyalanmadan başkası değildir. Korkup-sakınmakta olanlar için ahiret yurdu gerçekten daha hayırlıdır. Yine de akıl erdirmeyecek misiniz?

(EN’AM SURESİ / 32)

Onlar, siz birbirinizi namaza çağırdığınızda onu alay ve oyun (konusu) edinirler. Bu, gerçekten onların akıl erdirmeyen bir topluluk olmalarındandır.

(MAİDE SURESİ / 58)

Ve (yine) kendilerine: “İnsanların iman ettiği gibi siz de iman edin” denildiğinde: “Düşük akıllıların iman ettiği gibi mi iman edelim?” derler. Bilin ki, gerçekten asıl düşük-akıllılar kendileridir; ama bilmezler.

(BAKARA SURESİ / 13)

Siz, insanlara iyiliği emrederken, kendinizi unutuyor musunuz? Oysa siz kitabı okuyorsunuz. Yine de akıllanmayacak mısınız?

(BAKARA SURESİ / 44)

İnkar edenlerin örneği bağırıp çağırmadan başka bir şey işitmeyip (duyduğu veya bağırdığı şeyin anlamını bilmeyen ve sürekli) haykıran (bir hayvan)ın örneği gibidir. Onlar, sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler; bundan dolayı akıl erdiremezler.

(BAKARA SURESİ / 171)


Daha bir çok örnek verebiliriz, fakat düşünmenin ne kadar önemli ve her şeyi anlamanın nasıl inancın da yaşamın da temelini oluşturduğunu bilmek için bile bu kadarı yeterli.

Dikkat ediyorsunuz değil mi, her ayette yüce Allah soruyor;

Aklını kullanmayacak mısın, akıl etmeyecek misin, akıl erdirmeyecek misin diye ?

Şüphesiz ki anlaşılan odur ki bize verilen en üstün özelliği şükredip kullanmamız gerektiğini bildiriyor, elbette aklını kullanan her zerrede, her oluşta zaten yaratanın muazzam eserini görüp, gitmesi gereken yönü belirleyecektir.

Peki Farkındalık Nedir Ve Ne Getirir ?

Farkındalık en genel anlamıyla şudur;

Yargısız bir şekilde

Şimdiki ana odaklanabilmek amacıyla,

Dikkatinizi toplayabilmektir.

John Kabat-Zinn


Bu anlatımdan çıkan şudur; farkındalık bir nevi hakimiyettir, ne yaptığını, ne için yaptığını bilmektir, otomatikleşmiş yaşamdan kurtulmaktır, an'a sabitlenmektir.
Peki bu farkındalık Esmalarla nasıl sağlanır ?

Esma ül Hüsna nın açıklamasında ne demiştik;

Esmalar var olan her şeyin yapı taşıdır, onların özelliklerini ve potansiyellerini belirler. Esmaların biribiri ile olan etkileşimleri ve doğrudan otaya çıkan özellikleri ile biz de bilinç kazanır ve yaşam deneyimimizi oluştururuz.

Esmalar her an, her yerde işlevseldir, onlarla yaşamımızdaki tüm melekeleri kazanırız.

Yardanın Alim Esmasıyla bilgiye ulaşır ve öğrenir, Kadir Esmasıyla yapabilme gücü bulur, Hafız Esmasıyla bilgiyi depolar, Kayyum esmasıyla düşüncelerimiz ve tüm yaşamımızda denge buluruz.

Elbette saymakla bitecek gibi değildir yaşamımızda işlev gören Esmalar bu çok daha derin bir konu.

Esmalarla biz anlamları doğrultusunda düşünüp o enerji noktalarını kendi bilincimizde, beynimizde harekete geçirdiğimizde her an potansiyelimizi arttırırız.

Bunu zaten tüm hayatımızda deneyimlemiyor muyuz ?

Nasıl yaşamımıza dahil edip üzerinde ustalık ve deneyim kazandığımız her şey zamanla çok daha mükemmelleşiyor ve yaşamımızda her gün daha fazla karşımıza çıkmaya başlıyorsa işte Esmalara yönelen bilinç de bunu kazanıyor.

Siz onun işaret ettiği anlam bütününü andıkça ve düşündükçe beyninizde işlev gören o manaya ait nöronlar artmaya ve kendilerine yeni yollar çizmeye başlıyor.

İşte potansiyelinizin artışı ve Farkındalık deneyimleriniz bu şekilde yükseliyor.

Esmaların gücünü yaşamınıza dahil ettiğinizde öncelikle kendinizin farkına varmakla işe başlıyorsunuz.

Biz bunu çalışmamızda UYANIŞ olarak isimlendirdik.

Bu çok önemli bir etki, düşünsenize yaşamında ne olduğunu, neyin nereye doğru gittiğini, yolunun niteliğini, düşüncelerini ve duyguların anlamayan biri nasıl tırmanabilir ki yaşam meridveninin basamaklarını, böyle biri KADİR Esmasıyla çalışıp kudret ve yapabilme gücü elde etse ne olur ki ? O kudreti nereye, nasıl kullanacağını bilmedikten sonra, neyi değiştirip, nasıl devam etmesi gerektiğini algılayamadıktan sonra Kuvvet ve Kudret ne işe yarar, sonuç yine hüsran olacaktır.

Çalışmalarımızda önerdiğimiz ikinci aşama ARINIŞ aşamasıdır, bir şeylerin farkına varmaya, yaşam yolunu az çok görmeye başlayan biri kendisi için nelerin gereksiz olabileceği bilecek güçtedir, bu yükleri üzerinden atması, zihnine ve iç dünyasına alacağı yeni düşüncelerin kirlenmemesi için yaşam evini temizlemelidir. Bu temizlik aşaması sadece negatif oluşlar için değil daha hızlı ve güvenli yükselişi getirmek için eski düşüncelerin yenilenmesini de içermektedir, çünkü gayet iyi biliyorsunuz ki kişilerin gelişimini

Üçüncü aşama yaşanacak arınıştan, yaşam evinin temizlenişinden sonra artık yeni düşüncelerin ve kuvvetlerin YÜKSELİŞ'E geçeceği aşamadır.

YÜKSELİŞ aşamasında kişi Esmaların ışığında yaşamında olmasını istediği değişiklikleri veya ilerlemek istediği yönü belirleyip bu yolda destekleyecek Esmalarla çalışacaktır.

Dördüncü haftada ise üç haftalık etkinin yaşama sabitlenmesine yarayan Esmalar kullanılır.

Elbette bu sürecin sonu değildir, Esmalar her zaman yaşamımızda olacaktır, onları sadece bir şeyler elde etmek için değil bilincimizi her gün daha gelişen bir potansiyele ve farkındalığa açmak için kullanacağız.

Bunun neresi olduğunu, nereye kadar süreceğini sorabilirsiniz kendinize, biliyorum cevap şu anda belirsiz, böyle olması da çok normal, çünkü yaşamımızdaki her şey için ilerleyişiniz ve görüşünüz, algılarınızın ve bilincinizin alabildiği kadar olacaktır.

Anlayışınızın açıldığı ve Esmalarla melekelerinizi çok daha iyi kullanmaya başladığınız her an o ufkun önündeki sis yavaş yavaş dağılacaktır, karşı kıyılarda ne olduğunu ise ancak görenler bilecektir...

Sevgi ve Saygılarımla

Levent AKKAYA

www.tarottr.com / www.esmalarvemelekler.com


ESMA ÇALIŞMALARIMIZI İNCELEMEK İÇİN WEB SİTELERİMİZİ ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ

 
Toplam blog
: 9
: 4970
Kayıt tarihi
: 31.01.12
 
 

15.11.1978 İstanbul doğumluyum. Üniversite öğrenimimi Akdeniz Üniversitesi Turizm Otelcilik bölüm..